Jump to content

valenti

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je valenti objavio

  1. može li mi netko pojasniti odredbe predugovora o kupoprodaji nekretnine? u jednom članku stoji da je kupac dužan isplatiti cijenu u roku od 60 dana od izdavanja uporabne dozvole a u drugom da je rok useljenja kraj sječnja 2010.g pod uvijetom da je cijena isplaćena!! Znači li to da je obveza kupca da do kraja sječnja isplati cijenu ili on plaća cijenu ovisno o tome kada je izdana uporabna dozvola? Odnosno je li to onda za prodavatelja krajnji rok za ishođenje uporabne dozvole??
  2. hvala, još jednom!! Bio je pripadnik HVO i zatočen gotovo godinu dana, ali očito nema status invalida, ne znam ni da li je pokretao postupak!! puno hvala na pomoći
  3. Hvala! Meni je to stvarno jasno, ali radi se o starijem čovjeku koji je to tražio za svog sina jer on za to nije sposoban!! samo me zanima što da mu savjetujem, kako da pokrene postupak za priznavanje statusa RVI, odnosno da li da odustane od žalbe jer je očigledno da za nju nema osnove!
  4. Možete li mi molim Vas pomoći!! Prijatelj me je zamolio da napišem žalbu na rješenje HZMO u pogledu zahtjeva pripadnika HVO za priznanje prava na invalidsku mirovinu ! U obrazloženju je navedeno da se zahtjev odbija jer podnositelj nema status RVI HVO te nije osoba is stavka 1. točke 7. ugovora HVO! Nisam uoućena u tematiku, ali očito je da ga odbijaju jer nema status invalida a traži invalidsku mirovinu! Mene sad zanima što da napišem u žalbu jer se on svakako želi žaliti u roku da ne izgubi prava ondnosno što bi on trebao napraviti pa da ispuni uvjete za mirovinu!! Unaprijed se zahvaljujem!!
  5. Ma jasno je meni to, sam mi nije jasno što je posloprimac tu kriv!! Logično je da se ne dobije povrat onog poreza koji se tiče tog poslodavca (100 kn) ali što je s 5000 kn poreza zarađenih i uplaćenih od drugog poslodavca koji uredno plaća sva davanja državi??
  6. molim pomoć!! Da li je moguće da osoba ne dobije povrat poreza jer poslodavac duguje državi porez!! Naime moj je muž cijelu 2007. radio preko ugovor o djelu i trebao bi dobiti povrata poreza oko 5000 kn! Ali, u 2006. je radio kod drugog poslodavca koji mu je "navodno" isplatio plaću za 12.mj 2006. u 2007 g pa i to spada u dohodak za 2007. Kažem navodno jer ne da nije dobio tu plaću, nego ni nekoliko plaća prije te!! Povrat koji se tiče tog poslodavca iznosi oko 100 kn a kod drugog poslodavca 5000 kn!! Prvi je državi dužan porez i sad su nam rekli da moj muž neće dobiti ni ovih 5000 kn zbog toga!! Od Porezne nismo dobili još ništa!! Da li je to moguće??????
  7. Hvala puno!!I kod nas je tako, ali je jedna od gospođa koje su u komisiji na bolovanju i ne zna se kad ce doći i kad ce uopće izaći!! Znate li možda koji je rok u pitanju, koliko ih moramo čekati i što da napišemo u toj obavijesti ako se odlučimo početi s radom prije izlaska komisije!
  8. Molim za pomoć!! Radi se o otvaranju izdvojenog pogona obrta!! Nedležnom smo uredu predali zahtjev za otvaranje pogona no međutim sada već gotovo mjesec dana čekamo da izađe komisija odnosno da izdaju riješenje!! U općini su nam rekli da ako rješenje od strane ureda ne bude izdano u roku možemo otvoriti obrt uz prethodnu obavijest nadležnom županiskom uredu!! Za li netko koji se zakon i koja odredba primjenjuje te što bi trebalo navesti u toj obavjesti nadležnom uredu!! Unaprijed hvala
  9. zahvaljujem se na expresnom odgovoru
  10. Može li ni netko reći što treba nevesti u punomoći za upis u zemljišne knjig i obavljanje drugih poslova! naime riječ jeo nekretnini koja je odavno prodana ali se novi vlasnik još nije uknjižio! Znam da trebaju podaci od onoga tko daje punomoć, od onoga kome se punommoć daje i podaci o nekretnini, ali što bi konkretno trebalo navesti pod ovlaštenja opunomoćenika!! Unaprijed se zahvaljujem
  11. Ako imate svoj primjerak ugovora, odnesete to na MUP i trebalo bi sve biti ok!!
  12. koliko ja znam u gruntovnici se može tražiti povijesni sljed za nekretnine iz kojeg se vidi tko je kada i po kojoj osnovi stekao nekretninu, da li je to npr. nasljeđivanje ili darovanje!! Naravno, stoji i sve gore napisano, neovisno tko je vlasnik u gruntovnici, to je bračna stečevina i može se prijaviti u naknadno pronađenu imovinu!!
  13. Ovdje se radi o naknadno pronađenoj imovini, regulirano Zakonom o nasljeđivanjuČlanak 234. (1) Ako se nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pronađe imovina koja nije obuhvaćena tim rješenjem, sud neće ponovno provoditi ostavinsku raspravu, nego će ovu imovinu novim rješenjem rasporediti na temelju prije donesenog rješenja o nasljeđivanju, osim ako se neki od nasljednika odrekao nasljedstva ili svoj nasljedni dio ustupio sunasljedniku. (2) Ako prije nije bila vođena ostavinska rasprava, sud će je po službenoj dužnosti provesti samo ako su pronađene nekretnine ili s njima izjednačena prava. (3) Ako prije nije bila vođena ostavinska rasprava, a pronađene su pokretnine ili s njima izjednačena prava, sud će provesti ostavinsku raspravu samo na zahtjev zainteresiranih osoba. prijedlog bi nasljednik trebao podnijeti nadležnom sudu- mislim da se to zove prijedlog za raspoređivane naknadno pronađene imovine
  14. kako se može ispraviti ako je u ugovoru o kupoprodaji upisana kriva čestica i tako proveden u ugovor u gruntovnici! Prodavatelj je vlasnik obadvije čestice ali je u ugovoru upisana pogrešna!
  15. Molim Vas može li ni netko okvirno napisati koja je forma izjave, odnosno pristanka susjeda da pri gradnji nove kuće prozor bude okrenut prema njihovoj kući iako je udaljenost od međe manja o 3 m!! Unaprijed hvala
  16. puno hvala, na brzom i preciznom odgovoru
  17. Molim vas ako mi netko može napisati što mora sadržavati žalba protiv rješenje, samo ono osnovno, bez čega ne može!! hvala
  18. Možete sami napisati opomenu pred ovrhu, a možete i napisati ovršni prijedlog, odnjeti ga javnom bilježniku koji će onda obaviti ostalo!
  19. Mislim da je ovo je sve ok, imaju status glazbenog umjetnika, ugovor o djelu!! Ali moraju li prijavljivati boravak ako ne borave u RH nego se svaki put poslije posla vraćaju u svoju državu!!??? Hvala puno!!
  20. Može li m netko reći plaća li se porez za nekretinu stečenu putem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju i ako da, koja je porezna stopa!?? Hvala
  21. molim pomoć!! Možete li mi netko reći ima li policija pravo strance koji rade u Hrvatskoj protjerati i zabraniti ulazak 6 mj!! Naime radi se u o starnim državljanima koji u svojoj zemlji imaju sttatus glezbenika, imaju valjan ugovor s vlasnikom objekta koji je registriran za tu vrstu djelatnosti!! Mislim naime na čl 95.st.1 . toočka 10. zakona o strncima koji izričito navodi za koje kategorije starnih državljana radna dozvola nije potrebna! Napominjem da je ista policijska postaja za isti objekt već jedanput donijela takvo riješenje za isti objekt koje je poništeno i postupak vraćen na ponovno suđenje!
  22. ispričavam se jer ovo što sam napisali prije nije spadalo tu!! Ali doista, kada se otvara obrt, osim pravomoćne građevinske dozvole potreban je i uporabna dozvola, odnosno po novom uvjerenje!! A o tome je već sve prije rečeno!!
  23. Mi smo imali sličan problem prije 5-6 godina i sjećam se da je tada bilo dovoljno platiti vještaka koji će pregledati kuću i utvrditi kada je izgrađena!!! Ne znam da li je to još uvijek tako, pa probajte provjeriti!!!
  24. Meni je i čudno što to traže jer ja imam pečat pravomoćnosti već više od godinu dana!! mislim nije mi jasno kakav bi to postupak građevinska inspekcija mogla sada voditi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija