Jump to content

Aramis6

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Hvala puno na odgovoru. Nažalost nekretnina je stan i nemože se etažirati da svatko ima svoje jer postoji samo jedan ulaz. Javna dražbe se bojim jer može doći svatko i kako je to u Hrvatskoj kod nas napraviti kupnju sa nekim u dogovoru. Molim vas postoji li mogućnost kod suda da ja uložiti žalbu na civilno razvrgnuće s obzirom da sam iskazala namjeru kupnje i da sudu predložim da procjeni nekretninu i da je onda ja kupim da neide na javnu dražbu? Postoji li još kakve mogućnosti iz prakse? Vidim da moj odvjetnik nema iskustva sa takvim stvarima i da prati što proceduralno zakon nalaže.
  2. Po Pozdrav, molim vas nakon što sam izjavila da ću isplatiti ostale suvlasnike nekretnine jedan od suvlasnika neželi tim putem nego zahtjeva razvrgnuće samo civilnom diobom što znači da će ići na javnu dražbu gdje postoji mogućnost da to netko drugi kupi. Imam li ja kakva prava kada takav način direktno štetno utječe na mene kao već suvlasnika koji je prema sudu izrazio namjeru kupnje od ostalih? Mogu li se pozvati na neli članak zakona ili slično? Moj odvjetnik govori da nemogu ;(
  3. Pozdrav! Hvala puno na odgovoru i vašem Linku. Pročitala sam i sve jasno. Kod mene je malo drugačija situacija - nekretnina je stan, kod stana se nemože geometrijski odvojiti cjeline jer je jedan ulaz. Molim vas možete mi reći s obzirom na moju situaciju gdje sam se izjasnila da ću isplatiti suvlasnika ali u ZK nije upisana točna kvadratura stana - nije napravljeno etažiranje vlasništva - a isto mi je potrebno za dizanje hipotekornog kredita kod banke za ovaj stan koji će biti zalog. Mogu li očekivati da sud u postupku razvrnguća suvlasničke zajednice civilnom diobom odlučiti da se nekretnina etažira s obzirom da ništa neosporavam (omjer,prava, predmet suvlasništva)? A isto želim kupiti ali putem kredita banke za koji mi trebaju uredni papiri. Hvala na odgovoru.
  4. Pozdrav svima, Molim vas pomoc vezano za sljedeću situaciju: Pokrenut je postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, nekretnina koja je predmet ima upis u ZK ali sa kvadraturom koja neodgovara stvarnom stanju. U postupku sam se izjasnila da cu kupiti nekretninu i isplatiti ali da mi je potrebno riješeno etažiranje stambene površine predmetne nekretnine jer će ista biti založno pravo banke - hipotekarni kredit. Molim vas da li se u postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice moze pokrenuti etažiranje nekretnine na nalog suda ili kakva je praksa u takvim situacijama? Hvala na odgovorima. Lp,
  5. Stavi se na početku Kupoprodajnog ugovora kao članak ili? Pitanje: Vlasnica je u ZK upisana sa prezimenom od bivšeg muža na osobnoj je djevojačko prezime, takoder vlasnica ima rjesenje oko promjene prezime u Djevojačko - U Kupoprodajni ugovor unosimo prezime sa osobne ( Dodaje se zaseban članak ugovora vezano za prezime) ? Hvala Vam na odgovoru.
  6. Rezimiram: Opunomoćena osoba potpisuje svoje ime na Kupoprodajni ugovor na temelju ovjerene punomoći od strane vlasnika predmetne nekretnine? Hvala vam na svim odgovorima na pitanjima.
  7. Pozdrav, Hvala vam na odgovoru. Tereti javnih usluga (Plin,Struja, Zagrebacki Holding, Pričuva, Voda itd.) obvezuju samog vlasnika ne i samu nekretninu? Meni se tako cini po logici stvari. Hipoteski ako postoji otvoreno dugovanje jednu od nabrojanih javnih usluga (npr.plin) koji nije podmiren a za isto nisam imao informaciju na vrijeme to isto dugavanje teretiti će bivseg vlasnika stana a sam priključak predmetne nekretnine? Pitanje, vlasnik stana je gospođa Mama od Prodavatelja nekretnine (koja nije u najboljem zdrasvenom stanju), da bi prodavatelj mogao napraviti sve potrebne radnje vezano za prodaju i zaključiti samu prodaju odlaskom kod JB na potpis i ovjeru Ugovora o Kupoprodaji - Prodavatelj mora imati ovjerenu Punomoć (na kojoj piše točno sadrzaj i opis za što vrijedi punomoć) kod JB? Slijedom svega potpisnik Kupoprodajnog ugovora može biti Prodavatelj ovlašten punomoci od vlasnika stana? Unaprijed Hvala. Lp,
  8. Pozdrav, Prodavatelj ima teret u obliku hipoteke upisane od strane RH (tocnije Ministarstava Obrane) i postoje otvorena dugovanja prema HEP-u i Gradskoj Plinari. Kako se te vrste obaveza mogu regulirati i definirati u Kupoprodajnom ugovoru? Hvala Vam na odgovoru. Lp,
  9. Pozdrav, Molim vas savjet, praksu sa sastavljanjem kupoprodajnog ugovora sa prodavateljem koji ima upisanu Teretnicu u ZK i otvorena dugovanja prema pružateljima javnih usluga (struja, plin itd)? Hvala Puno.
  10. Zahvaljujem na odgovorima. U slučaju da osobno dostavljam na sud podnesak to podnosim gdje na sudu (konkreno u ovom slučaju radi se o Opći Građanski Sud u Zagrebu)? To je njihov posebni odjel ili nešto treće? Hvala.
  11. Postovanje Matrix, Molim vas pomoc oko informacije vezano za otkazivanje punomoci odvejtniku: 1. Kada otkazujem punomoc odvjetnika - dali ja trebam dodatno sudu na kojem se vodi predmet poslati dopis o otkazivanju punomoci odvjetniku ili odvjetnik to radi po dobivanju dopisa o otkazivanju punomoci od strane mene? 2. Takoder, ako ja trebam poslati sudu dopis o otkazu punomoci odvjetniku - saljem sa povratnicom sa naslovljenim nazivom suda kod kojeg se vodi slučaj + ime i prezime sudca + oznaka predmeta pod kojim se slučaj vodi - jeli to dovoljno? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Srdacan pozdrav.
  12. Poštovani, molim vas info: 1. Na koji način odvjetnik računa naknadu za ostavinsku raspravu? Po ročištu odreden po ukupnoj vrijednosti imovine. 2. Koja je najčešća praksa tj. tarifa koju odvjetnici naplaćuju? Piše da je za tu vrstu usluga tarifa uvijek ista i iznosi 2.500 kn prema Zakonu. Hvala.
  13. Ok, to sam i mislio. Ima neki pravni akt/članak po kojem bih se mogao pozvati tj. na temelju toga ukazat/privolit da je to moguće napravit. Hvala.
  14. Pozdrav svima! Zanima me da li je moguće napraviti (zamolbu za) otpis zateznih kamata na račun koji je pravomoćno ovršen. Neznam s obzirom da je spomenuti račun pod ovrhom dali postoji uopće mogućnost (pravna ili bilo koja osnova koja to dopušta) otpisa zateznih kamata u ovrsi. Hvala svima na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija