Jump to content

gogi88

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dižem staru priču da ne otvaram novu temu.... znači nemože se jdoo otvoriti ako imaš poreznog duga? Ja naravno imam propali obrt i dugujem državi za doprinose... Ali može neki vaš poznanik bez duga otvoriti, i zatim prijenos vlasništva na sebe jer onda ne traže potvrdu o nepostojanju duga kao u slučaju osnivanja jdoo-a?
  2. Neznam koga da pitam, neću zvat 92 a bome neću ni u postaju ulazit da ih pitam ako će moj poslodavac dobit isto kaznu, jer vjerovatno ni sami neznaju. Zadnji put kad su me zaustavili 2h života i radnog vremena su mi oduzeli njih 3 (2 ženske i jedan mladi muški) sa dva laptopa i jednim tabletom su drkali gledali za što me sve mogu kazniti jer sami obuku kao da nisu prošli i neznaju svoj posao, ali mogu zaustavit mene u kamionu i 2 sata me držat na parkiralištu dok oni na laptopima čitaju zakon i gledaju kakve kazne mi izdat. Ugl da policiju neću pitat ništa Ako tko zna možda gdje ima napismeno nešto o tome? Jer poslodavac me tjera da tu kaznu platim i obnovim vozačku inače otkaz dobijam, a ja naravno tih para nemam a i da imam bogami nebi dao policiji za te kazne jer se normalno ne osječam krivim što na otvorenoj cesti van naselja stave znak 50 a ja tamo prolazim 93 kao i svi drugi, uključujuči policiju, niti se osječam krivim jer sam napuhao 0,72, dajem ljevu ruku da ja sa jednim promilom prolazim autoškolu i bolje vozim u takvom stanju od 80% naše populacije. 32 godine imam, u prometu od svoje 14-e, aktivno vozim cjelo to vrijeme motor, auto i kamion več godinama, i nikad nikad sudara nisam imao, ja nisam sposoban imat sudar jednostavno, ne tražim vraga i to je to. Ali policija me mrzi (i ja njih).
  3. Za to ne brinem, da kucnem u drvo, u životu sudar nisam imao, a kamoli skrivio. Jednostavno sam pre-dobar vozač za to (zato i imam toliko kazni, ne-ironično to govorim). Veči problem je rutinsko zaustavljane i da moj poslodavac dobije paprenu kaznu. Na netu nisam mogao nač nikakve informacije o tome, samo da ja dobijem 1000kn.
  4. Pozz, problem naravno, radim kao vozač kamiona i bila mi isticala uskoro valjanost C kategorije, otišao obavit lječnički pojavio se na šalteru mupa da produžim kad ono nemože, nekih 15.000kn kazni. Kazna za vožnju s isteklom vozačkom je 1000kn za mene, ali me zanima dali će se kazniti i moj poslodavac (obrt) ? Ili samo ja dobijem soma kuna po repu?
  5. Pozdrav ljudi, imam i ja sličnu situaciju ali treba netko pametniji od mene da mi pomogne, pošto ja očito slabo razumijem to njihovo hrvatsko pismo na http://www.zakon.hr/z/52/Prekr%C5%A1ajni-zakon Evo napokon mi uručili rješenje koje je napisano 28.08.2012 kako mi zbog prekršaja počinjenog 10.09.2010 (a prekršajni nalog postao pravomočan 21.09.2010) novčanu kaznu od 2.000kn zamjenjuju zatvorskom od 7 dana. E sada ja sam čitao i čitao članak ''Zastara izvršenja prekršajnopravnih sankcija, tijek i prekid zastareČlanak 14'' no neke stvari me i dalje bune. Gledam znači zastaru na izvršenje. Dali se ova zamjena novčane za zatvorsku pisana 2012g smatra ''radnjom nadležnog tijela poduzetoj radi izvršenja kazne ili primjene druge prekršajnopravne sankcije'' i zastara se tu prekida i 2g počinju ponovno teči, s tim da nakon 3g obavezno nastupa zastara? Koliko sam ja shvatio imaju vremena do 21.09.2013 da me strpaju u zatvor ili nastupa zastara. Plz nek mi netko to malo pojasni, i neka mi kaže na koju foru/članak da zatražim rad za opče dobro, za svaki slučaj jer nije mi baš milo da mi kucaju na vrata svaki dan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija