Jump to content

kolimoli

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kolimoli objavio

  1. Da li mi netko može pomoći: Vlasnik sam legalne kuće na zemljištu (stara potleušica) čija površina nije usklađena u zemljišnim knjigama i katastru. Zk površina cca 300 m2, katastar cca 250 m2. Trenutačna informacija je da će postupak usklađenja trajati .... Na tom zemljištu mi bi gradili objekt iste namjene, na istoj poziciji sa istom tlocrtnom površinom. Do sada smo dobivali informacije da bez usklađenja gradnja nije moguća. Ono što nas sada zanima da li smo možda bili krivo informirani i da li možda ipak postoji rupa u zakonu koja nam daje mogućnost gradnje? Zanimaju nas sve opcije (rekonstrukcija, zamjenski objekt, mobilni objekt), bilo što je moguće bez usklađenja!! Ako nitko nije upoznat sa tom tematikom informacija kome da se obratimo bi također bila korisna. Unaprijed hvala
  2. Molim vas ako netko zna: Ukratko, jedan zk ulozak, 5 zk tijela, vlasnistva izrazena udjelom. ja se zelim parcelirati, ali u teretovnici se jos vode udjeli prvotnih vlasnika (u povjesnom su vlasnici postali 1929), te ljude nitko nezna, neznamo gdje zive, dali su zivi, tko su im nasljednici... odvjetnica mi je savjetovala dva pristupa: 1. pojedinacni ispravni postupak 2. Obnova ZK uloška Da li netko zna razliku između ta dva postupka? Koja je razlika u trajanju i ishodu ovih postupaka?
  3. gotovo istu situaciju imam ja, pa ako ima neko sa iskustvom, molim za savjet/pomoc. jedan zk ulozak, 5 zk tijela, vlasnistva izrazena udjelom. ja se zelim parcelirati, ali u teretovnici se jos vode udjeli prvotnih vlasnika (u povjesnom su vlasnici postali 1929), te ljude nitko nezna, neznamo gdje zive, dali su zivi, tko su im nasljednici... odvjetnica mi je savjetovala dva pristupa: 1. pojedinacni ispravni postupak 2. korak po korak rjesavati, pokrenuti ostavinu tih nepoznatih ljudi.... 1. opcija je jednostavnija, trebala bi biti brza i manje kosta, ali navodno se u ZG jako sporo rjesava. dali netko ima iskustva sa ti postupkom u ZG? dali ce nam izmjene zakona o zemljisnim knjigama donijeti kakvo pojednostavljivanje i ubrzavanje procesa? koliko traju ostali procesi, ako necu ici na pojedinacni ispravni postupak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija