Jump to content

vodovod1

Korisnik
 • Broj objava

  144
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Sve što je vodovod1 objavio

 1. vodovod1

  Kućna radinost

  Zašto da Vas nešto muči:uputite upit direkt da ste mirni Minimalni tehnički i drugi uvjeti info@mingo.hr 01/6109575 https://www.mingo.hr/page/kategorija/trgovina-1 Minimalni tehnički uvjeti
 2. vodovod1

  Kućna radinost

  Domaća radinost može svoje proizvode prodavati samo kod kuće ili da registrirani trgovac prodaje njihove proizvode kao što ste Vi davali suvenirnicama, tako oni kažu. A internet prodaja traži MTU i poslovni prostor minimum 6 kvadrata, znači domaća radinost ne može u poslovnom prostoru jer je tako zakon o obrtu rekao da može samo kod kuće. Drugo je to što vidite kako drugi prodaju, svako radi na vlastitu odgovornost.
 3. Ne znam kada ste to slali, ali od nedavno traže ovako, jer je najvjerojatnije bilo zloupotreba.
 4. Morate ovjeriti diplomu kod bilježnika te ovjeriti odslušane kolegije i poslati poštom upit Ministarstvu gospodarstva. Kad doboijete odgovor s tim otići na gospodarstvo u vaš grad.
 5. vodovod1

  Pokretna trgovina

  Pravilnik o klasifikaciji prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo(NN 39/09) : Pokretna prodaja je prodaja bez stalnog prodajnog mjesta, znači ovo Vam u općini ne bi prošlo da stoji na jednom mjestu, ako su rekli da Vam daju samo štand. Članak 11. stavak 4: pokretna prodaja može se obavljati samo uz uvjete propisane odlukom predstavničkog tijela grada ili općine na čijem mjestu se pokretna prodaja obavlja Zakona o trgovini(NN 68/13), znači ako su oni propisali da može biti samo štand onda Vam vjerojatno neće dati za pokretnu prodaju. Osim toga morate tražiti komisiju za utvrđivanje MTU za štand, jer Vam drugo vjerojatno neće dozvoliti. To što ljudi oblažu štandove, to svatko radi na svoju ruku, ako vidite kod susjeda da nešto radi ne mora značiti da radi ispravno. Propisi za štandove: - čl.31 pravilnika o mtu nn66/09.....-kaže da propisom određuje općina -čl.24 pravilnika o klasifikaciji prodavaonica39/09...--govori što je štand - čl. 11 stavak 5 Zakona o trgovini(NN 87/08.....-kaže da mora biti odobrenje općine
 6. 14.19-Proizvodnja odjeće za dojenčad i malu djecu ... itd. te 14.19 - Proizvodnja ostalog pribora za odjeću ...itd je slobodni obrt i ne treba stručna sprema, samo za šivanje po mjeri je potrebna stručna sprema te za šešire i kape.
 7. Zavisi u koju kategoriju spadate? https://mup.gov.hr/gradjani-281562/moji-dokumenti-281563/stranci-333/drzavljani-trecih-zemalja/281820
 8. Jedino slobodno je montaža ugradbenog namještaja, a to je šifra: 43.32 Ugradnja stolarije Ovaj razred uključuje: – ugradnju vrata (osim automatskih vrata i vrata na senzore), prozora, okvira za vrata i prozore, od drva ili drugog materijala – ugradnju kuhinjskih elemenata, stepenica, opreme za prodavaonice i sl. – unutrašnje završne radove kao što su radovi na postavljanju pomičnih pregrada, stropova. Za sklapanje samostojećeg namještaja treba stručna sprema.
 9. Preko obrta možete bez stručne spreme upisati samo ovo(ugradnja vrata i sklapanje ugradbenog namještaja): 43.32 Ugradnja stolarije Ovaj razred uključuje: – ugradnju vrata (osim automatskih vrata i vrata na senzore), prozora, okvira za vrata i prozore, od drva ili drugog materijala – ugradnju kuhinjskih elemenata, stepenica, opreme za prodavaonice i sl. – unutrašnje završne radove kao što su radovi na postavljanju pomičnih pregrada, stropova. Za sklapanje samostojećeg namještaja treba stručna sprema. Ostale djelatnosti samo ako zaposlite osobu u punom radnom vremenu: iz zakona (3) Fizička osoba koja ispunjava opće uvjete iz članka 8. stavka 1. ovoga Zakona, a ne ispunjava poseban uvjet stručne osposobljenosti, odgovarajućeg srednje strukovnog obrazovanja ili položenoga majstorskog ispita iz stavka 1. ovog članka i poseban uvjet iz stavka 2. ovog članka, može obavljati vezani obrt ako na tim poslovima zaposli radnika, u punom radnom vremenu, koji udovoljava ovim uvjetima.
 10. vodovod1

  otvaranje paušalnog obrta

  Upišite djelatnost 74.90, Ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, d. n.. to je slobodni obrt. Pogledajte si još djelatnosti: 70.22, 58.29, 62.01, 62.01, 63.11, 82.99 i to sve je slobodni obrt. Montaža namještaja ugradbenog je ovo: 43.32 Ugradnja stolarije Ovaj razred uključuje: – ugradnju vrata (osim automatskih vrata i vrata na senzore), prozora, okvira za vrata i prozore, od drva ili drugog materijala – ugradnju kuhinjskih elemenata, stepenica, opreme za prodavaonice i sl. – unutrašnje završne radove kao što su radovi na postavljanju pomičnih pregrada, stropova. Za montažu samostojećeg namještaja treba stručna sprema.
 11. vodovod1

  paušalni obrt

  1. to je slobodni obrt, ne treba nikakva škola 2. slobodni obrt građevina: 42 Gradnja građevina niskogradnje 43.11 Uklanjanje građevina 43.12 Pripremni radovi na gradilištu 4331 miontaža suhe gradnje 43.32 Ugradnja stolarije 43.39 Ostali završni građevinski radovi 43.99 Ostale specijalizirane građevinske djelatnosti, d. n. (bez armiračkih, izolacijskih, montaže skela) 43.29 Ostali građevinski instalacijski radovi(bez dizala, pokretnih stepenica i izolacijskh)
 12. Vi za caffe bar imate stručne spreme i previše, jer za kafić je dovoljan poslužitelj jela i pića, a vi imate završeno više od toga8čl. 10. zakona o obrtu): (1) Vezane obrte mogu obavljati i osobe s odgovarajućim visokim obrazovanjem, odnosno osobe s obrazovanjem višim od propisanog Pravilnikom iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona.
 13. Ovo za obrt ne važi! Ako znadete raditi ne treba Vam ni za jdoo ni za doo, osim ako ne znate raditi pa mislite da ćete nešto naučiti.
 14. vodovod1

  otvaranje paušalnog obrta

  Nije potrebna nikakva škola, to je slobodni obrt.
 15. vodovod1

  status obrta

  Ako je stanje obrta: odjava, onda je odjavio obrt. Da je u privremenoj obustavi pisalo bi stanje obrta: privremena obustava.
 16. Ne možete to raditi preko obrta, nego Vam to ide preko Ministarstva zdravlja. Preko obrta možete raditi: 96.04 Djelatnosti za njegu i održavanje tijela Ovaj razred uključuje: – djelatnosti turskih kupelji, sauna, parnih kupelji, solarija, salona za mršavljenje, salona za masažu itd. Ovaj razred isključuje: – medicinsku masažu i terapiju, vidi 86.90 – djelatnosti fitnes klubova i body-building klubova, vidi 93.13
 17. Zanima me za koje ste djelatnosti registrirani? može li pomoći ovo: https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19247
 18. vodovod1

  Informacije

  Mislim da bi bilo bolje da umjesto šifri 47.64 i 47.19 upišete šifru 47.19-OSTALA TRGOVINA NA MALO U NESPECIJALIZIRANIM PRODAVAONICAMA(TRGOVINA NA MALO RAZNOVRSNOM ROBOM U KOJOJ NE PREVLADAVAJU HRANA, PIĆA...)(jer ne može trgovina u isto vrijeme biti i specijalizirana i nespecijalizirana). Ukoliko planirate imati web shop onda uz šifru 47.91 morate registrirati i šifru 63.99-ostale informacijske uslužne djelatnosti: usluge informacijskog društva.
 19. 23.41-proizvodnja keramičkih proizvoda za kućanstvo i ukrasnih predmeta 32.99-proizvodnja raznovsrsnih predmeta: izrada predmeta za uspomenu i suvenira
 20. vodovod1

  Proširenje djelatnosti?!

  Doregistrirati djelatnosti: 15.12.proizvodnja putnih i ručnih torbi(tu ulazi i i tekstil)-ovdje nažalost treba stručna sprema galanterist 47.91.-trgovina na malo preko pošte ili interneta 63.99- ostale informacijske uslužne djelatnosti-usluge informacijskog društva evo ovdje dosta toga ima dobro napisano pa se informirajte! https://smind.hr/sto-inspektori-provjeravaju-u-web-trgovini-stvari-na-koje-morate-paziti/ https://smind.hr/razmisljate-o-pokretanju-vlastite-online-trgovine-evo-sto-prvo-morate-uciniti/ https://smind.hr/web-trgovci-oprez-porezna-inspekcija-narednim-danima-provodi-nadzor/
 21. Domaća radinost može prodavati svoje proizvode samo kod kuće.
 22. Jedino morate imati položen kurs za masažu u Obrtničkoj komori.
 23. Vi možete otvoriti obrt. Za djelatnost 96.04.01-masaža tijela nije potreban majstorski ispit nego kurs u obrtničkoj komori, a Vi imate puno više od toga što se traži pa se može primijeniti ovaj stavak Zakona o obrtu: Članak 10. (1) Vezane obrte mogu obavljati i osobe s odgovarajućim visokim obrazovanjem, odnosno osobe s obrazovanjem višim od propisanog Pravilnikom iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona.
 24. 74.20 Fotografske djelatnosti Ovaj razred uključuje: – izradu fotografija u komercijalne svrhe i za potrošače: · izradu fotografija za dokumente, škole, vjenčanja itd. · izradu fotografija za komercijalne, modne ili turističke namjene te za potrebe izdavaštva i poslovanja s nekretninama · fotografiranje iz zraka – videosnimanje važnih događaja: vjenčanja, sastanaka itd. (to je statistički tako, ali kod registracije ne spada pod fotografiju, sve ostalo iz ovog razreda spada pod fotografske djelatnosti; videosnimanja nisu u programu fotografa http://www.propisi.hr/print.php?id=4273) – obradu filmova: · razvijanje, izradu i povećavanje fotografija s negativa ili filmova preuzetih od klijenata · djelatnosti laboratorija za razvijanje filmova i izradu fotografija · djelatnosti fotostudija za izradu fotografija (koja nisu dio prodavaonica fotografskom opremom) · montiranje dijapozitiva · kopiranje i restauriranje ili retuširanje fotografija – djelatnosti fotoreportera Ovaj razred također uključuje: – mikrofilmiranje dokumenata Ovaj razred isključuje: – obradu igranih filmova koji se odnose na filmsku i televizijsku industriju, vidi 59.12 – kartografsko i prostorno snimanje i informiranje, vidi 71.12 – rad automata na kovanice (samousluga), fotoautomate, vidi 96.09
×
×
 • Napravi novi...