Jump to content

kika0204

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tako je, nespretno sam se izrazila, 1 naziv radnog mjesta a više izvršitelje.
  2. Slažem se da nema ništa sporno, ali tih 24 mj je zbog tih 10 mj zamijene (iako su htjeli na max 35 ali nisu sigurni (?!) hoću li time onda preći 3 godine pa da ne bih tražila ugovor na neodređeno) . Hvala puno na pomoći i odgovorima 🙂
  3. Nisam ga još dobila na potpis, ali će biti na 24 mjeseca baš zbog tih 10 mjeseci zamjene (ja sam računala na 35 mj - 1 mj manje od 3 godine).
  4. Zamjena sam do 14.5.2021., a od 15.5.2021. sam na određeno kao izabrani djelatnik po raspisanom Natječaju.
  5. Osobi koju sam mijenjala je istekao rodiljni dopust i vratila se na svoje radno mjesto, a pod istim nazivom postoji više radnih mjesta u sistematizaciji.
  6. Samo na određeno vrijeme, bez dodatnog objašnjenja zašto i zbog čega. Po meni isto ne ulazi, em se radi o drugom radnom mjestu em je išao novi Natječaj, ali eto, glavna tajnica baš misli da ulazi 🤦‍♀️
  7. Poštovani, kao zamjena za porodiljni/rodiljni bila sam zaposlena 10 mjeseci. Nakon isteka zamjene poslodavac raspisuje Natječaj za novo radno mjesto na određeno vrijeme (isti naziv kao i radnog mjesta na kojem sam bila zamjena) na kojem sam izabrana. Ono što me zanima je da li ovih 10 mjeseci zamjene ulazi u maximum od 35 mjeseci tj. da li ovaj ugovor na određeno mora glasiti na maximalnih 24 mjeseca kako me poslodavac ne bi imao obavezu zaposliti na neodređeno? Unaprijed zahvaljuejm na odgovorima.
  8. Ova situacija sa korona virusom me zatekla na 3/4 pripravničkog staža odgojitelja u privatnom vrtiću za koji sam svo vrijeme primala minimalac. Kako je stožer civilne zaštite naredio zatvaranje predškolskih ustanova ravnateljica mi je napravila Aneks ugovora sa punog na nepuno radno vrijeme kako ne bih imala pravo niti na mininalac za vrijeme dok je dječji vrtić zatvoren, iako ravnateljica ima pravo na Vladinu mjeru za očuvanje radnih mjesta. U slučaju nepotpisivanja Aneksa dobila bih otkaz zbog nepoštivanja radnog prava i završila na Zavodu za zapošljavanje bez prava na naknadu. Imam li ipak nekakva prava u cijeloj ovoj i tako teškoj situaciji?
  9. U 11. mjesecu 2013. godine navršila sam 10 godina radnog staža. Kako spadam u državne i javne službenike jubilarnu nagradu dobila sam po osnovici od 500 kuna. Vidjela sam po medijima da su u ovoj godini nekima sudovi donijeli pravomoćne presude da im se treba isplatiti razlika, pa me zanima treba li se angažirati ovjetnik za pokretanje tužbe ili to mogu i sama (ako da, koja je procedura)? Hvala unaprijed !
  10. Suprug iz prvog braka ima dijete koje majka ima kao olaksicu na svojoj PK kartici. Dogovoreno je da dijele olaksicu po pola, ali problem je nastao u poreznoj upravi jer sustav ne prihvaća upis u karticu 0,25 i za drugo dijete (nase) 0,7 koje je isto na njegovoj PK kartici. Iz porezne kao riješenje savjetuju prijavu za povrat poreza što smo mi i učinili, ali su zvali supruga prije 3 dana da neće dobiti povrat poreza ukoliko njegova bivša supruga ne preda prijavu. Postoji li neki način osim toga da suprug dobije povrat poreza?!
  11. Zanima me, ako je nekome poznato, koliko traje procedura oko rješavanja upita za ostvareni staž u RH koji je poslan iz zemlje članice EU? S obzirom da me od siječnja 2014. stalno "vozaju"! Mogu li se kome obratiti za pomoć po tom pitanju? Hvala unaprijed!
  12. Poštovani, kako je moguće da sud nije nikada pokrenuo ostavinsku raspravu?! Pročitala sam kada se ne provodi rasprava, ali to u ovome slučaju nije u pitanju. I što mi je činiti, s obzirom da je osoba umrla još davne 1987?! Hvala unaprijed na odgovoru :cita:!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija