Jump to content

lovacmaki

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zanimalo bi me. Ima li poslodavac zakonsko pravo da radniku koji je trebao biti slobodan u npr. srijedu po rasporedu taj dan ne da kao slobodan dan jer taj tjedan u nedjelju pada praznik kada firma ne radi? Jer po vašem citiranom odgovoru ispada da to ne bi smio napraviti, makar zakonski.
  2. Pozdrav, da krenem, imam trgovačku školu i certifikat za servisera računala. Radim u prodaji kompjutera te sam htio legalno sa strane imati dodatnu zaradu sa popravkom računala. Zbog klasifikacije djelatnosti ne mogu imati obrt niti dodatnu djelatnost jer za to moram po tom pravilniku imati sss računalnog smjera. Onda sam išao na Hitro.HR gdje mi je službenica rekla da mogu otvoriti ali ako me inspekcija ulovi u radu da plaćam globu jer se veže na taj pravilnik o klasifikaciji djelatnosti gdje moram imati sss računalnog smjera. Nakon toga sam nazvao 15-20 različitih brojeva telefona gdje sam dobivao oprečne informacije od toga da je to istina i da ne mogu pa do toga da mogu jer je to pravilnik o obrtima. Zatim se jedni pozivaju na ZO (Zakon o obrtu) gdje stoji u članku 9. da se veže na taj pravilnik. Ali onda mi je druga informacija bila da članak 41. i članku 2. istog zakona gdje kaže da se može otvoriti bez te struke ako neću imati praktikante.. Mogu li otvoriti ili ne a da me pri obavljanju tog posla ne kazne radi navedenih razloga?
  3. To se odnosi čak i kada je u tijeku postupak protiv vjerovnika? Jer su pokrenute dvije tužbe, jedna za obustavu naplate potraživanja i druga za nelegalnost samog postupka odnosno vjerovnik u to vrijeme nije niti smio raditi na području RH s obzirom da nije imao odobrenje HNB-a? Riječ je o austrijskoj leasing kući.. Po riječima odvjetnika slučaj je jednostavan i navodno je jako uvjeren da ćemo ga dobiti i to u relativno kratkom razdoblju? Naveo je cca god dana, iako je rekao da to nije sto posto, što se vremena tiče ali da što se tiče same tužbe?
  4. Pozdrav, mojoj mami koja je bila jamac uzimaju jednu trečinu plaće već par godina, pokrenula je protutužbu. Sada joj je došlo da će joj sjest na pokretninu odnosno auto. Zanima me samo smije li se to jer je njezina odvjetnica rekla da dok god se namiruju sa njezine plaće ne smiju uzimat drugo? Iako je dug daleko veći od onog što uspiju namiriti njezinom plaćom a i auto je male vrijednosti..
  5. Pozdrav, mama mi je prije vise od desetak godina potpisala za biti jamac i to bianco. Sada joj se uzima 1/3 place. Na nekretninu joj nisu isli te je dosla zastara od 10 godina. Ona je nekretninu darovnicom prebacila na mene. Zanima me ako joj se nedaj Boze nesto desi prelazi li njen dug na mene i sestru jer je rijec o velikom dugu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija