Jump to content

sanjacro

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, koje radnje i ishođenje dozvola mi je potrebno da gospodarski objekt prenamjenim u stambeni prostor? Zidove ne planiram dirati, znači samo se uređuje iznutra. Hvala unaprijed
  2. Da, shvaćam da ne budem mogla izbjeći. U planu mi i je isplatiti te novce, da li bi se to moglo dogovoriti sa privatnom osobom izvan suda, odnosno da me ne ovršuje? Nisam u mogućnosti da mi dođe blokada računa, pa me zanima da li postoji mogućnost da se u dogovoru taj novac isplati na rate , odnosno da se visina rate odredi pa se to isplaćuje u narednim godinama? Da se taj neki dogovor između mene i privatne osobe ovjeri kod javnog bilježnika? Dolaze mi svakakve opcije po glavi, ne znam kako mi je najpametnije postupiti..... U svakom slučaju, zahvaljujem vam se na svakom odgovoru! puno ste mi pomogli!
  3. Prvo je bila kazna zatvora određena na godinu dana i 6 mjeseci, zatim sam dobila uvjetnu osudu. U pitanju je kazneno dijelo protiv imovine, teška krađa i teška krađa u pokušaju. Znači kamate bi išle samo ako bi ih privatna osoba zatražila?
  4. Zahvaljujem se na odgovoru! Sada mi je lakše kada mi je neko objasnio da ipak ne budem išla na odsluženje zatvorske kazne..... Svjesna sam da će mi kad tad doći na naplatu tih 30 000 kn, ako sam vas dobro shvatila, samo u slučaju ako ta osoba pokrene taj postupak ponovo? jer mene je država bila tužila, protiv mene nikad nije bila pokrenuta tužba privatne osobe, samim time sam shvatila da bi se ta ovrha provodila isključivo ako to pokrene nanovo privatna osoba? da li bi na taj iznos išle još kamate?
  5. Poštovani, molila bih vas za pomoć jer mi neke stvari oko zastara nisu jasne, totalni sam laik po pitanju prava, pa bi mi svaka pomoć bila dobrodošla. 2010. godine izrečena mi je uvjetna osuda u kojoj se kazna zatvora zamjenjuje sa uvjetnom u trajanju od 3 godine, te ako u roku dvije godine vratim oštećenicima 30 000 kn za prouzročenu štetu. Uvjetna osuda od 3 godine mi je istekla u ožujku ove godine, ali do danas nisam vratila novčani dio jer jednostavno nemam od kuda. Mene sada zanima da li postoji zastara za potraživanje tog novčanog dijela, te da li se mora pokrenuti nova tužba za dobitak toga novca? Ili će mi jednostavno doći poziv za odsluženje zatvorske kazne? :tuzan: hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija