Jump to content

afrodita21

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je afrodita21 objavio

  1. Ispričavam se ako ova tema već negdje postoji... Zanima me može li banka naplatiti kredit prodajom kuće (nekretnine) koja nije pod hipotekom, a iz razloga što osoba nema više prihoda iz kojih bi se banka naplatila?
  2. Ispričavam se ako već negdje postoji odgovor na moje pitanje.. Situacija je sljedeća: moj otac i majka su službeno razvedeni tri godine. Imaju dvoje maloljetne djece. Ja sam punoljetna i studiram. On je na sudu jasno rekao da ne želi imati posla s nama i da nikakvu alimentaciju ne želi plaćati. Tri godine je to, po dužnosti, činio Centar za socijalni rad. Otac je, inače, bio zaposlenik Hrvatske pošte još do ove godine kad je sporazumno dao otkaz. Uz to ide i otpremnina nepoznatog iznosa. Zanima me mora li on plaćat alimentaciju unatoč tome što više nema redovitih mjesečnih primanja (osim nekakve invalidske mirovine za što ni nismo sigurni da se o tome radi)?
  3. 2008.godine sam doživjela prometnu nesreću u kojoj sam sudjelovala kao suputnica. Budući da se ista nije dogodila mojom krivicom, a u to vrijeme sam bila maloljetna, kao moj opunomoćeni zakonski zastupnik angažirana je Bonus grupa. Već 2009.godine je pokrenut parnični postupak tijekom kojeg me nitko nije o ničemu obaviještavao (osim na moje inzistiranje), sve do 12.7. ove godine kad me je moja navodna odvjetnica nazvala usred rasprave inzistirajući da u moje ime sklopi nagodbu, te da joj naknadno potpišem punomoć uvjeravajući me da više od od ponuđene svote ne mogu dobiti i da bih trebala to potpisati. Naravno, isto nisam učinila, no ipak mi je ovih dana Bonus grupa poslala dopis u kojem me obaviještavaju da je uplaćena odšteta u predmetu koji za mene vode, te zahtjevaju da im pošaljem kopiju tekućeg računa gdje bi mogli uplatiti spornu odštetu. Ipak, u dopisu se ne navodi svota o kojoj se radi, niti detalji nagodbe kao ni tko je, kako i u čije ime nagodbu sklopio. Zanima me mogu li tu išta učiniti budući da sve ove godine zapravo niti ne znam tko me je zastupao (kao moji odvjetnici uvijek su mi se predstavljali različiti ljudi) i ima li ikakve svrhe angažirati nekog normalnog odvjetnika jer sam nezadovoljna ishodom i neprofesionalnim ponašanjem dotičnih? Napomena, prije pokretanja nagodbe protivnička odvjetnica usmeno mi je ponudila svotu od 60 000kn samo da ništa ne pokrećem (radilo se o teškim ozljedama glave i lica, imala sam dvije operacije, i danas osjećam posljedice toga) što je moja odvjetnica kategorički odbila uvjeravajući me da ću dobiti najmanje 100 000kn, da bi mi uslijed navodne nagodbe bilo ponuđeno samo 30 000kn, nakon koje bi meni, nakon njihove naplate usluga, ostalo 20 000kn.
  4. Moja majka je sudski rastavljena službeno već 4godine. No, otac je i dalje prijavljen na ovoj adresi i ne želi to promijeniti makar već dulje vrijeme ovdje ne živi. S obzirom da ga policija već traži na ovoj adresi da li je moguće da ga moja majka sama odjavi, bez njega, budući da kuća glasi na nju?
  5. Molim pomoć.. Moj dečko je prije 2godine kupio auto i nedugo nakon toga ga posudio svom ocu. Međutim, auto je založen bez njegovog znanja kod kamatara koji je njegovom ocu 'posudio' 10 000kn. Naravno, kad je dečko to doznao, pokušao je vratiti auto ali bezuspješno jer je kamatar potraživao dvostruku svotu od posuđene. Čitav slučaj je prijavljen, ali od toga nikakve koristi jer izvršivši premetačinu kod navedenog kamatara policija nije pronašla auto, a čovjek se brani da o tome ništa ne zna. Da bude gore, i prometna i knjižica vozila su u autu. Može li se što učiniti s pravne strane ili da se pomirimo sa situacijom da auto više nećemo vidjeti?
  6. Poštovani, moji roditelji su razvedeni već 4 god. Redovna sam studentica i otac mi plaća alimentaciju od 600kn (koju sam dobila sudski jer je on nije htio uplaćivat). Ono što me zanima je imam li pravo na veći iznos alimentacije budući da sad studiram, a tih 600kn mi je određeno dok sam pohađala srednju školu. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija