Jump to content

ihorvat

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ihorvat objavio

  1. S obzirom da mi je FINA već uzela prisilno novce za taj kredit, jel mogu tražiti poništenje ugovora radi povrata prisilno oduzetih sredstava?
  2. Koji sud je nadležan za podnošenje tužbe radi ništetnosti ugovora o lihvarskom kreditu, pozivajući se na odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača(NNbr. 102) koji je stupio na snagu dana 30. rujna 2015. godine?Ovrha mi je pokrenuta na temelju ovršne isprave javnog bilježnika. Da li u istu tužbu ide i stavljanje van snage zadužnica i mjeničnih očitovanjana kojima se temelji ovrha?
  3. Banka je početkom 2011. poslala ovrhu u FINA na prisilnu naplatu nad novčanim sredstvima, a dužnik nije dobio rješenje o ovrsi. Da li je to protuzakonito? Što dužnik može učiniti?
  4. Od RBA sam dobila Izjavu o otkazu ugovora o tekućem računu 11.6.2013, a mjesec dana kasnije je RBA prodala to potraživanje EOS Matrixu Ugovorom o cesiji, EOS do sad nisu pokrenuli ovrhu. Za dug po MasterCard kartici RBA je pokrenula ovrhu i doneseno je pravomoćno Rješenje o ovrsi u svibnju 2013. koje je od tada na FINA u redoslijedu čekanja, te je početkom 2014. doneseno još jedno ovršno rješenje za ovrhu zemljišta, što još nije realizirano.
  5. Kada nastupa zastara za dug po tekućem računu i za dug po kreditnoj kartici?
  6. Da li je u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka, kada EOS Matrix kupi dug od banke? Znači bez mog znanja i moje dozvole je banka ustupila moje osobne podatke trećoj strani.
  7. Zatvorila sam obrt 2005. godine, a iz 2002. i 2003. mi je ostao dug za zdravstveno osiguranje koji je u međuvremenu narastao na 20.000 kn uz kamate. Godine 2013. mi se Porezna uprava pokrenula ovrhu i Sudskim rješenjem upisala terećenje na poljoprivredno zemljište s namjerom da iz toga namiri dug, ujedno su mi ovrhu pokrenuli i na FINA (prisilna naplata novčanih sredstava), kao i na MUP-u (nisam mogla prodati vozilo). U više navrata sam pokušala pokrenuti zastaru tog duga na Poreznoj upravi i na Općinskom sudu, ali mi nitko ništa ne odgovara. Da li je nastupila zastara tog duga? Što mi je činiti?
  8. Da li je konobar dužan za dobivenu napojnicu platiti porez? Ako je račun u restoranu plaćen platnom karticom, onda se napojnica vidi kroz detalje transakcije na POS terminalu i na blagajni.
  9. U ugovoru koji sam potpisala s auto školom, nema navedeno u kojem vremenskom periodu su dužni dovesti polaznika do ispita. Hvala vam.
  10. U 6 mjeseci autoškola iz Velike Gorice nije završila s obaveznom vožnjom od 35 sata za polaznika, znači ponovno moram plaćati zdravstveno uvjerenje za MUP prilikom izdavanja vozačke dozvole. Imam li pravne osnove za tužbu zbog odštete protiv njih?
  11. Dužnik je kasnio s plaćanjem auto kredita, pa je banka radi naplate dospjelih neplaćenih tražbina poslala u FINA na naplatu zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika. FINA nije uspjela prisilno naplatiti sredtsva od dužnika, a banka je otkazala kredit i banci je odštetu platilo osiguravajuće društvo. Banka je poslala dužniku dopis u kojem ga obavještava da je prenjela sva prava koja za banku kao vjerovnika proizlaze iz solemiziranog ugovora o auto kreditu, na osiguravajuće društvo. Osiguravajuće društvo je dostavilo u FINA novi broj ovrhe na puno veći iznos od banke, za dug po auto kreditu. Da li banka ima pravo još uvijek u FINA držati svoju ovrhu i tražiti prisilnu naplatu po njoj, ako u FINA za dužnika postoji i nova ovrha od osiguravajućeg društva? Ako nema, što dužnik može napraviti?
  12. Koliko sarkazma:-) Nisam tražila subjektivno mišljenje, nego stručan (pravni) odgovor nekog tko čita i pravilno razumije zakone.
  13. Zanima me konkretno za poslodavca u državnom sektoru, postoji li negdje u zakonu osnova/pravo na team building, na način da poslodavac odobri radni dan i troškove za team building?
  14. Posebno za ovrhe zbog lihvarskih kredita podizanih od 2007-2010, hvala.
  15. Već nekoliko godina otplaćujem kredit u kreditnoj uniji GAMA, dok sam bila bez posla imala sam problema s otplatom (opomene, prijetnje ovrhom), ali zadnje 3 godine kako radim redovito plaćam kredit, obustavom s plaće. U međuvremenu je GAMA morala smanjiti kamatu i ratu prema zakonu, a meni je poslodavac nastavio ustezati od plaće staru (višu) ratu. Potpisala sam u GAMA da se slažem da tako ostane, odnosno da ne traže poslodavca obustavu po smanjenoj rati. Prikupilo mi se pretplate po kreditu, ali mi GAMA pretplatu ne žele isplatiti jer kažu da se radi o rizičnom kreditu i da ne moraju isplatiti. Imaju li pravo neisplatiti mi pretplatu, ili se ipak mogu nekako pozvati na zakon i pokušati doći do isplate pretplate? Hvala unaprijed.
  16. Ali ono što je najgore od svega, pokušala sam se dogovoriti s njima i obročno otplaćivati dug. I tada telefonska represija nije prestajala, čini mi se da je bilo i gore. Npr. kad smo se dogovorili da ću platiti ratu 10-tog u mjesecu, oni bi me svaki dan do tada zvali i podsjećali da sam rekla da ću platiti 10-tog, zvali su čak i poslije 20h. Ispalo je da me manje maltretiraju nakon što sam odustala od dogovora:-)
  17. Zanima me, da li je zakonski opravdano silno telefonsko uznemiravanje koje provodi firma EOS MATRIX nad dužnicima čija su dugovanja otkupili od banaka? Čitala sam slučaj u USA, kada je takvo ponašanje banke bilo osuđeno i sud je dodjelio odštetu osobi koja je uznemiravana, pa me zanima kakav je zakon u vezi toga u Hrvatskoj. Jer ovo što radi EOS MATRIX je čisto horor i prelazi sve granice, to je čisto ugnjetavanje. Kažem im da pokrenu ovrhu, ali oni to ne žele, te nastavljaju telefonsko ugnjetavanje i silno slanje pismenih opomena na kućnu adresu.
  18. Molim vas javite se privatno, ako mi možete stručno pomoći oko ovrha. Hvala unaprijed.
  19. Hvala vam. Znači, 12% kamata po godini na preostali dug od 20.000kn? Ili na 50.000 kn koliko iznosi zadužnica?
  20. Posudio sam od poznanika novac prije nekoliko godina (40.000 kn) i potpisao zadužnicu na 50.000 kn koju smo ovjerili kod javnog bilježnika. Do sad sam vratio 20.000 kn. On me sad traži 25% godišnje kamate za svaku godinu, na preostali dio duga. Ima li zakonsko pravo na toliko visoku kamatu? Ako dođe do sudskog spora, koliko ima pravo tražiti? Što mi je najpametnije napraviti? Rado bih se dogovorio za obročnu otplatu duga, ali ne znam na koji način da to učinim. Da li da opet ovjerim kod bilježnika, ili je dovoljno da sami sastavimo i potpišemo novi dogovor oko preostalog duga? Molim nekog za pomoć.
  21. Da li postoji mogućnost zastare za dug po regresnoj šteti? Može mi netko preporučiti iskusknog i uspješnog odvjetnika za ovakva pitanja?
  22. Ako je hipotekom opterećena nekretnina darovana, da li osoba kojoj je darovana ima pravno bilo kakve veze s dugom (kreditom) zbog kojeg je hipoteka podignuta?
  23. Ako je roditelj pod ovrhom, da li vozilo čiji je vlasnik maloljetno dijete može biti predmet ovrhe zbog duga roditelja? Da li je moguće nekretninu roditelja koja je opterećena hipotekom vjerovnika, darovati maloljetnom djetetu dok je pod hipotekom? Ako je, nakon otplate duga vjerovniku i otklanjanja njegove hipoteke, nekretnina postaje vlasništvo maloljetnog djeteta i da li u tom slučaju može doći pod ovrhu zbog novog duga roditelja?
  24. Zanima me da li maloljetno dijete može biti vlasnik nekretnine ili automobila?
  25. Nakon otkaza auto kredita, Croatia Osiguranje d.d. je banci namirilo štetu u iznosu od oko 70000 kn. Mene je kontaktiralo Croatia Osiguranje i tražili da vratim auto koji je bio predmet auto kredita. Vratio sam auto o čemu imam dokumentaciju o primitku auta potpisanu od strane Croatie a nakon toga sam dobio od Croatie dokument u koejm me obavještavaju da sam dužaj još 30000 kn i nude mi otplatu na rate. Nisam rate redovito plaćao i Croatia mi je zatražila ovrhu preko javnog bilježnika na iznos cjelokupne štete koju su platili banci (oko 70000 kn). Na taj prijedlog ovrhe sam poslao prigovor. Da li Croatia ima pravne osnove tražiti ovrhu na 70000 kn, uz ignoriranje auta koji sam vratio pod dug i koji su prema njihovim inforamacijama prodali za 40000 kn? Što mi je najpametnije napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija