Jump to content

zpresecki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. OK, hvala. Uplatio sam, iznos je na ,333333 i tako unedogled pa sam uplatio ,34. Printam si uplatu iz net bankinga i pohranjujem u arhivu Zlu ne trebalo s ovima našima,...
  2. Evo, da se prikljucim na ovu temu. Meni je danas dosao odgovor suda na moj prigovor. Sud je ukinuo predlozenu mjeru zabrane upravljanja B kategorije, ali za kaznu pise da ostaje kakva je bila u OPN-u. Dali su mi dvije uplatnice, jednu za troskove i drugu bez iznosa. U presudi se ne spominju niti 2/3 niti referenca na neki clanak zakona za 2/3. Koliko ja onda moram platiti?
  3. Iznajmljivao sam stan i dopustio podstanarima da plaćaju račune, a kontrolirao sam to svakih 6 mjeseci. Sredinom prošle godine zapali su u poteškoće i kasnili su sa plaćanjem režija bez da su me obavijestili. Računi za 6. i 7. mjesec plaćeni su u rujnu. Zadnji od ta dva plaćen je 22. rujna. Neki dan su podstanari izašli iz stana i sravnivao sam račune s njima i sa davateljima usluga. Komunalci su mi rekli da je protiv mene 21.rujna (dan prije nego je podmiren dug) pokrenut ovršni prijedlog. Kako su svi računi plaćeni, nakon kraćeg natezanja izdali su mi papir - "potvrdu o povlačenju ovršnog prijedloga" - nepismeno sročenu, ali potpisanu i požigosanu. Ovrhe nije bilo, primijetio bih manjak od 1000 kn na računu što je svota kojom barataju. A rekli su mi da će obavijestiti odvjetnika da stopira postupak!?! Što mogu očekivati? Kako to da njima 8 mjeseci stoji ovršni prijedlog, iako možda i bez osnove s obzirom na 1 dan razlike u plaćanju. Ili ipak na sudu i taj jedan dan predstavlja osnovu? Nadam se da neće doći do suda. Što ako dođe?
  4. Tvrtka koja je koncesionar odvoza komunalnog otpada u mjestu Sveti Križ Začretje ne želi niti čuti o raskidu "ugovora" za odvoz komunalnog otpada. Radi se o tome da sam kao vlasnik stana preselio u drugi grad (Zagreb) 2011. godine u kojem je drugi koncesionar za odvoz otpada kojem uredno plaćam račune (OK, glase na ženu i ona plaća ). Do sada su u mom stanu u Začretju bili podstanari i oni su koristili i plaćali uslugu odvoza komunalnog otpada, ali su uplatnice i dalje dolazile na moje ime. Kako je sada stan prazan, želio sam se riješiti nepotrebnih troškova i zamolio ih usmeno i pismeno da mi više ne šalju uplatnice za uslugu koju ne koristim. Ista osoba zaposlenik koncesionara u dva navrata dala mi je oprečne informacije. Prvi puta tražila je da pošaljem pismeni zahtjev (može i mailom) što sam učinio. Kada sam zvao ponovo za provjeru nakon tjedan dana, promijenili su priču i sada kažu da nema raskida jer im to omogućava koncesijski ugovor sa JLS te su mi ponudili smanjenje cijene na "vikendašku tarifu". Nije mi normalno plaćati uslugu koju ne koristim. Koje su mi mogućnosti u istjerivanju pravde?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija