Jump to content

paulaa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno mi je, dakle sve ovisi samo o sudu, bila to odgoda ili poništenje.
  2. U Fini moraju imati sve podatke, ne samo broj ovrhe. Vidim da koristite mobilno bankarstvo, pa odite na e-Građani, tamo možete putem broja ovrhe vidjeti sva pismena koja niste zaprimili. A što se novca tiče, on će u zraku biti 60 dana, a u kojima je moguće poduzeti mjere protiv takve naplate, dakle pisati prigovor barem. Ukoliko u roku od 60 dana ne bude poduzeto ništa od strane ovršenika i ovrhovoditelja, novac nakon isteka tih 60 dana sjeda na račun ovrhovoditelja. Nadam se da sam bila od pomoći. Imam sličnu situaciju i prije par dana sam u Fini ispitala sve opcije. Trebate vidjeti za zastaru, račun koji datira od te godine bi trebao biti u zastari, bar mislim. Uglavnom, sve možete vidjeti na potalu e-Građani, samo kopajte, sve je tamo. Pozdrav i sretno nam
  3. malaja,meni su iz kadrovske javili otprilike 3 tjedna prije ispita da mi kažu datum polaganja ) nemoj paničariti,imati ćeš dovoljno vremena za sve..ti polažeš za sss?
  4. Oni su dužni poslati poziv najmanje 15 dana prije ispita.a što se zup-a tiče ja sam ga učila iz samog zakona.Dobar je,čitak i razumljivo napisan,pa sam si podcrtavala.meni je tako bilo lakše nego iz bilo kakve skripte.
  5. Jupi,čestitam! Drago mi je da si to riješila. Ma i ja sam bila pod stresom, polagala za VSS pa sam mislila da će to biti teže, ali razlika je samo u broju pitanja.I to što si rekla-čim počneš odgovarati prekinu te i slijedi nastavak Ako zapneš, zbuniš se, pomognu..uglavnom lako je i susretljivi su.Danijella 4, stavi i ti par pitanja ako uhvatiš vremena. Znaš i sama kako je ljudima kada idu to polagati..malo pomoći nikada na odmet.Veliki pozzz
  6. Bok,ja sam bila 11.5. i položila sam.paniku i tremu pusti,nema mjesta za to ako si učila.meni se potrefilo da imam super komisiju,ali mislim da to nije toliko bitno koliko to da li si učila.naravno da ne moraš znati sve,ali ponešto o svemu moraš. meni je posebni dio bio iz komunalnog gospodarstva,ne znam što je tebi posebni dio,ali evo pitanja iz općeg dijela kojih se sjećam: USTAV/SUSTAV(ovih se pitanja najslabije sjećam) 1.što je ustav 2.tko ima biračko pravo 3.nedležnosti sabora 4.ustavni sud,suci,tko ih i na koliko vremena bira 5.tijela državne uprave 6.koje akte donose čelnici 7.glavni tajnik državnog ureda i njegove nadležnosti EU 1.Shenengeski ugovor 2.Eu komisija 3.ne mogu se dalje sjetiti što je baš mene pitala ženskica koja je super,ali sve što znam je da moraš znati valove proširenja i,prije svega,sve ugovore.recimo,curu koja je bila sa mnom je pitala što se postiglo ugovorom u rimu i zašto je on bio bitan..uglavnom,nauči sve ugovore...kao i tijela EU i koje su im nadležnosti i mirna si.. SLUŽBENIČKI/LOKALNA/PODRUČNA 1.tko su službenici a tko namještenici 2.kakve povrede službene dužnosti postoje i koje su kazne 3.uvjet za prijem u državnu službu 4.što su jedinice lokalne/područne samouprave 5.uloga gradonačelnika 6.privremeni proračun lokalne/područne samouprave ZUP/ZUS 1.tko su stranke u postupku 2.štambilj(sve o njemu) 3.rješenje(od čega se sastoji) 4.rokovi i kako se računaju 5.tko su stranke u upravnom sporu Eto,to je sve čega se sjećam da su mene pitali..sorry,nisam navela sve,ali reći ću ti jednu stvar koja će ti,ako si učila,olakšati,a to je da im je bitno da vide da si se trudila,učila i pomoći će ti(podsjetiti će te).bez panike,bez straha..a to ćeš shvatiti tek kada dođeš i vidiš da si bezveze paničarila,osim ako nisi jedna od onih koje nemaju pojma samo hrabro i želim ti da,kao i ja,izletiš iz zgrade ministarstva ko na krilima.nije bilo teško,želim ti svu sreću sutra.ako imaš kakvo dodtno pitanje slobodno pitaj još danas..ne znam koji ti je posebni dio,to nisi navela..uglavnom SRETNO I POLOŽITI ĆEŠ!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija