Jump to content

orim

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Je upravo to što si nabrojao: objektivnost, realnost , pravda... Što da ti koažem, kako sam gore na početku naveo dragovoljac sam od 1991, pripadnik spec. policije i dr. , a dan danas još uvijek ganjam u udruzi veterana i dragovoljaca kao i u kadrovskom odjelu moje PU da se iskopa gdje je zapela (ako uopće i postoji) moja Spomenica domovinskog rata koju nikada nisam dobio, a o Spomenici dom. zahvalnosti da i ne govorim. Na kraju ću samo navesti da me nijebilo niti na popisu za dodjelu plakete Vukovar koja je dodjeljivana prije nekoliko mjeseci. Pitam se gdje sam uopće bio za cijelo vrijeme rata ili da me negdje možda ne vode kao poginulog budući da mojih spomenica i plaketa nigdje nema. Svi samo govore provjeriti ćemo i javiti vam, ali to su samo prazna obećanja.... kao i mnoga druga što su nam ih davali dok smo im bili potrebni.
  2. Hvala svima koji su se uključili u raspravu. Osvrnuo bih se na ono što je naveo Tektonac o velikim apetitima. Ne radi se samo o novcima, ima tu i nešto drugo, odnosno neke realnosti. Ako se ne varam rekao si da si bio poručnik, iskreno ne razumijem se previše u vojne činove, ali da li bi ti bilo realno da vojnik spram kojega si ti obnašao zapovjednu dužnost i imao veću odgovornost od njega, po odlasku u mirovinu ima isti čin kao ti. Smatram da bi tu trebalo biti nekakve razlike. Ne bih želio da netko ovo gore shvati kao omalovažavanje branitelja koji nisu imali neke zapovjedne činove (ili nisu bili te "sreće" da ih dobiju). Slažem se da nije u redu što MORH ne dodjeljuje činove po odlasku u mirovinu, ali smatram da MUP, ako ih već dodijeljuje treba to raditi objektivno, ili svi jednako ili nitko ništa, a ne evo tebi tri čina više a tebi jedan.
  3. OK, nije da sam nezadovoljan dodijeljenim činom. Ako je stav da svi specijalci dobivaju iste činove onda je u redu, a ako su kriteriji neki drugi zanima me kakvi su oni, jer na kraju krajeva svaki čin donosi koju kunu više u konačnici. Pozdrav.
  4. Pozdrav svima, upravo sam se registrirao te imam jedno pitanje u svezi dodjele činova prilikom odlaska u mirovinu iz mup-a. Dragovoljac sam DR-a, i aktivni djelatnik mup-a od 3. mjeseca 1991.g. Od 4.mj.1993.g. do 2000.g. bio sam pripadnik spec. policije, a od tada u temeljnoj policiji. Imam 20 % HRVI (privremeno, PTSP, 50-50 opća nesposobnost) i samo čekam konačno rješenje za mirovinu. Za vrijeme rata imao sam čin vođe spec. grupe u SJP, dok u temeljnoj policiji imam zvanje narednika (na radnom mjestu šefa smjene u PP). U veljači sam dobio rješenje kojime mi je, na tražemje HZMO-a dodijeljen čin višeg pol. inspektora (satnik). U razgovoru sa kolegama s kojima sam bio u SJP i temeljnoj policiji doznajem da smo svi više-manje dobili iste činove. Zanima me zna li tko po kojem kriteriju se dodoijeljuju ti činovi. Smatram da sam oštećen jer neki koji su u u SJP i u tem. policiji imali manje činove od mene sada dobivaju isti čin, odnosno neki su dobili po tri čina više dok sam ja dobio dva više. Ima li smisla žaliti se na konačno rješenje o mirovini, kada ga primim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija