Jump to content

Yaris

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://-

Postignuća

  1. Molim pomoć ! Stigao dopis od suda gdje ovrhovoditelj traži ovrhu nad nekretninom na kojoj je upisano doživotno pravo služnosti trećoj osobi. Može li se ovrhom nad tom nekretninom naplatiti dug ? Nezaposlen sam i nisam mogao otplatiti dug iz radnog spora koji sam izgubio (cca. 10000) kuna.Od odvjetničkog ureda tj. od Općinskog suda sam dobio prijedlog i Rješenje o Ovrsi za taj iznos. Napominjem, nikad nisam dobio opomenu ili obavijest o tome da će se obaviti Ovrha ako ne platim dug. Hvala na savjetima
  2. Ne kužim,čl.10.st 2 veli da članovi društva ne odgovaraju za obaveze društva izuzev kada je to određeno ovim Zakonom.
  3. Kresteru, velika ti hvala, čak koliko sam upućen nije ni potpisan nikakav Ugovor već je roba od strane slovenske firma isporučena samo na temelju narudžbe
  4. I znaš kaj, daj ljudima koji trebaju savjete neke korisne informacije, a ne da se tu prepucavaš kad i sam znaš da je tak :hvala:
  5. Dragi Floki, zar ti živiš u nekoj drugoj državi, il se praviš
  6. Ma daj molim te, pa Vrhovni sud ni ne čita odluke Županijskog suda, već samo prepišu i potvrde odluku,pazi kad ti Županijski poništi odluku Općinskog, i kad retardirani skuži da drugostupanjski nalaže prvostupanjskom kaj da napiše, ma nemaš ti pojma, zato nam i jest pravosuđe na "visokoj grani" . A što se tiče korumpiranosti pravosuđa pogledaj si malo ankete, to je "gnojni čir" kak bi Kosorica rekla.
  7. Da li može doći do zastare potraživanja prema inozemnoj firmi(konkretno slovenski d.) za isporučenu robu.Dug je nastao 2003., a sad se javljaju radi naplate potraživanja, i koji bi sud bio nadležan za to. Hvala na odgovorima.
  8. Pa iz vlastitog iskustva nije baš sigurno da će 100% dobiti sud, jer se naš sud baš ne pridržava svih zakonskih akata. Ono što je dobro za Vas je da Vam se nisu javili u roku od 15 dana kad ste podnijeli ZZZP i to Vam na sudu može biti najjači argument. Moj savjet:Uzmite dobrog odvjetnika koji se razumije u radno pravo, jer naši suci su korumpirani, još ako vam je bivši poslodavac velika faca hmmmm???? moglo bi biti svašta.Sretno!
  9. ok.Ugovor o radu na određeno definira datum prestanka radnog odnosa, u ovom slučaju 18.-og u mjesecu. Zašto onda poslodavac daje Rješenje za godišnji do 20.-og u mjesecu ako mu ne namjerava produžiti Ugovor. Pitam da li je to pravno u redu?
  10. Ako netko zna molim pomoc,naime ako je odobren Godisnji odmor do npr.20 u mjesecu, a Ugovor o radu na odredjeno vrijeme istjece 18. u mjesecu, da li poslodavac moze pismeno obavijestiti radnika da nije u mogucnosti produziti Ugovor o radu bez obrazlozenja.Da li je pravno ispravno.
  11. Ako itko zna kakva je procedura prilikom prestanka radnog odnosa na određeno vrijeme. Naime da li poslodavac mora radniku objasniti zbog čega mu nije produžen Ugovor o radu (pisneni ili usmeno) ili je dovoljna samo obavijest da ne žele produžiti Ugovor. Da li se po prestanku Ugovora o radu mora potpisati i prekid ( neki službeni obrazac) ili....?????
  12. izvanrednim otkazom nema otkaznog roka. stupa na snagu istog dana. svakako dati Zahtjev za zaštitu prava. teret dokazivanja je na poslodavcu.
  13. Po isteku ugovora o radu na određeno vrijeme radniku poslodavac može raskinuti radni odnos, s datumom prestanka Ugovora o radu na određeno vrijeme, aHZZO može dati naknadu za još jedan mjesec samo ukoliko je došlo do izvanrednog otkazivanja Ugovora o radu na neodređeno bilo od strane radnika, bilo od strane poslodavca
  14. Mislim da tablice moraš odjaviti , a čini mi se da postoji varijanta da ti PU čuva jedno određeno vrijeme tablice uz naknadu, no nisam ti baš previše siguran.Nešto sam čuo da ti ih mogu čuvat do 3 mjeseca
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija