Jump to content

postojecikorisnik

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kada se kupuje ili prodaje nekretnina je li nužno osobno potpisati papire ili to može napraviti netko kome damo punomoć ili nekakvo drugo ovlaštenje? npr. ukoliko ja kupujem nekretninu u italiji, moram li osobno tamo otići ili mogu poslati nekoga sa punomoći da kupi u moje ime?
  2. ok ali tko će biti pozvan na ostavinsku,svi? i je li onda vlasništvo nad nekretninom dijele ti svi u jednakim dijelovima ili?
  3. ako se napiše u oporuci da neku nekretninu netko ostavlja obitelji Pere Perića što to točno znači? tko će biti pozvan na ostavinsku odnosno tko točno spada pod njegovu obitelj?
  4. razumijem, a postoji li nekakav drugi način za izbjeći porez budući se ja s njom mogu dogovoriti kako god hoću... može mi ga i prodat i ostavit i darovat... a postoji još jedna stvar, kada je kupovan taj stan dio novca sam i ja uplatio, je li se može išta po toj osnovici?
  5. je li još na snazi ovaj zakon? koji kaže da se mogu osloboditi poreza: 3. braća i sestre, njihovi potomci te zetovi i snahe ostavitelja ili darovatelja, kada nasljeđuju ili primaju na dar nekretnine, ako su s ostaviteljem ili darovateljem živjeli u gospodarskoj zajednici u vrijeme izgradnje građevine, stjecanja druge nekretnine, ostaviteljeve smrti ili primitka dara. Gospodarskom zajednicom, u smislu ovoga Zakona, smatra se zajedničko stjecanje prihoda i imovine te raspolaganje prihodima i imovinom koja se nasljeđuje ili daruje,
  6. hvala na odgovoru ali ne mogu proći u toj kategoriji jer ne mislim stanovati u tome stanu, eventualno do smrti tetke. mislio sam se "izvući" na ovaj članak: (piše članak 13 točka 3). poreza se oslobađaju: 3. braća i sestre, njihovi potomci te zetovi i snahe ostavitelja ili darovatelja, kada nasljeđuju ili primaju na dar nekretnine, ako su s ostaviteljem ili darovateljem živjeli u gospodarskoj zajednici u vrijeme izgradnje građevine, stjecanja druge nekretnine, ostaviteljeve smrti ili primitka dara. Gospodarskom zajednicom, u smislu ovoga Zakona, smatra se zajedničko stjecanje prihoda i imovine te raspolaganje prihodima i imovinom koja se nasljeđuje ili daruje, ali ga u ovom vašem prilogu ne vidim, pa me sada zanima gdje se izgubio? je li još to važeće ili nije? ako je zanima me koji dokazi osim potvrde o prebivalištu su "najčvršći"?
  7. imam tetu koja je dosta stara i nije najbolja sa zdravljem. napisala je oporuku i svoj stan u kojem živi ostavila (odnosno napisala) meni. budući da nisam u nekoj dobroj financijskoj situaciji nakon njene smrti morati ću platiti porez na stan koji će biti dosta velik jer je i stan velik i na dobroj lokaciji. e sad vidio sam da postoje neki izuzeci plaćanja poreza, između ostaloga da neko vrijeme trebam živiti sa njom i biti u trenutku smrti u zajedničkom gospodarstvu. možete li mi reći točno kako da to izvedem i koji dokazi kasnije sigurno pomažu da me se oslobodi plaćanja poreza? ali da to bude sigurno a ne da kasnije onaj na poreznoj mi kaže - to ti se ne prizna...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija