Jump to content

Scarlet2

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na brzom odgovoru. Doduše, u presudi mi stoji manji iznos od minimalnog i s obzirom da je razlika malena, ne želim se potezati oko toga. Međutim, što ako se razlika poveća? Vjerojatno treba podnijeti tužbu za povećanje alimenatacije.
  2. Ovogodišnji podaci o minimalnim iznosima su pred par dana i objavljeni, za dijete do 6g iznosi 919,70kn pa usporedite... Zanima me gdje su objavljeni podaci, naime, interesira me najniži iznos za dijete školske dobi.
  3. Ako je na crno, teško je dokazat. Međutim, često privatnici stave manju plaću u ugovor, a isplaćuju veću zajedno sa svim dopirinosima. Tada bi sud vajda trebao zatražiti od poslodavca platne liste da se vidi koliko mu je stvarno isplaćeno.
  4. Destiny, nije istina da nije nikom ništa. O djetetu skrbi centar za soc. skrb koji će odlučit šta dalje. A koliko god žena luda i neodgovorna (mislim da joj dijete treba oduzet) nikakav muž je nema pravo šamarat. Nek se čovjekt lijepo rezvede i brine o svom dijetetu. Osim toga, sigurno se žena nije prvi put napila, pa muž da je pametniji i odgovorniji ne bi je puštao samu s djetetom.
  5. Fikus je u pravo, radi se samo o tipskim obrascima, zapravo ste oboje predlagatelji i to će pisati u presudi osim ako se netko od vas u tijeku postpka ne usprotivi prijedlogu.
  6. Scarlet2

    kućni red

    vezano za kućni red, interesira me da li su odredbe istog regulirane nekim zakonom, odnosno koliko su odredbe u njemu stvar međusobnog dogovora stanara a koliko prisilnih zakonskih propisa
  7. slažem se, najbolje je otići kod bilježnika ugovor o ustup, izjava i sl. se solemniziraju pa je i njihova odogovornost da sve bude o.k. pa će u slučaju greške besplatno i popravit
  8. Agent, ja ću ga otplatit do karaja. Obustava za kredit je išla na moju plaću i tako će i biti. U stanu sad i živimo mala i ja. On je otišao. Stan je uknjižen na moje ime. Dakle, dosta toga ide meni u prilog, međuto, zakon je malo nedorečen po pitanju bračne stečevine, pa ne bih htjela nakon svih problema koje sam prošla još imati i problema oko stana kojeg ću kažem sama otplatiti.
  9. počela sam pisat da je bilo slučajeva da je u braku otplaćeno otprilike 2 kvadrata, nakon razvoda jedan od supružnika preuzima otplatu kredita pa time i stan, ali drugi smatra da mu pripada pola stana bez obzira što su otplaćena 2 kvadrata.
  10. hvala ljudi, dobivala sam svakakve informacije glede bračne stečevine i odricanje od iste pa sam bila totalno zbunjena. bilo je slučajeva da ljudi godinu dana otplaćuju kredit.
  11. Hoće li netko odgovorit prije nego što ostanem bez stana
  12. Ukoliko mi suprug potpiše da se odriče prava na bračnu stečevinu (s obzirom da se radi o stanu koji je kupljen na kredit i otplaćen vrlo malo a ja preuzimam obvezu otplate) da li je izjava pravovaljana. Dakle, ne radi se o bračnom ugovoru, za koji mislim da je kasno ni o sporazumu o podjeli bračne imovine jer ništa nije ni stečeno osim stana koji ću ja otplatit. Dakle, u izjavi bi decidirano navela da se stan otplaćivao od moje plaće i da će se tako i nastait te da on se on odriče bilo kakvih potraživanja po tom
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija