Jump to content

Aramis6

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Aramis6 objavio

  1. Pozdrav,

     

    Hvala puno na odgovoru.

     

    Nažalost nekretnina je stan i nemože se etažirati da svatko ima svoje jer postoji samo jedan ulaz.

    Javna dražbe se bojim jer može doći svatko i kako je to u Hrvatskoj kod nas napraviti kupnju sa nekim  u dogovoru.

     

    Molim vas postoji li mogućnost kod suda da ja uložiti žalbu na civilno razvrgnuće  s obzirom da sam iskazala namjeru kupnje i da sudu predložim da procjeni nekretninu i da je onda ja kupim da neide na javnu dražbu?

     

    Postoji li još kakve mogućnosti iz prakse? Vidim da moj odvjetnik nema iskustva sa takvim stvarima i da prati što proceduralno zakon nalaže.

  2. Po

    Dana 07. 04. 2022. u 0:07, Spitfire je napisao:

    Vidite moj zadnji odgovor u Temi u dijelu koji se odnosi na upit o sudskom razvrgnuću uspostavom posenog dijela nekretnine. 

    Pozdrav, molim vas nakon što sam izjavila da ću isplatiti ostale suvlasnike nekretnine jedan od suvlasnika  neželi tim putem nego zahtjeva razvrgnuće samo civilnom diobom što znači da će ići na javnu dražbu gdje postoji mogućnost da to netko drugi kupi.

    Imam li ja kakva prava kada takav način direktno štetno utječe na mene kao već suvlasnika koji je prema sudu izrazio namjeru kupnje od ostalih? Mogu li se  pozvati na neli članak zakona ili slično?

     

    Moj odvjetnik govori da nemogu ;(

  3. Pozdrav!

    Hvala puno na odgovoru i vašem Linku. Pročitala sam  i sve jasno. Kod mene je malo drugačija situacija - nekretnina je stan, kod stana se nemože geometrijski odvojiti cjeline jer je jedan ulaz. 

    Molim vas možete mi reći s obzirom na moju situaciju gdje sam se izjasnila da ću isplatiti suvlasnika ali u ZK nije upisana točna kvadratura stana - nije napravljeno etažiranje vlasništva - a isto mi je potrebno za dizanje hipotekornog kredita kod banke za ovaj stan koji će biti zalog.

     

    Mogu li očekivati da  sud u postupku razvrnguća suvlasničke zajednice civilnom diobom odlučiti da se nekretnina  etažira s obzirom da ništa neosporavam (omjer,prava, predmet  suvlasništva)? A isto želim kupiti ali putem kredita banke za koji mi trebaju uredni papiri.

     

    Hvala na odgovoru.

     

     

     

  4. Pozdrav svima,

    Molim vas pomoc vezano za sljedeću situaciju:

    Pokrenut je postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, nekretnina koja je predmet ima upis u ZK ali sa kvadraturom koja neodgovara stvarnom stanju. U postupku sam se izjasnila da cu kupiti nekretninu i isplatiti ali da mi je potrebno riješeno etažiranje stambene površine predmetne nekretnine jer će ista biti založno pravo banke - hipotekarni kredit.

    Molim vas da li se u postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice moze pokrenuti etažiranje nekretnine na nalog suda ili kakva je praksa u takvim situacijama?

    Hvala na odgovorima.

    Lp,

  5. prije 15 sati , Borbena7 je napisao:

    Tako je, a naznači se da se za vlasnika potpisuje punomoćnik (vlasnik po punomoćnik).

    Stavi se na početku Kupoprodajnog ugovora kao članak ili?

     

    Pitanje: Vlasnica je u ZK upisana sa prezimenom od bivšeg muža na osobnoj je djevojačko prezime, takoder vlasnica ima rjesenje oko promjene prezime u Djevojačko - U Kupoprodajni ugovor unosimo prezime sa osobne ( Dodaje se zaseban članak ugovora vezano za prezime)  ?

     

    Hvala Vam na odgovoru.

     

     

  6. prije 8 sati , Borbena7 je napisao:

     

    Tako je. I ovdje je prodavatelj osoba koja je u zk upisana kao vlasnik.

    Ne, potpisati može opunomoćena osoba od strane vlasnika stana.

    Rezimiram: Opunomoćena osoba potpisuje svoje ime na Kupoprodajni ugovor  na temelju ovjerene punomoći od strane vlasnika predmetne nekretnine?

    Hvala vam na svim odgovorima na pitanjima.

  7. Pozdrav,

    Hvala vam na odgovoru.

    Tereti javnih usluga (Plin,Struja, Zagrebacki Holding, Pričuva, Voda itd.) obvezuju samog vlasnika ne i samu nekretninu? Meni se tako cini po logici stvari.

    Hipoteski ako postoji otvoreno dugovanje jednu od nabrojanih javnih usluga (npr.plin) koji nije podmiren a za isto nisam imao informaciju na vrijeme to isto dugavanje teretiti će bivseg vlasnika stana a sam priključak predmetne nekretnine?

     

    Pitanje, vlasnik stana je gospođa Mama od Prodavatelja nekretnine (koja nije u najboljem zdrasvenom stanju), da bi prodavatelj mogao napraviti sve potrebne radnje vezano za prodaju i zaključiti samu prodaju odlaskom kod JB na potpis i ovjeru Ugovora o Kupoprodaji - Prodavatelj mora imati ovjerenu Punomoć (na kojoj piše točno sadrzaj i opis za što vrijedi punomoć) kod JB? 

    Slijedom svega potpisnik Kupoprodajnog ugovora može biti Prodavatelj ovlašten punomoci od vlasnika stana? 

     

     

    Unaprijed Hvala.

     

    Lp,

  8. Postovanje Matrix,

     

    Molim vas pomoc oko informacije vezano za  otkazivanje punomoci odvejtniku:

    1. Kada otkazujem punomoc odvjetnika - dali ja trebam dodatno sudu na kojem se vodi predmet poslati dopis o otkazivanju punomoci odvjetniku ili odvjetnik to radi po dobivanju dopisa o otkazivanju punomoci od strane mene?

    2. Takoder, ako ja trebam poslati sudu dopis o otkazu punomoci odvjetniku - saljem sa povratnicom sa naslovljenim nazivom suda kod kojeg se vodi slučaj + ime i prezime sudca + oznaka predmeta pod kojim se slučaj vodi - jeli to dovoljno?

     

    Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

     

    Srdacan pozdrav.

  9. Pozdrav svima!

     

    Zanima me da li je moguće napraviti (zamolbu za) otpis zateznih kamata na račun koji je pravomoćno ovršen. Neznam s obzirom da je spomenuti račun pod ovrhom dali postoji uopće mogućnost (pravna ili bilo koja osnova koja to dopušta) otpisa zateznih kamata u ovrsi.

     

    Hvala svima na odgovoru.

  10. Hvala na odgovoru!

     

    Taj isti čl.23.st.6 koji je nastupio ulaskom RH u EU a glasi "

    U članku 23. iza točke 3. dodaje se nova točka 4. koja glasi:

    Iza dosadašnje točke 4. koja postaje točka 5. dodaje se točka 6. koja glasi:

    »6. oštećena osoba koja je vlasnik ili vozač neosiguranog vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći,«." izuzima nadoknadu materijalne štete na mom autu. Osiguranje isključuje svako moguće odgovornost njihovog klijenta pozivajući se na gornje navedeni članak.

     

    Nisam upućen, na što upućuje "početni rok" od 30 dana? Nemam ideju gdje potražiti odgovor nadoknade nematerijanle štete (u obliku narušavanja zdravlja) za situaciju kad je objekt štete bilo neosigurano auto i čovjek u njemu u trenutku nesreće.

     

    Molim moderatore ako mogu pomoći sa svojim mišljenjima i opservacijom, zahvaljujem najviše.

  11. Pozdrav, hvala unaprijed na osvrtu postavljenog posta.

     

    Dogodila se prometna nesreća prije mjesec dana u kojoj sam bio objekt štete, sudar. Nažalost 2 dana prije nesreće mom vozilu istekla je registracija i polica osiguranja, znači nije bilo osigurano. Po novom zakonu o obveznim osiguranjima koji je nastupilo ulaskom Hrvatske u EU nemam pravo na nadoknadu materijalne štete koja je počinjena na mom vozilu od strane drugog vozila. OK, no u nesreći sam zadobio nažalost određene ozljede (šancov ovratnik itd.). Svaka ozljeda i rehabilitaciju koja je sada upravo završila imam potkrepljeno sa medicinskom dokumentacijom. Čitao sam zakon o obveznom osiguranju i upoznat sam da nemam pravno uporište na nadoknadu materijalne štete ali nisam nigdje uspio pronaći definiranje nadoknade nematerijalne štete koja se dogodila u mom slučaju.

     

    Pitanje, imam li po bilo kojoj pravnoj osnovi na nadoknadu nematerijalnu štete koja je nastupila u mom slučaju?

     

    Hvala još jedanput na odgovoru i mišljenju.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija