Jump to content

illyan

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je illyan objavio

  1. Srna me je udarila u zadnja bočna vrata na autu i napravila štetu. Bila je policija i pozvani su predstavnici lovačkog društva koji su uredno došli na očevid i dali podatke o osiguravatelju lovišta. Kod istoga sam prijavio štetu i napravili su procijenu iste. Nakon par dana dobio sam dopis da je pokrenut postupak i koliko iznosi neprijeporni dio štete ali da nažalost nisu u stanju dalje postupati zbog nedostajuće dokumentacije. Naime nedostaje im preslik dopisa lovačkog društva Gradu ili Cestama kojim se traži postavljanje znaka divljač na cesti. Dopisom od mene traže da dostavim isto. Pa što ja imam sa dopisom lovačkog rduštva??? I što uraditi?
  2. Mislim iako nisam siguran da ovo pitanje spada pod ovaj forum Doista sam zaboravio platiti račun za parkiranje, te po povratku do auta pod brisačem pronašao "Račun za plačanje korištenog parkirališnog mjesta" U stavkama računa stoji da moram platiti 4x2 sata korištenja parkirnog mjesta ( to se slažem) ali i trošak izdavanja računa ( pazi sad 50 kn), e to se neslažem. Zanima me mogi li se žaliti na temelju Zakona o zaštiti potrošaća čl.12. stavak 4. Izdavanje računa nije dopušteno naplaćivat. Ili to komunalna poduzeća temeljem nekih drugih zakona mogu.
  3. Molio bi ako je netko upućen u problematiku inspekcijskog nadzora građevine da mi odgovori koji je zakonski rok kojeg je dužan donjeti građevinski inspektor u svrhu otklanjanja nepravilnosi,a koji se odnosi na gradnju objekta bez građevinske dozvole.
  4. Nije za vjerovati ali nakon nekoliko prigovora optima me oslobodila plaćanja cijelokupne svote ali pazi sad ne zato što su nešto oni mene pokušali prevariti već što su propustili odgovoriti u zakonskom roku na moj prigovor.
  5. Policiji sam uputio prigovor. Zanima me da li su mi dužni odgovoriti na prigovor, u kojem roku i na temelju kojeg zakona?
  6. Žao mi je no neznam da li je ovo baš odgovarajući forum za moje pitanje. Naime mene zanima imam li se pravo žaliti na račun dobiven od komunalnog poduzeća( zbog odvoženja automobila ). Na računu nepiše napomena da je to moguće Ako je moguće koji je rok po dobivenom računu i na temelju kojeg zakona?
  7. Dakle koliko sam ja shvatio iz nekih postova ne plača se rtv pretplata već porez na rtv prijemnik. Znači samo posjedovanje prijemnika svrstava te u kategoriju obveznika plačanja tog poreza. E ako ti se je tv pokvario pa ga ljepo odneseš poduzeću koje zbrinjava elektronički otpad i uzmeš potvrdu na kojoj piše marka i model tv te tada to pošalješ HTV u i tražiš raskid pretplatničkog odnosa. Naravno bez ispunjavanja te famozne njihove odjave. Mislim da bi tada kada sve dođe do suda ipak sud presudio u korist tuženog jer ima potvrdu da nema prijemnik. Što mislite?
  8. Upravo sam tako i napravila. Broj jesu isključili ali ga zbog tehničkih mogućnosti nisu preselili na novu adresu.Tako je to ljepo sada sa računom od 2000 kunića postao moj problem a ne njihov. Hvala na mudrom savjetu
  9. Početkom godine sklopila sam ugovor sa Optima telekomom o postavljanju telefonskog priključka u podstanarski stan u kojem sam trenutno boravila. Tom prilikom rekla sam agentu sa kojim sam to dogovarala da ću se tijekom godine preseliti u svoju kuću koju gradim te kakvi su uvijeti za preseljenje. rekao mi je da će mi broj preseliti te to naplatiti određenom svotom. Također je rekao da je na to mjesto gdje gradim kuću moguće preseljenje i da "NEMA PROBLEMA" Kada je došlo vrijeme da se preselim u svoju kuću a i da mi OPTIMA preseli broj došlo je do problema jer oni nemaju tehničke mogućnosti za preseljenje broja na tu lokaciju. Pošto sam se iz stana morala iseliti nisam htjela da mi ostane aktivan priključak te sam ih više puta zvala i tražila da onda isključe liniju o svom trošku. odgovorili su mi da je to moguće jedino ako im ja dostavim zahtjev za isključenje što sam ja i napravila iz straha da novi podstanari koji bi ušli u stan ne naprabve trošak po mom računu. OPTIMA je tada isključila liniju i trošak prekida ugovora naplatila 2000 kuna. Ima li netko nekakav savjet?
  10. Ma da slažem se nisam baš dobro opisao na što sam se žalio.Dakle ovako: Sve stoji kako sam se ispravno parkirao,(što je vidljivo sa fotografije) kada sam došao po auto u komunalac čak su mi ga dali bez plačanja jer su se i sami čudili da su morali uzeti auto koji je propisno parkiran ali su mi rekli da su morali jer im je takav nalog dala službena osoba(policajac). Ja sam ne čekajući bilo što od policije odmah otišao drugi dan na policiju i predao prigovor u kojem sam se žalio na postupanje policajca a u smislu da uopće nije provjerio tko ga je zvao, je li auto parkiran sa dozvolom vlasnika ulaza, te da tražim da u nekakvom dogovoru sa komunalcem riješe trošak odvoženja auta. Na taj prigovor nisam dobio nikakav odgovor već 2 mjeseca. U međuvremenu sam jedino dobio dopis kojim policija traži da se očitujem tko je vozio auto što sam im i dostavio.
  11. Hvala. Što bi to sada značilo? Jesu li prihvatili moj prigovor ili se moram nekome žaliti što mi nisu odgovorili?
  12. Parkirao sam automobil na privatnom mostu kod svojih kumova. Na poziv susjeda došla policijam i pauk i bez provjere mi odvezli auto. Napisao sam prigovor na postupanje i predao ga na policiji 28.10. no evo i nakon dva mjeseca još nikakvog odgovora. Zna li netko postoji li ikakvo razumno vrijeme u kojem su mi dužni odgovoriti i na kojem se zakonu temelji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija