Jump to content

alesandro

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alesandro objavio

  1. Nisi plava, nego si dužna a dug treba podmiriti.
  2. Od svih velikih znalaca na ovom forumu ne možeš dobiti niti jedan odgovor.
  3. utjerivacuzakona. jesam tražio sam ja iseljenje i sud je donio zaključak, međutim u međuvremenu se "bivši vlasnik nekretnine " žalio na županijski sud. Sadržaj njegove žalbe ja ne znam jer mi kažu da nisam stranka u postupku. Osjećaj je malo glup sud provodi ovrhu nad nekretninom a nisu iscrpljene se mogućnosti žalbe. Ne znam kakva je situacija sada sa ovim javnim ovršiteljima, mogu li se njima obratiti za završetak postupka.
  4. Ovdje se radi o vikendici a ne o jedinoj nekretnini. Lako je trošiti novac od kredita ali je problem taj isti novac vratiti banci.Ja tom čovjeku nisam kriv što je uopće dozvolio da mu sud sjedne na nekretninu, mogao ju je sam jednostavno prodati i vratiti dug banci.
  5. Povijest nekretnine? Nisam siguran što smatrate pod tim ali radi se o vikendici koja je slobodna tj. nema nikoga unutra.
  6. Kupio sam nekretninu na sudu i od suda dobio rješenje i zaključak. Također sud je zatražio od ovršenika da se nekretnina isprazni ( nekretnina je slobodna). Upisan sam u gruntovnici kao vlasnik, međutim ovršenik ne želi isprazniti nekretninu iako je to od njega zatraženo, već je uputio žalbu županijskom sudu. Kako ja nisam stranka u postupku nemam pojma što se dešava a sudac općinskog suda mi ne želi dati nikakve informacije. Pošto sam platio nekretninu na sudu i državi porez imam nekoliko pitanja vezano za ovaj predmet: 1. Ima li županijski sud kakav vremenski rok za rješavanje žalbe. 2. Kakve ja veze imam s eventualnim predmetom ako sam nekretninu kupio na sudu, zar me sud ne bi trebao već uvesti u posjed. 3. Pošto ja imam status ovrhovoditelja ima li kakvih sankcija ako uzmem dva svjedoka i bravara te uđem u nekretninu popišem stvari i o tome pošaljem pismenu obavijest sucu općinskog suda i ovršeniku. 4. Kako je moguće da sud prodaje nekretninu a ovršenik nije iscrpio sva prava žalbe. 5. Što ako županijski sud utvrdi nepravilnosti i vrati nekretninu bivšem vlasniku i ima li takvih slučajeva u našoj sudačkoj praksi. Molio bih odgovore na pitanja i pravi savjet što činiti.
  7. čl. 48 Zakon o radu (5) Noćni radnik je radnik, koji prema rasporedu radnog vremena redovito tijekom jednog dana radi najmanje tri sata u vremenu noćnog rada, odnosno koji tijekom kalendarske godine radi najmanje trećinu svog radnog vremena u vremenu noćnoga rada. (6) Poslodavac je pri utvrđivanju dnevnog rasporeda radnog vremena dužan voditi računa da rad radnika iz stavka 5. ovoga članka ne smije trajati duže od osam sati. Dali ovaj članak zabranjuje rad u smjenam 12-24-12-48. Postoji i pisana izjava zaposlenika da žele raditi na taj način. Poslodavac zbog primjene novog Zakona uvodi 8 satno radno vrijeme. Dali se zaposlenici mogu pozvati na Članak 51. (1) Poslodavac je pri organizaciji noćnog rada ili rada u smjeni dužan voditi osobitu brigu o organizaciji rada prilagođenoj radniku te o sigurnosnim i zdravstvenim uvjetima u skladu s naravi posla koji se obavlja noću ili u smjeni. p.s. Navodno da je već pokrenuta incijativa za izmjenom zakona o radu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija