Jump to content

tompa14

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tompa14 objavio

  1. DA LI SE NA NEODGOVARANJE upita djelatniku i pojašnjanja, djelatnik može pozvati na zaštitu dostojanstva radnika budući da se radi o ignoriranju, čl.130 ZOR-u i što ukoliko pismeni odgovor ne dolazi upravo od povjerenika za zaštitu dostojanstva radnika?
  2. Poštovani, Prije mjesec dana poslao sam upit u vezi ocjenjivanja djelatnika i tvrtke s kojima je poslodovac sklopio ugovor. Nažalost, i jedna i druga služba ignoriraju me i ne odgovaraju na upit. Ljubazno molim za pravni savjet!
  3. Postovani sto napraviti ukoliko tvrtka nametne dezurstvo, odnosno prekovremeno 2 dana po 4 sata te djelatnike neravnopravno raspodjeli i time dovede u nepovoljniji polozaj (diskriminacija) netko dezura 2 dana netko jedan.... Da li je tvrtka duzna platiti tih 8 sati prekovremeno?! I da li je to sukladno zakonu???? Welcome to EU
  4. hvala, vec sam napisao ODGOVOR NA OPOMENU, ali odgovor nisam dobio, negdje sam procitao da sam trebao dobiti odgovor u roku od 14 dana, ali, odgovora još nema...na to sam mislio u djelu gdje sam spomenuo da se firma ne drži, ima nas preko 40 i još uvijek nemaju povjerenstvo....zakona. BTW kome prijaviti da firma nema povjerenstvo za mobbing
  5. Da li mi netko može pomoći...naime dobio sam opomenu pred otkaz, budući da je Opomena neutemeljena i izmišljena napisao sam Žalbu i tražio očitovanje! U kojem roku trebam dobiti očitovanje na Žalbu na opomenu? Već je prošlo 15 radnih dana....koji su mi sljedeći koraci? Treba li firma snositi posljedice jer se ne drži radnog prava...???
  6. Tako je imam ugovor o radu i opis radnog mjesta, a u njemu ne piše da obavljam dva posla, dok svoj posao iz ugovora ne stignem obavljati kvalitetno! Dakle, mogu i dalje raditi dva posla bez pravo za naknadu i mir na poslu?
  7. Postovani, zanima me da li mi tvrtka samovoljno bez mog pristanka moze odrediti i dati da obaljam 2 posla (poslovi dvije zasebne sluzbe) istovremeno? Poslovi medjusobno nisu povezani, jedan je naplata/informatika drugi posao je spedicija i roba. Ne stignem vise obavljati kvalitetno oba posla, ali, sutim i radim jer je tesko u danasnje vrijeme naci posao.... Imam li pravo i na dvije place ili povisicu? Kako da se postavim, sto je zakonski utvrdjeno? HVALA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija