Jump to content

Leeloo1986

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mama se nedavno uselila u stan i zgrada je u groznom stanju, stubiste je neodrzavano i prljavo, svasta se po haustoru po noci dogadja no nitko ne reagira. Mama je stara i ne zeli se svadjati no danas joj je prokisnjavalo u stan, zvala je predstavnicu stanara koja je trenutno u Becu i ova je prvo rekla da se nje to ne tice sto njoj prokisnjava u stan, onda je mama digla galamu pa je ova ipak pozvala hitnu intervenciju koja je rekla da im prokisnjava jer se zastopao odvod vode na krovu i sve je puno lisca i predstavnica stanara bi to trebala svakih 6 mjeseci dati cistiti. Mami je u stanu ostala golema fleka na stropu i sada mene interesira zar zaista nitko nije odgovoran za propust predstavnice stanara? Znaci ona sa novcima od pricuve moze putovati u Bec a mi cemo morati sami snaci se kako sada sanirati nastalu stetu. Savjetovala sam mamu da predloze smjenjivanje predstavnice stanara no problem je sto ona uopce ni ne odrzava sastanke, a vecina stanara su podstanari koji cesto sele pa nikoga ustvari ni nije briga. Ima li netko neki savjet kome se zaliti i da li smo sada obavezni sami sanirati stetu u stanu nastalu zbog krova?
  2. Jos jedno pitanje buduci da kupujemo prvi puta stan stvarno me strah i sad mi mama javlja da joj je agent nekretnina rekao da se danas nadju u kaficu???? On ce donjeti predugovor. Mislim kakvo je to potpisivanje predugovora u kaficu? Zlo mi je od te traljavosti agenata. Kaze da je predugovor pravovaljanj jer je ovjeren pecatom od strane agencije nekrentina i na njemu je potpis prodavatelja. Da li je to zaista tako? Sto se tice rezija i hipoteke dobila sam svu potrebnu dokumentaciju od nadleznih institucija i sve je cisto. Racuni su podmireni i u predugovoru stoji da je prodavatelj duzan platiti sve troskove nastale do dana stjecanja posjeda.
  3. Hvala svima na odgovorima. Danas sam dobila na email prijedlog ugovora i ono sto mi je upalo u oci je to sto u ugovoru pise : uvećanu za iznos hipoteke temeljem ugovora o kupoprodaji od 31. svibnja 1995. br. SU-044654/95 upisane na stan u AII (dva) za iznos od 20,295.00 kn sa kamatama u iznosu od 2,793.00 kn spp, a kao nositelj tog prava upisan je: 1.GRAD ZAGREB To znači da će kupac nekretnina preuzeti i plačanje hipoteke u mjesečnim ratama. Zar ne bi trebalo u ugovoru jos navesti da je preostali dio hipoteke 600 eur. Isto tako prodavatelj tvrdi kako su mjesecne rate 71 kn sto ne bi bilo dobro i da to navede? Inace jucer sam pisala Gradu Zagrebu i za navedeni stan trazila stvarno stanje hipoteke nadam se da ce mi htjeti dati uvid u stanje s obzirom da nisam vlasnik nego potencijalni kupac stana.
  4. Postovani clanovi, jos se nisam susrela sa ovim slucajem pa molim za pomoc. Dakle razmatramo kupnju stana u ZG i vlasnik stana nam je na uvid dao vlasnicki list u kojem je navedeno da postoji na stanu hipoteka, a kao nositelj prava je Grad Zagreb te hipoteka podlijeze revalorizaciji. Iznos hipoteke je 20.000 kn ali prodavatelj tvrdi da je sada trenutno dugo jos nekih 600 eur i da ce nam prilikom potpisivanja ugovora donjeti stvarno stanje hipoteke i ispis uplata. Nama nije problem otplatiti hipoteku ako je ona zaista 600 eur i stan bismo uzeli ali da li postoji mozda jos nesto na sto moramo obratiti pozornost? I da li on uopce moze prodati nama taj stan dok god je na njemu hipoteka? Hvala unaprijed na pomoci
  5. Bovu hvala na brzom odgovoru. Znaci mami ne bi nista znacilo ni da je stan na mene buduci da se radi o zamjeni? Da li netko zna koliko bi bio otprilike porez na stan od 35 kvadrata cija vrijednost preko agencije je procijenjena na 45.000 € i da li se taj porez moze platiti na rate?
  6. Mama prodaje kucu koja je njeno jedino vlasnistvo i sada joj kupac nudi da se zamjene i da joj on ostavi svoj stan od 35 kvadrata u zamjenu za kucu. S obzirom da ce tada ako ona njemu prepise kucu stan biti njena jedina nekretnina da li je oslobodjena placanja poreza? Znam da postoji i opcija da ja s kupcem napravim ugovor pa da stan bude na mene a mama zivi u njemu. Buduci da bi meni to bila prva nekretnina u vlasnistvu pretpostavljam da ne bi nista platila ali ne vjerujem mami sto ako npr ne placa racune da mi ne daj boze ne dodje do neke ovrhe na moju placu. Da li mogu kasnije sa majkom ja neki ugovor sklopiti da iako je stan moje vlasnistvo ona je odgovorna za sve dugove nastale u tom stanu?
  7. Stavila sam je u prodaju, ali prodaja ne ide tako glatko. Treba cekati, mozda prodam odmah mozda prodam za par godina
  8. Hvala na brzom odgovoru. NIsam potpisala nikakvu izjavu ali sam pisala odvjetnici da bih zeljela rijesiti ovaj slucaj tako da im nudim ocevu nasljedjenu imovinu. Da li se to isto moze koristiti kao priznanje duga? Odvjetnica mi je rekla da ce mi za par dana poslati pismeno nalog da platim preostali dug. Dakle moj sljedeci korak bi bio da cekam taj pismeni nalog i nakon sto ga dobijem uputim ih da u sudskom postupku vrse potrazivanje? Ova izjava od rodbine, nisam shvatila, dakle trebala bi dio novca posuditi i uplatiti banci, te nakon toga traziti izjavu od rodbine? Naime nitko od rodbine nema toliko novaca da mi posudi tako da to mogu odmah iskljuciti. Odvjetnik koji nas je zastupio se ispostavio kao veliki sarlatan koji se deklarirao kao prijatelj mog oca koji ce u maniri njegovog dobrog prijatelja pomoci i nama, otisao je na raspravu sve rijesio sam i nama poslao racun. Nakon toga smo raskinuli sve odnose sa njime. Kome god se obratim ispada da su svi lazovi, prevaranti i svi gledaju kako ce ''omastiti brk'' na mojoj situaciji. Ne bi rekla da stvarno imam nasljedjeno ogromno imanje i dvorac pa da svako zeli dio kolaca, ali majka i ja zivimo u derutnoj staroj kuci i jedva krpamo kraj sa krajem tako da stvarno ne znam sto mi mogu uzeti, osim mizerne place, tek onda sam nadrapala.
  9. Pokusat cu biti sto jasnija i kraca u svojem obrazlozenju. Prije svega uzasno sam frustrirana cinjenicom da koga god trazim savjet, i kome god sam se obratila od banke, javnog biljeznika do odvjetnice koja je preuzela postupak naplate kredita, svi su uzasno bahati i ne zele dati apsolutno nikakav komentar. Pokojni otac je imao kredit, nakon njegove smrti odvjetnik koji nas je zastupao rekao je da ce on u maniri dobrog obiteljskog prijatelja sam otici na ostavinsku raspravu kako se mi ne bi time zamarale buduci da smo jos u soku zbog smrti mog dragog oca. Tamo je odluceno da majci i meni, svkaoj pripada jednaki dio. Tada nisam znala da se mogu odreci svoga dijela jer nas odvjetnik nije na to upozorio. Sada nema povratka nasljedila sam nekretninu i dug. Nije mi niti do nekretnine ni do novaca samo mi je do osobnog mira. Zvala sam osobnu bankaricu kod koje je moj otac dignuo kredit u nadi da cu sa njome nesto rijesiti, prijedlog je bio- buduci da nemam novaca i sredstava da otplatim kredit u zalog im nudim ocevu imovinu. Gospodja mi se nije javljala, niti je odgovarala na moje mailove dok mi jedan dan nije samo rekla da ona nema nista sa time da je to sada stvar odvjetnickog ureda. Neki dan sam zvala odvjetnicki ured, naravno odvjetnice nema neka joj posaljem mail. Poslala sam joj mail u kojoj sam joj objasnila da mi je u interesu rijesiti ovaj slucaj sto prije i da nudim banci pod dug ocevu nekretninu ( zemljiste i suma) . Dug nije visok 5tisuca eura, ali meni je itekako visok. Odvjetnica se nije javila, danas opet saljem mail i molim da me uputi sto mi je dalje ciniti jer nema potrebe da idemo na sud i povlacimo se na sudu. Zove me ljuta odvjetnica koja mi kaze da ona nema meni sta reci i zasto ja njoj saljem mailove? Neka izvolim preuzeti na sebe otplatu kredita. Objasnjavam joj da ne mogu jer uzdrzavam mamu koja ima mirovinu 1.000kn i ne mogu se jos dodatno opteretiti sa kreditom jer cu spasti na socijalu na sto ona kaze da me moze pricekati dva mjeseca ali onda moram poceti otplacivati kredit i da od kud mi pada na pamet da banka zeli uzeti moju imovinu jer sta ce to njima. Zovem zatim javnog biljeznika, molim za pomoc da li se mogu odreci nasljedstva, naravno javni biljeznik se isto odmah u startu drsko postavlja na mene i ne da mi doci do rijeci, na kraju jedva saznajem da se vise ne mogu odreci imovine. Mene interesira da li mi banka moze lupiti ovrhu na moju placu? Spominje se po raznim forumima pozivanje na zastaru- kako, kome, gdje se pozvati na zastaru? Na kraju kome da se obratim jer sam ocajna vise. Napominjem uopce mi nije do oceve imovine jer nisam stekla nikakvo bogatstvo samo velike probleme i ocito je da svi zele omastiti brk na meni koja nemam ni za kruh. Molim Vas za bilo kakav savjet jer sam ocajna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija