Jump to content

Danijela Radan

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poludit čemo, pitali savjet kod dva odvjetnika i niko nije pametan što da radimo. Teoretski se možemo odreći kuće ali to ne obustavlja ovrhu, moramo tražiti obustavu s rješenjem o odricanju, ali če nas banka najvjerojatnije uputiti na privatnu tužbu što može trajati godinama a ne zaustavlja naplačivanje ovrhe, isto tako teoretski nije ni trebala biti ova druga ostavinska rasprava kad smo u prvoj svi prihvatili ostavinu i bez obzira što je bila samo katastarssko vlasništvo, sad kad je vlasništvo prenešeno na umrlu, gruntovnica bi po tom prvom rješenju trebala prenjeti vlasništvo na nasljednike što onda iskljućuje mogučnost odricanja
  2. pa ostavinsku su pokrenuli ujaci, a brat i ja naivno mislili kako če se to normalno rješiti, proda se kuća, poplaćaju dugovi, napravi baki spomenik i ako nešto ostane super, ali nitko nije očekivao da če ujak napraviti sranje od toga svega. Pitali smo savjet kod odvjetnika i ne zanju nam reći dali se možemo odreći na ovoj ostavinskoj ako smo prihvatili na prvoj, te ako se i odreknemo dali će to obustaviti ovrhu. To i je problem svega!! Ne znam što da radimo, ostavinska je zakazana za 17.5. ujak se neće odazvati niti prihvatiti poziv pa znamo da se neče moći održati.
  3. Pa i nama je to nelogićno, ali ipak smo dobili ovrhu i več su se naplatili sa moje plaće a s obzirom da brat ne radi, jedan ujak je uspio rješiti da mu plaća sjeda na ruke a ne preko računa, jedino meni skidaju i to do visine cijelog iznosa, bez obzira na to što sam nasljednik u 1/6, po zakonu tako mogu a ja neka se naknadno naplatim od drugih nasljednika ili iz imovine.
  4. Prenjeli smo vlasništvo s osobe od koje je baka kupila kuću, pronašli smo kupoprodajni ugovor ovjeren i od porezne, s kojim je baka i upisana u katastar kao vlasnik, te smo putem katastra mi i postali vlasnici, ali ništa se od toga sad ne prizna jer nismo nasljedili u gruntovnici, a za to se mora provesti ostavinska rasprava za naknadno pronađenu imovinu ( tj. tu istu kuću koju smo več nasljedili katastarski ali smo ju tek unazad godinu dana prebacili na pokojnu baku kako bi pokušali rješiti dotićno s...)
  5. Poštovani, molim Vas za pomoć oko nasljeđenje imovine. Naime, brat i ja smo naslijedili iza pokojne majke, 1/3 bakine kuće u Terezinom polju, dakle svako po 1/6, te dva ujaka svaki po 1/3, kako kuća nije bila u gruntovnici prepisana na baku, naslijedili smo ju samo katastarski. Jedan od ujaka se uselio u tu kuću i napravio još dodatne dugove za struju i komunalnu naknadu, te tko zna što još i ne želi prodavati kuću. Mi nemamo pristup nekretnini niti ikakve koristi ili interesa za tim. Šest godina nakon ostavinske sjeli su nam sa ovrhom zbog kredita koji je baka digla za života da bi pomogla dotičnom ujaku (za to imamo kopirane uplatnice i popisane iznose koje mu je uplaćivala) Nakon toga smo brat i ja pokrenuli postupak prenošenja nekretnine na pokojnu baku i u gruntovnici u nadi da će se banka ovršno moći naplatiti od prodaje te nekretnine. Sada, godinu dana nakon pokretanja tih postupaka i konačnog prebacivanja vlasništva na baku, te prilaganja sudu dokumenta o naknadno pronađenoj imovini (kako su nam savjetovali u gruntovnici) javni bilježnik saziva ponovo ostavinsku za tu kuću koju smo već katastarski naslijedili na prvoj ostavinskoj raspravi. Problem nastaje što se ostavinska ne može održati iz razloga što se dotičnom ujaku ne može uručiti poziv (tj. on se ne želi odazvati toj ostavinskoj iz razloga što bi se tada moglo ovršno djelovati na tu imovinu s kojom jedino on raspolaže) Nas sad zanima dali se mi možemo odreći te imovine ( iako smo ju na prvoj ostavinskoj raspravi prihvatili) te dali se onda skida i ovrha od kredita sa nas, pošto naša naslijeđevina u tom slučaju ne iznosi 18000kn koliki je iznos duga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija