Jump to content

marin7

Korisnik
 • Broj objava

  140
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim savjet, -naime roditelji su mi 26.05.2011. podnijeli Sporazumni zahtjev za rastavu braka i imali su ročište 01.09.2011., međutim još nismo dobili pravomoćno rješenje o razvodu... -ono što me zanima je vezano za bračnu stečevinu??? Roditelji su napravili Sporazum o podjeli bračne stečevine, gdje su sva svoja međusobna potraživanja uredili. Taj Sporazum je potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika, Pitanje: - je li to dovoljno, je li s tim Sporazumom rješeno sve ili ipak moraju pred sudom pokrenuti postupak koji će taj njihov Sporazum pravomoćno potvrditi... - naime na sudu jedni kažu da moraju, da su to mogli istodobno podnijeti sa zahtjevom za rastavom braka, drugi pak kažu da ne moraju da je dovoljno ako oni to potpišu kod javnog bilježnika... - treći kažu da mora ići na sud kako bi bilo vidljivo da je u pitanju rastava zbog plaćanja poreza na nekretnine kasnije itd.itd.itd... sto mišljenja, sto savjeta-pomozite
 2. evo, kako još nema nekog odgovora da aktiviram pitanje još jednom, pa ako netko ima nekakvo mišljenje, savjet.... ili ako je kojim slučajem netko expert za pitanja iz tog podučja, biću zahvalan!!!
 3. Poštovani, imam slijedeći problem, davne 1989 g. je osoba iz moje uže obitelji dobila rješenje o korištenju stana iz stambenog fonda poduzeća u kojemu je radila, u samom rješenju stoji da navedena osoba već duže vrijeme živi s obitelji u stanu i da se rješenje o korištenju stana donosi kako bi se njen status pravno regulirao... u rješenju je stajalo da će se naknadno i sklopiti Ugovor o korištenju koji međutim nikad nije sklopit, osoba s četveročlanom obitelji je tijekom tih svih godina kao investitor uložila značajna sredstva od renoviranja kompletnog stana, uvođenja plina..garaža...itd... međutim valja spomenuti da uz kolegicu postoji još desetak obitelji koji imaju istu situaciju u navedenim dvorišnim stanovima... većina stanara uključujući i moju rođakinju su u međuvremenu postali umirovljenici... navedene nekretnine se znači nalaze u stambenom fondu tog poduzeća koje se u međuvremenu privatiziralo, sporne nekretnine nisu neko vrijeme bile ni upisane u zemljišne knjige...kao stanovi, nego je to vođeno kao dio firme, neka skladišta koja su naknadno pretvorena u stanove za radnike poduzeća... stanari su nekoliko puta htjeli legalizirati, postojeće stanje, uknjižiti se kao vlasnici, otkupiti stanove itd... kako je firma privatizirana rođakinja se boji može li biti deložirana s obitelji, (postoje naznake firme za takvo što)zajedno za ostalim stanarima... pitanje-zapravo je li njeno pravo korištenja, dovoljna zaštita da se takvo što ne desi... je li pravo korištenja iz starog sistema izjednačeno sa pravom vlasništva, koji su potezi koje bi trebala, napraviti... molimo za savjet ako ima tko stručan iz područja stvarnog prava.... Unaprijed hvala!
 4. marin7

  Pisanje presuda!

  kolegice, može i na mail... imam i ja ponešto presuda, uglavnom dobro da se javlja neko poput mene, da nisam sam u problemima
 5. Kolege! kako vidimo pismeni dio pravosudnog ispita, je postao prava prepreka i problem za razliku od prethodnih godina... pošto kao pravnik dolazim iz ustanove, naravno taj dio mi je malo nepoznat ili da se izrazim sigurno mi pisanje presuda i primjena zakona pri pisanju istih i sve ostalo nije radna svakodnevnica i nešto što odradjujem bez problema... ovaj post pišem čisto iz razloga što me je strah pada na pismenom dijelu, pisanju presude iz gore navedenih razloga... zbog toga sam mislio potražiti nekakve instrukcije, pomoć sudaca u mirovini ili sudskih savjetnika, kako bi se što bolje pripremio za pismeni dio ispita stoga kao ideju imam ako postoje kolege koje muče isti problemi i koji imaju pravosudni za koji mjesec, da ako imaju ideju ili da udružimo ili organiziramo zajedničke neke instrukcije ili zajedničko pripremanje oko presuda da se jave....eto prednost ima osijek i slavonija čisto iz tehničkih razloga !!! Lijep pozdrav!
 6. marin7

  !!!novi pravilnik!!!

  znači možemo padati do mile volje ajde bar nešto hehe....
 7. marin7

  !!!novi pravilnik!!!

  ..od muke nakon povratka s godišnjeg odmora i novog pravilnika, kojeg jos nisam spreman proucavati barem tjedan dana... koliko vidim nije regulirano koliko se puta može polagati pravosudni, odnosno postoji li određeni broj puta koliko se može izlaziti na ispit???
 8. marin7

  Rok u lipnju

  i ja hvatam kraj roka, barem se nadam, iako vidim da ih je dosta poslalo prijave za lipanj, čak i u ožujku, ja sam svoju poslao pocetkom travnja pa se eto nadam da ce mi ipak moci biti udovoljeno prijavi??? a u naletima učenja mi prođe kroz glavu ona pomisao od par postova gore, o tome da bi ispitni rok u lipnju mogao poceti ranije nego sredinom mjeseca, sto bi bilo ravno katastrofi no razmisljacemo pozitivno i drzati se propisane sredine mjeseca, zar ne a dotad pozdrav svima koji ce i ovu noc, kao i vjerujem slijedece provesti uz hehe...
 9. marin7

  Rok u lipnju

  eto, da se jos jedan kandidat za lipanj malo pozali... posto nas jedino na ovim stranicama mogu shvatiti jedan dan ucenja, dva ide super,ono bas dize,euforija i onda jedan dan, dva kao danas..katastrofa, da covjek odustane od svega i tako opet sutra i ponovo i uff... nisam ni na pola puta , a vec smo u dramama svi..
 10. marin7

  Rok u lipnju

  može li se desiti, ako u prijavi stavimo dane u mjesecu srpnju da ne priznaju prijavu, jer je to ispitni rok u lipnju???
 11. marin7

  Rok u lipnju

  i ja sam mislio tako poslati ovih dana, a nakon toga 2,5.-3. mj uz knjigu
 12. marin7

  Rok u lipnju

  kolege, kad je najbolje poslati prijavu za polaganje ispita u 6.mj., odmah sada na početku travnja ili sredinom travnja, ili krajem travnja da šaljemo,(zbog rasporeda) kada prave rasporede, jel bolje poslati na pocetku dok jos ima mjesta ili pred kraj, da nas ne zapadnu prvi dani ispitnog roka???
 13. marin7

  Rok u lipnju

  jel netko zna, od kolega sta se sve mjenja u novom nacinu polaganja, imamo li mi koji smo stekli uvjete za polaganje pravosudnog ispita po starom važećem zakonu, priznaju li nam se ti uvjeti i za polaganja po novom zakonu ?
 14. marin7

  Rok u lipnju

  znači, biće zanimljivo
 15. marin7

  Rok u lipnju

  kolege, koliko ranije prije ispitnog roka dobijemo potvrdu, odnosno informaciju kada smo stavljeni kojega datuma... i drugo, može li se saznati taj datum telefonskim putem nesto ranije, recimo u 5 mjesecu, da si znamo godisnji namjestiti za ispit pozdrav! PS. da se i ja pozalim, ucenje uz posao, katastrofa, malo po savovima puc....
×
×
 • Napravi novi...