Jump to content

amilo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je amilo objavio

  1. Prilikom ostavinske rasprave iza smrti majke (2012 godine) dosao sam do saznanja da mi je pogresno upisano ime u zemljisnim knjigama (gruntovnici) prilikom ostavinske rasprave iza smti oca (1986 godine). Zatrazio sam od Ocinskog suda, zemljisnoknjiznog odjela, ispravak imena u ZK uloscima (zbog pogreske upisa imena). U prjedlogu za ispravku imena prilozio sam: Rodni list i pravomocno rjesenje ostavinske rasprave iza smrti majke ( gdje mi je upisano ispravno ime). Opcinski sud, zemljisnoknjizni odjel, odbacuje prijedlog za ispravku imena uz obrazlozenje: pored Rodnog lista potrebno je priloziti ispravu iz koje bi bilo razvidno da Mile i Milan ista osoba. Nikad se nisam koristio pogresno upisanim imenom (Mile) vec samo imenom (Milan), niti iman bilo koji dokumenat na pogresno upisano ime (Mile). Mozei mi netko pomoci: Koja je to isprava koja bi bila razvdna da je Mile i Milan ista osoba (moja izjava ili izjava svjedoka /ovjerena/ ili neka druga isprava). Unaprjed zahvaljujem na pomoc.
  2. Prilikom ostavinske rasprave od oca doslo je do pogreske u imenu. Nikad se nisam koristio u pravnom prometu imenom Mile a niti imam ikakav dokumenat na ime Mile vec sve na ime Milan ( Rodni list, Vjencani list, Osobna karta, putovnica, OIB ,JMBG. i ostalo dokumentacija).
  3. Zatrazio sam od Opcinskog Suda , zemljisnoknjiznog odjela, ispravak imena u ZK /zbog pogreske upisa/ Mile u Milan. Uz prjedlog za ispravku imena prilozio sam : Rodni list (gdje pise da sam Milan) i rjesenje ostavinske rasprave majke (gdje mi je ispravno upisano ime Milan). Opcinski sud, zemljisnoknjizni odjel , odbacuje mi prjedlog za ispravku imena uz obrazlozenje: Pored Rodnog lista mi je potrebno priloziti (dostaviti) ispravu iz koje bi bilo razvidno da je Mile i Milan ista osoba. Moje pitanje je: Koja je to isprava (valjana) koja bi bila razvidna da je Mile i Milan ista osoba.
  4. 1985 godine bila je ostavinska rasprava iza oca, a prosle godine smo vidjeli da je u rjesenju ostavinske rasprave upisano pogresno ime (sestri i bratu) te je isto upisano pogresno u Zk.ulosku; te pitanje glasi: Kakve je potrebne radnje izvrsiti da bi se isprvile pogreske odnosno upisala ispravna imena u Zk ulozak?
  5. Prilikom pregleda Vlasnickog lista (gruntovno) utvrdio sam da nas ima 35 suvlasnika ( pojavljuju se clanovi suvlasnika gde nismo ni znali da smo bili u srostvu) pravi suvlasnici su; nasljednici moga pokojnog oca i pokojne dvije tetke ( gdje je ne sporna), te imamo svaki posebno posjedovne listove (pok,otac i pok.tetke). Izvrsena je ostavinska rasprava iza nasljedstva mog pokojnog oca gdje ja i moja braca postali naljednici ( te smo upisani u vlasnicki list prema pripadajucem razmjeru a nismo upisani u Posjedovni list vec je ostao na pok. ocu). Zatrazio sam pravni savjet od odvjetnika kako i na koji nacin da se upisem kao vlasnik 1/1 nekretnina koje me pripadaju odnosno prema dogovoru sa ostalim nasljednicima ( gdje smo odlucili da darujemo jedno drugom odredjene zemljisne cestice u cijelosti ). Evo odgovora: “Kad to riješite, za sređivanje prava vlasništva nužno je prethodno izvesti geometra na lice mjesta da na skicama prikaže točno poziciju i površinu Vaših dijelova predmetnih nekretnina jer kako sam Vam rekla u posjedu istih nekretnina u odgovarajućim površinama su i ranije imenovani nasljednici Vase dvije tetke.. Zadatak geometra bi bio da prikaže samo Vaše dijelove a izostavi ostale posjednike. Tek potom pokrećete sudski postupak sređivanja prava vlasništva protiv zk suvlasnika. Kad dobiete presudu radite parcelaciju i potom u ispravnom postupku uknjižbu.” “Svu dokumentaciju koju imate morate dostaviti (rješenja o nasljeđivanju, ugovore, izjave, skicu geometra, ako imate posjedovi list, ako ne ja ga pribavljam kao i zk izvadak).” “Postupak traje minimalno godinu dana, a sa sudskim taksama koje se plaćaju sudu (pristojba za tužbu, presudu, oglas u narodnim novinama, pristojbe zk odelu, naknade za zk izvatke i psojedovni list) sve ukupno dođe 7.000,00 kn. Taj iznos se ne plaća cijeli odjednom nego u samom početku 2.500,00 kn, a kasnije kad budu ročišta jedan dio i po završetku ostatak” PITANJE: Dali je realna cijena odvjetnika?
  6. Sa sudskim taksama koje se plaćaju sudu (pristojba za tužbu, presudu, oglas u narodnim novinama, pristojbe zk odelu, naknade za zk izvatke i psojedovni list) sve ukupno dođe 7.000,00 kn. Dali je ovo relana cijena od odvjetnika za pokretanje sudske tuzbe za utvrdjivanja vlasnistva?
  7. Pitanje: Kome se obratiti (kojoj ustanovi) za kupnju drzavne parcele radi izgradnje kuce?
  8. Moji preci (otac,djed, pradjed) koristili smo dio parcele ( koja je bila izlazak na cestu odnosno koristila se kao put iz kuca ) koju smo mislili da je nasa a uvidom u Gruntovnicu i katastar smo saznali da je drzavna imovina. Pitanje: Kako legalizirati dio parcele (koji je izlazak iz nasi parcela/ Kuce / na cestu) i kome se sve treba obratili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija