Jump to content

chelsea23

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još jedno pitanje, nadam se da nisam dosadan. Ukoliko podnesem prigovor VPS na visinu kazne u vezi zabranje upravljanja vozilom, dok u isto vrijeme nemam primjedbi na visinu izrečene novčane kazne, da li sam kaznu dužan platiti u roku. Naime ukoliko uplatim jednokratno 2/3 kazne onda je to puno povoljnije. Ili moram čekati da VPS donese riješenje, pa tek onda sa plaćanjem novčane kazne? Hvala.
  2. Sudac je donio presudu, te sam dužan platiti 5.000 kn ili 2/3 kazne jednokratno, te mi je odredio zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 6 mjeseci. Na visinu novčane kazne nemam primjedbi jer je odredio minimalnu kaznu. Međutim, zanima me ima li smisla žaliti se VPS na visinu kazne u vezi zabrane upravljanja vozilom? Čak bih to više sročio u formi zamolbe za smanjenje kazne? Kakva su iskustva u praksi sa VPS, odnosno da li postoji mogućnost da smanje kaznu?
  3. Pokušati ću ja njemu objasniti, ali koliko će on imati razumijevanja to ne ovisi o meni...u svakom slučaju on me ne može osloboditi krivnje -ukratko rečeno nadrapao sam!
  4. Zaustavljen sam za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom budući da sam smatrao da sam već odradio kaznu jer sam držao da zabrana teče od dana donesene presude. Policija me zaustavila i željela isključiti iz prometa, ja sam inzistirao da sam kaznu odradio, te su me na kraju pustili da se odvezem. Nakon dva mjeseca dobio sam poziv na sud radi prekršaja vožnje pod zabranom. Ono što me buni je da policija nije napravila nikakav zapisnik kada sam zaustavljen, odnosno možda i jest ali ga nije dala meni na uvid i potpis. Obavijest o zabrani je stigla na adresu ali je nisam ja primio, te sam je tek naknadno pročitao.Da li sam u trenutku zaustavljanja trebao od policije primiti nalog za uklanjanje iz prometa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija