Jump to content

G-man

Moderator
  • Broj objava

    22600
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    229

G-man je na 16. srpnja 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što G-man objavi!

Nedavni posjetitelji profila

34806 pregleda profila

Postignuća

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od G-man

  1. Postovani,

    Mama mi je umrla pre dve godine, kupila je kucu koju je prepisala na tri dela, sebi, meni i bratu.Kuca je kupljena pre cetiri godine.Nakon njene smrti brat se odrekao maminog dela u korist mene. Kuca ima dva sprata, na prvom je brat, na drugom ja.Naime, brat se ozenio pre cetiri godine, a vencao prosle.Snajka je pocela da mi pravi probleme, i bratu ispire mozak.Cesto.se raspravljam s bratom.Mozete li mi reci njena prava u ovoj kuci. Buni se kad meni neko dodje.Boje se ako.dodje zet da zivi sa mnom.Umisljaju mnogo stvari sto.me izludjuje.ne mogu normalno da zivim.Njih uopste ne diram.oni vecito imaju pik na mene.Ona zeli da bude gazdarica, cak neku vece naglasila to u prici...ona i brat su gazde.gledam i ne verujem.Bratu sam naglasila vise puta da ne umanjuje moju vrednost pred njom...ja i on smo gazde kuce.sve sto se tice kuce dogovaramo se ja i on(krov, dvoriste, itd).A njihov sprat i njihov zivot me ne zanima.njihov zivot u njihova cetiri zida,ne dirajte mene i moj sprat.Snajka inace ne radi, samo tupi i pravi problrme.Sad kazu ako dodje zet da ce napraviti ogradu na polovini dvorista da i da ce svpj ulaz izbiti s druge strane.slusam i ne verujem.da nemamo pristup.Ne znam kako joj se da.Ja sam zaposlena i nemam zivaca da se bavim primitivizmom i malogradjanstinom.Brat kaze da nije u redu da ja dovedem zeta..nego ja trebam otici od kuce...da poludis.Par puta su mi napravili pometnju u zivotu.Moj sprat imam prabo da radim s njim sta zelim.Ne dirajte me, ne diram vas.Predlozila sam cak da prodamo kucu i svako svpjim putem, brat ne zeli.

    Ovu kucu jako volim i cenim, mama je mnogo radila da bi nam to priustila, citav zivot smo podstanari.Da mi sad snajka remeti zivot, ne dozvoljavam.Snajka ima 30 godina, nigdje i ne zeli da radi.Ok, njen problem, ali nek pusti mene na miru.Sad smo kupili drva za centralno, naravno pola platili brat, pola ja. Brat nju angazovao da preuzme i ostale obaveze.Mene ni pitao, a valjam za platiti.Slazete li se sa mnom da sam ja to trebala a ne ona.Mislim, nije mi to toliko bitno, ali volim da me se pita.kaze brat sad se njih dvpje ddogovaraju za sve.Da, ono sto se tice njihovog zivota, a oko kuce se sa mnom dogovara?

    Kakva su moja prava i njihova prava.

    Hvala na odgovoru, srdacan pozdrav

    1. Mirjana Radenovic

      Mirjana Radenovic

      Moze li meni neko odgovoriti :D

    2. G-man

      G-man

      Pozdrav Mirjana i isprika na kašnjenju. Inače, više (i brže) biste odgovora dobila da ste objavila temu u podforumu Stvarno pravo. Ovako ovisite o tome kada "naletim".

      Rješenje Vaših problema vidim u razvrgnuću suvlasničke zajednice, geometrijskom diobom ukoliko je ista moguća (je li moguće kuću podijeliti tako da se dobe dva potpuno funkcionalna samostalna dijela), a u svakom slučaju etažiranjem. Tada je svatko gazda za sebe, kako se kaže. Imate svak svoja brojila, ulaz i ostalo.

      Ovako, u suvlasništvu svađa uvijek bude, i očito je da će pogoršavati. Znači, ako već nije moguće naći zajednički jezik, onda je rješenje u pravnom "razdvajanju", iako vodite računa da to ne znači i stvarno razdvajanje, pa je izgledno, budući ćete biti susjedi, da će se nesporazumi nastaviti. Jedino je pitanje do koje granice.

      Lp

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija