Jump to content

suza1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo kao što sam i u ostalim temama napisala, ima neka fora sa j.d. kojeg moze fizicka osoba osnovati i biti vlasnik i onda bez problema možete primati mirovinu i raditi dodatni posao. Ipak treba sve provjeriti kako to funkcionira.
  2. Cibaca, evo kako sam već napisala, ima neka fora sa vlastitim j.d. kojeg trošak otvaranja iznosi oko 800 kn, al to nije bitno jer se taj novac vrati ionako.
  3. Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d. je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu?
  4. Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d. je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu? Ažurirano Kikica , očito da možemo sa ovim j.d.. U identičnoj smo situaciji!
  5. Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d. je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija