Jump to content

anlaser

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sivko hvala na odgovoru! Dal mi molim vas možete objasniti zašto?
  2. Pozdrav svima.. Imam problem, dakle kupio sam registriran automobil od vlasnika(znaci vlasnik i u papirima) obavio prijepis i sutra dan otišao i platio porez. Nakon 2-3 dana sam odlučio prodati vozilo, međutim nisam napravio prijenos vlasništva već sam ga kroz par dana prodao drugom čovjeku. ( s ugovora na ugovor) bio sam vlasnik auta oko 7-8 dana. Čovjek kojem sam prodao automobil otišao je platiti porez i nastavio je voziti auto oko 6 mjeseci bez da je napravio prijenos vlasništva tek kada je istekla registracija otišao je u policiju napraviti prijenos vlasništva i tamo su mu rekli da ne može jer je na autu nekakva ovrha. To se odužilo više od 20 dana, uspio je s prvim vlasnikom riješit tu ovrhu i odjaviti auto. Mene zanima tko će sada snositi troškove kazne za to što tablice nisu vraćene na vrijeme. Dali postoji mogućnost da ja snosim troškove jer nisam obavio prijenos vlasništva u tih par dana koliko sam bio vlasnik ? . Hvala u naprijed i nadam se da ću dobiti odgovor od iskusnih,Ispričavam se na gramatičkim pogreškama!
  3. Saznao sam u otkupnoj stanici da je limit za oporezivanje 1600kn a ja sam ga prekoracio za 88kn, dakle 1688kuna, zanima me na koji se to nacin oporezuje i koliko cu morati platit i kada. Hoce li mi oporezovat svih 1688kn ili samo tih 88 kuna koje sam prekoracio. Unaprijed hvala!
  4. anlaser

    Otvaranje paušala

    Dakle zanima me dali je moguče otvoriti paušalni obrt i baviti se prodajom polovnih auto dijelova koje skinem sa karamboliranih automobila koje sam prethodno kupio od fizičkih osoba. Završio sam srednju strukovnu školu (Automehaničar) i trenutno sam nezaposlen. Koji su uvjeti za otvaranje takvog paušalnog obrta ako je to uopče moguće? I koliko bi imao mjesečno davanja (mirovinsko,zdravstveno,porez itd) ako u planu imam zarađivati do 2000 kuna mjesečno. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija