Jump to content

Iuris123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ljudi please help u vezi sljedećeg: Osnivači (njih dvojica) su se dogovorili da jedan od osnivača istupi iz Društva i iznese svoj ulog koji je unio u temeljni kapital bez bilo kakve dodatne naknade za istupanje, čime si se temeljni kapital smanjio za iznos vrijednosti tog uloga, dok preostali odnosno jedini član preuzima udio dosadašnjeg člana i automatski povećava temeljni kapital za određeni iznos. Koja je procedura koje akte u vezi ove promjene treba napraviti?
  2. Pozdrav,da li bi mi netko mogao pomoći oko sljedeće situacije: osoba A i osoba B su osnovale d.. Osoba A unosi u temeljni kapital novac a osoba B unosi svoju nekretninu procijenjene od strane duskog vještaka i min zakonski iznos temeljnog kapitala u novcu. Koliko znam ovaj gore novac i nekretnina su postali isključivo vlasništvo društva i članovi ne polažu nikakva prava nad njima u smislu da mogu njima raspolagati kako oni hoće. Ispravite me ako griješim. Sad dolazi do "razlaza" između osnivača i to na način da osoba B istupa i zauzvrat želi isključivo svoju nekretninu jer je to inače njegova obiteljska kuća. Da li postoji mogućnost da osoba B jednostavno iznese iz temeljnog kapitala ono što je unijela a preostali član preuzme njegov udio i unese u temeljni kapital neku svoju nekretninu ili novac? Na koji način i da li je moguće da opet stekne vlasništvo nad nekretninom? Koji su prvi koraci u cijeloj priči? HELP
  3. ne suprotno, ne može za vrijeme trajanja ugovora odnosno sufinanciranja otkazati nekome ugovor redovnim putem niti kao tehnološki višak. ustvari može ali mora vratiti novac koji mu je biro dao. ne potpisujte nikakv sporazum!
  4. Također smo koristili sredstva s biroa radilo se o sufinanciranju zapošljavanja i ugovorom smo se obvezali zadržati u radnom odnosu onaj broj radnika koji smo imali u trenutku potpisivanja ugovora u suprotnom ugovor se automatski raskida i dužni smo birou vratiti odobrena sredstva.
  5. Ja sam pisao u slobodnoj formi sljedeće, ovim putem Vas želim obavijestiti da odustajem od sudjelovanja u javnom natječaju poduzeća XY raspisan dana XY godine za radno mjesto XY. Vlastoručni potpis
  6. Pozdrav svim kolegama i kolegicama! U dilemi sam oko sljedećeg pa vam se obraćam za pomoć, a radi se o ovom: Početkom godine u poduzeće smo primili u radni odnos na određeno vrijeme od 6 mjeseci 2 pripravnika s SSS. Kada se pravio plan godišnjih odmora njima dvojici je (budući da imaju ugovore o radu na određeno od 6 mjeseci) po pravilu da za svaki navršeni mjesec rada radniku pripada 1 dan godišnjeg odmora određeno 5 radnih dana odmora koje su iskoristili polovicom ovog mjeseca. U međuvremenu je direktor donio odluku da se njih dvojica po isteku ugovora o pripravničkom radu (koji ističu sutra) prime u stalni radni odnos. Po vašem mišljenju koliko oni još imaju dana godišnjeg odmora za ovu godinu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija