Jump to content

icuculic

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je icuculic objavio

  1. Vlasnik sam oranice koja je u zapuštenom stanju. Vlasnik susjedne parcele je zainteresiran da obrađuje i moje zemljište gdje planira posaditi masline i ubirati plodove u desetogodišnjem razdoblju. Umjesto novčane naknade,vlasnik susjedne parcele voljan je obrađivati jednu moju parcelu na kojoj ja planiram posaditi masline i brinuti se o njima. Stoga me zanima: 1. Kakav mi ugovor predlažete? 2. Što je bitno staviti u taj ugovor? 3. Da li je ugovor potrebno zabilježiti u Zemljišne knjige? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i lijepi pozdrav.
  2. Hvala na odgovoru. Sve smo pročitali i zanima nas da li je ovaj odgovor ispravan prema važećim zakonima: "jedino tužbom za razvrgnuće suvlasništva izbjegavate plaćanje poreza za nešto što je več vaše.porez plaća samo onaj suvlasnik koji stekne imovinu veče vrijednosti od onu koju je imao"?
  3. DA. Katastarske čestice mislimo dijeliti na način "tebi ova, a meni, ona k.č.". Takvom podjelom je nastala razlika od 17 m2 meni u korist.
  4. Pozdrav. Sestra i ja smo vlasnici više parcela poljoprivrednog zemljišta, svaki u 1/2. Sada smo odlučili napraviti diobu parcelu da bismo postali vlasnici 1/1 pojedinih parcela. U našoj podjeli se ne radi o "idealnoj diobi", jer nije moguće podijeliti točno 50/50. Da li smo dužni platiti porez na promet nekretnina, na što bi se on računao i u kom postotku? Koji članak zakona to regulira? Zahvaljujem Ivica
  5. A još me zanima da li se netko mže žaliti i u kom roku.
  6. Vrijednost spora je 101.000,00 kn i započeo je prije 8 godina. vjerojatno će druga strana tražiti reviziju. Da li bi bilo bolje da se probamo nagoditi kako bi prekinuli daljnje suđenje?
  7. Hvala na odgovorima. U našem slučaju, odvjetnik suprotne strane nam je napisao da će ispoštovati odluku suda tek nakon isplate primjerene naknade za pruženo uzdržavanje -za vrijeme kada se ugovor poštovao (što predstavlja restituciju u odnosu na raskig Ugovora o dož. uzdr.) i to mirnim izvansudskim putem. Koliko iznosi primjerena naknada? Može li se desiti prijevara: platimo i nakon toga suprotna strana krene u reviziju postupka?
  8. Zanima me još: Županijski sud donio je pravomoćnu presudu o raskidu Ugovora o doživotnom uzdržavanju,(Prema odredbi čl.125.st.2 ZN) 1.Da li je revizijom postupka moguće da se poništi ova pravomoćna presuda Županijskog suda.
  9. Znači, Županijski sud je presudio: 1. djelomično se odbija kao neosnovana tužiteljeva žalba i potvrđuje se presuda općinskog suda, u dijelu ... 2. Preinačava se prvostupanjska presuda u preostalom dijelu, djelomičnim uvažavanjem tužiteljeve žalbe te se sudi ... Zanima me da li se revizija postupka radi samo za dio naveden po toč. 1. ili za cjelokupan postupak (toč. 1. i toč. 2)?
  10. Zahvaljujem se na odgovoru.
  11. Da li bi bilo dobro da odmah sklopimo darovni ugovor čime bi onemogućili reviziju postupka?
  12. 1. Županijski sud je donio presudu kojim se raskida ugovor o doživotnom uzdržavanju moga oca i žene, za kuću sa dvorištem. Kako otac ima namjeru meni predati u vlasništvo spomenutu nekretninu, zanima me kako to izvesti što prije, jer moguća je revizija postupka, što će, vjerojatno, zatražitit ta žena. Kako da je preduhitrimo?
  13. 1. Otac namjerava bratu i meni darovnim ugovorom ustupiti kuću sa 2 stana. Da li moramo platititi porez? Da li je to uopće izvedivo budući da nije sprovedeno etažiranje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija