Jump to content

vordalav

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Prije 2 god dobio sam prometni prekršaj zbog vožnje bez pojasa 500 kn. prije par dana dobijem obavjest od banke da mi je račun blokiran zbog ovrhe. Ja od policije il suda nisam u te 2 godine nisam dobio nikakvu opomenu il poziv il tako nešto. Al to je vjerovatno zbog tog što mi je na vozačkoj stara adresa stanovanja, pa je vjerovatno išlo tamo. Nego mene zanima zašto blokiraju račun zbog 500 kn a meni su primanja 3200 kn. zašto jednostavno mi to nisu skinuli s raćuna i to je to, nego blokiraju cijeli račun.
  2. nema osnove za to. jer je vlasnik firme reko da je taj novac za plaće radnika a da če on ispoštovati sudsku odluku na kraju procesa. nakraju nije ispoštovao. čak je i umro pri kraju procesa
  3. Prije 9 godina doživio sam nesreču na radu. ostao sam bez noge. tužio sam firmu za naknadu štete. Dok je trajalo suđenje firma odlazi u sloveniju i gasi pogon u Hrvatskoj. jedna druga firma je bila dužna mojoj firmi oko milijon kuna i mi smo zarražili privremenu mjeru da se zabrani toj firmi da isplati taj novac u slučaju ako ja dobijem presudu da se imam odakle naplatiti. Jer je firma već ispraznila račun. Ali nedugo zatim sudac ukida riješenje i predmet vraća sudu prvog stupnja na ponovni postupak. i blokada se ukida i novac nestaje. I sad prije 2 godine ja dobivam pravomočnu presudu milion ipo kuna, ali normalno više se nemam odakle naplatiti. firma koju sam tužio više ne postoji. I sad me zanima dali je moguće tužiti sud jer sam zbog njih ostao bez odštete.
  4. Dobar dan. Imam jedno pitanje. 2005 godine stradao sam na poslu. tužio sam firmu i prije 2 godine dobio sam konačnu presudu. trebaju mi isplatiti milion ipo kuna. al u trajanju postupka tuženik je ugasio firmu i otišo u austriu čiji je i on državljanin. nedavno je i umro. I sad moj odvijetnik govori da se više nemamo odakle naplatiti i da je to vjerovatno kraj. U Hrvatskoj je od firme ostalo samo 70 000 kn kapitala. nemam vjere više u odvijetnika, mislim da me muljao i zavlačio. E sad, mogu li ja promijeniti odvijetnika? Jer on kaže da je to to i da nema ništa od toga više. A meni se ne čeka zastara. Ja nebi sad odusto od toga. Kad sam mu rekao da ću ja pokušati sa drugim odvijetnikom on kaže da san mu onda dužan 200 tisuća kuna i da će mi staviti ovrhu na mirovinu da se on naplati. Dogovor na početku je bio da radi na postotak, al neznam dali to imam negdje napismeno. Ima li on pravo? I dali može on mene tako ucjenjivati?
  5. Hvala na odgovorima. Nisam nikad kažnjavan što se tiče droge. u 30 tim sam godinama, nisam maloljetnik. A što se tiče rakije, ne pijem alkohol. Iskreno travu ponekad zapalim da mi da apetit i invalid sam bez noge pa zapalim đoju da mi i ublaži fantomske bolove, pogotovo kad se vrijeme mijenja. Ne gutaju mi se tablete protiv bolova. Tako da se nadam novčanoj kazni, mada je to zeznuto u ovim teškim vremenima.
  6. Evo ukratko.neko me je cinko da sam posadio marihuanu policija dolazi kod mene i ja ih bez naloga i svjedoka puštan na pretres kuće i dobrovoljno im predajem 0.2 grama trave i jednu stabljiku marihuane 1 metar visine. kakvu kaznu otprilike mogu očekivati? zatvorsku ili može i da bude samo novčana kazna
  7. Provjeriti u sudskom registru u Sloveniji ili u Hrvatskoj? I da znam da nemogu okriviti hr sud, nisan ni mislio iči u tom pravcu. Dali u sloveniji vrijedi moja pravomočna presuda ili ću morati dizati novu tužbu na slovenskom sudu? Sorry ako postavljam neka glupa pitanja jer ne kužim se puno u te stvari.
  8. Hvala bovu na savjetu. Znači prijašnji vlasnik više nema veze sa tim? novi vlasnik kad je otkupio firmu, otkupio i taj dug el. A još me nešto zanima. Na početku procesa ja sam zatražio da se firmi blokira račun, dok je na njemu još ostalo oko milijun ipo kuna. Da se imam od čega naplatiti ako dobijem presudu u moju korist. Ali sudac ukida riješenje suda i predmet vraća sudu prvog stupnja na ponovni postupak. I novci nestaju s računa. A sad sam dobio presudu u moju korist od 1 400 000 kn. Taman da se naplatin. Jel sudac tu napravio koju grešku ili je to sve po zakonu?
  9. ukratko da napišem moj slučaj. 2003 god zapošljavam se u firmu Crane power kojoj je vlasnik stranac. 2005 god dogodila mi se ozljeda na radu. Ostao sam invalid. pošto mi firma nije htjela isplatiti odštetu, ja sam je tužio. krajem 2005 firma seli svoje postrojenje u Sloveniju što im je i bilo u planu i prije moje nesreće. Dok je trajala sudska parnica ( 8 god ) večinski vlasnik firme prodaje svoj dio i odlazi u mirovinu- A firma mjenja ime u pallfinger systems. e sad nakon 8 god ja sam dobio presudu i firma mi treba isplatiti 180 000 eura. pallfinger systems ne želi isplatiti odštetu jer to ka nije njihov problem, ja sam tužio firmu crane power koja kao više ne postoji. A prijašnji gazda živi negdje u Austriji i sa njim se nemože stupiti u kontakt. a i da stupim u kontakt vjerovatno nebi htio platiti. i ja se sad nemam od koga naplatiti. Nije mi jasno da se firma na taj način može izvući. Kako bi se ja sad mogo naplatiti pošto taj čovjek neme nista više u hrvatskoj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija