Jump to content

mirna2000

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. tada kad joj je bio racun blokiran rekli su joj da je zbog hrt-a a oni su sami skidali nekoliko mjeseci sa racuna a pošto je ona starija nije nikad gledala.. i sto sada da napravi jeli moze neki povrat dobiti?
  2. molim vas ako netko zna odg prije neki dan susjedi je doslo pismo sa suda u vezi ovrhe za hrt pretplatu iz 2007 godine koju je ona vec odavno isplatila da seta ista obustavlja. napisat cu sto pise u rijesenju: općinski sud u X po sucu ovog suda xy u ovrsnoj stvari ovrhovoditelja HRT-a zastupana po odvjetnickom drustvu Hanzekovic i partneri iz Zagreba protiv ovrsenika XY rijesio je OBUSTAVLJA SE ovrha u ovoj pravnoj stvari te se ukidaju provedene ovršne radnje OBRAZLOZENJE: rijesenjem o ovrsi od 10. travnja 2007 odredena je ovrha nad pokretninama ovrsenika radi namirenja novcanih trazbina ovrhovoditelja. ovrhovoditelj je zadnju radnju u ovom predmetu poduzeo prije deset godina te ni na koji nacin nije svojom procesnom aktivnošću utjecao na brzu provedbu predmetne ovrhe.Zbog ovog razloga ovaj je sud pravnog shvacanja da su takve procesne aktivnosti tocnije neaktivnosti ovrhovoditelja ostvarene pretpostavke za obustavupredmetne ovrhe opisane u cl.67 st. ovrsnog zakona (narodne novinebroj 57/96)iz razloga sto je ovrha postala nemoguca. istoj toj zeni je vec prije par godina racun blokiran zbog ovrhe hrt-a bez ikakvog rijesenja i upozorenja pa me sad zanima jeli ima pravo na zalbu ili na povrat novca??
  3. sad mene ovo zanima? Kuća koju smo kupili prije devet godina ima građevinsku dozvolu iz 1982 a izgrađena je 1983. u građevinskoj dozvoli piše da je kvadratura 11,70 x 9,50( 111kvadrata) da bi naknadno saznali kad smo izvadili katastarski prijepis posjedovnog lista da je kuca veca za 4 kvadrata . odlucili smo se prijaviti u fond za zastitu okolisa za sufinanciranje za energetsku obnovu pa me zanima hoce li predstavljati neki problem tih “par” kvadrata viska??
  4. poslodavac je osoba koja ima firmu u njemackoj a nakon ozljede sam bio na dvije operacije u dvije bolnice u njemackoj. imam zdravstveno osiguranje i uredne papire za rad.
  5. zanima me jeli moguce dobiti odstetu u njemackoj zbog ozljede na radu koja nije bila mojom krivicom? jeli to treba traziti ili? molim ako netko zna nesto vise o ovome? hvala
  6. Molim vas ako mi mozete odgovorit.Muž se nedavno zaposlio u Njemačkoj i otvorio je firmu sad me zanima jel djeca imaju pravo na dječiji doplatak iz njemačke( ja i djeca smo u hrvatskoj) i koji su sve dokumenti potrebni za to? hvalaa
  7. oprostite ali nisam znala gdje da napišem. zanima me kakva je procedura kod privremene promjene adrese stanovanje iz RH u Njemačku. jeli se moraju praviti novi dokumenti i jeli osoba gubi pravo na osnovno zdravstveno osiguranje u republici Hrvatskoj. hvala
  8. evo danas mi je prijateljica stigla iz Beča, kaze da su ih na granici samo izveli iz busa i da im nisu gledali putovnice niti su ih provjeravali.
  9. jeli tko prelazio granicu od kad smo u EU kakva je procedura sada??
  10. hoce li i sada kad smo u EU državljanima RH biti kompjuterske provjere dokumenata na granicama ??
  11. jeli kazna moze biti novčana ili zatvorska?
  12. koliko ce se kasnije moci biti u njemackoj, hoce li biti opet na tri mjeseca?
  13. hvala!!! još samo nesto ako ne bude izlazio do 01.07 jel mu tada mogu nesto i hoće li moći izaci sa osobnom u sedmom mjesecu?
  14. molim vas ako mi možete odgovoriti. suprug je trenutno u njemačkoj prvi put je bio tamo od 09 mjeseca izlazio je par puta iz njemačke i kad je zadnji put ulazio u prvom mjesecu rekli su mu da može biti još samo deset dana od dozvoljenog boravka. on nije nikako iza toga izlazio pa me sad zanima kolika je kazna za nedozvoljeni boravak i dali može dobiti zabranu za ponovni ulazak?? jeli isto i kad se ide avionom?hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija