Jump to content

RobertaOS

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani... Prije cca 5 godina sindikat nam je pomogao plaćanjem troškova sudskog vještaka vezano uz tužbu. Do danas mi nismo nikome ništa vraćali i ne sjećamo se što smo uopće potpisali. Sada bismo se isčlanili iz Sindikata, ali nas ne puste bez podmirenja tog troška. Prvo... Postoji li zastara na koju se možemo pozvati? Drugo, svojim članstvom od 20 i više godina u platile smo puno više od cca 1200 kn koliko smo tada dobile. Što nam je činiti Hvala
  2. Na nekim portalima sam čitala da je moguće odraditi nešto temeljem autorskog djela.Je li to moguća opcija?
  3. Poštovani, od ovog mjeseca sam na bolovanju zbog održavanja trudnoće. Inače sam zaposlena u državnoj ustanovi. No, uz taj posao svaki mjesec do sada sam potpisivala sa drugom firmom ugovor o pružanju usluga. Taj ugovor ne definira nikakvo radno vrijeme i nije vezan uz neko mjesto gdje se posao mora obavljati. Više je kao neka korisnička podrška. Za taj posao primam naknadu koja nije viša od 2000 kn. Zanima me mogu li za vrijeme trajanja bolovanja i dalje potpisivati navedene ugovore za koje naručitelj plaća porez prilikom isplate ili to ne smijem jer sam na bolovanju. Unaprijed hvala
  4. Tako je. Radimo za istog poslodavca i manje više ujednačenom rasporedu, odvjetnik je bio isti za sve i sa istim potraživanjima.
  5. Poštovani, trebam pomoć.Naime, temeljem saznanja o velikom broju naplaćenih prekovremenih sati u 11 mjesecu 2011. nekoliko nas je svatko pojedinačno tužio poslodavca za razdoblje 3 godine od dana uložene tužbe. Većina sporova je davno riješena i isplaćene su im određene svote. Prije nekoliko dana ja konačno saznajem da me u urudžbenom čeka presuda Županijskog suda u kojoj piše da se prethodna presuda Općinskog suda preinačuje, da se odbijaju svi moji zahtjevi, te da ja poslodavcu moram platiti troškove vještačenja od 1000 kn + kamate. Tražila sam od odvjetnika uvid u zadnje vještačenje od siječnja ove godine u kojem piše da mi je poslodavac dužan cca.3500 kn ( u prethodnim vještačenjima bilo cca 9500 kn). Uglavnom, nije mi sada toliko bitan ni taj novac ni ta razlika, nego ovo što moram platiti poslodavcu jer sam izgubila spor, a imam pisane dokaze prema i tom zadnjem vještačenju da oni duguju meni. Zašto i kako je to sve moguće? Kako Županijski može preinačiti nešto dosuđeno na nešto posve drugo, a i kako su svi ostali na osnovu istih rasporeda dobili spor, a samo ja izgubila? Ima li smisla dalje nešto pokretati i što? Unaprijed hvala!
  6. Uh...izgleda se baš ne snalazim tu...pročitala sam navedeni zakon...no može li mi netko laički reći što mogu, što ne...koliki su troškovi svega toga...od kuda krenuti?
  7. Poštovani...imam problem koji se provlači već 5 godina. Naime, radi se o obiteljskoj kući. Na zemljištu se nalazi obiteljska kuća koju su zidali naši roditelji, a sestra je svoju kuću sazidala u dvorištu. Otac je preminuo 95, te je imovina dijeljena na sestru, mene i majku. Majka je umrla 2008. Tada smo sestra i je podijelile prednju kuću, no ja sam ipak većiniski vlasnik iste mada u minimalnom postotku. U međuvremenu, sestra je etažirala cjelokupno zemljište na 3 stana, ja sam potpisala, s tim da sam ja u tom slučaju suvlasnik samo prvog stana (roditeljske kuće). Sada već godinama vodimo bitku oko isplate. Nakon smrti moga supruga, kći i ja se nalazimo u nezavidnoj financijskoj situaciji i želim da me sestra isplati. Sve mogućnosti dogovora su propale. Osobno, pristala bih i na obročnu otplatu, no ona odbija sve ideje. Što učiniti...ja nisam zainteresirana za tu kuću, u konačnici na cijeloj parceli većina je njena i logično je da ona treba isplatiti mene. Čitala sam o razvrgnuću suvlasništva, ali kao laiku nije mi jasno, što ja time dobivam? Hoću li moći na taj način doći do prijeko potrebnog novca kojim bi me ona trebala isplatiti? Hvala unaprijed
  8. Eh da...ali ima jedan problem...iskreno, plaćeno je isti dan kad je ovrha stigla, ali i večernjim satima internet bankarstvom, pa je knjižena uplata slijedeći dan. Je li po zakonu da mi se nakon pokretanja ovršnog postupka i dalje šalju opomeneredovito sa uplatnicom ili je to tim danom trebalo okončati, budući da je ovršni postupak pokrenut?
  9. Dana 13.05. primila sam ovrhu na dug prema VIP-u, koji je u potpunosti točan i koji sam platila isti dan net bankarstvom, no na naplatu je otišlo drugi dan zbog toga što je plaćeno u večernjim satima. Dakle platila sam dug VIP-u, ali ne i troškove ovrhe od 800,00 kn. Ne znam jesam li u pravu, ali puno toga mi nije jasno. Dana 9.05. sam primila opomenu od VIP-a sa uplatnicom na traženi iznos (po kojoj sam platila), datum kreiranja računa je bio 2.05. dospijeća računa je bio 8.05. Dakle, da sam i htjela nisam mogla uplatiti do dospijeća. 13. 05. dolazi ovrha, također kreirana 2.05. (kada i opomena od VIP-a), koja je zaprimljena u lokalni javnobilježnički ured 8.05. i došla na moju adresu 13.05. Iznos duga isti kao na uplatnici, uz 800 kn za ovrhu. U prilogu vidim da je VIP izvješće o dugovanju za pokretanje ovrhe poslao javnom bilježniku još 22.04. Nije mi jasno kako je to moguće, jer što bi se dogodilo da sam račun npr. platila 13. 05. prije stizanja ovrhe, prema uplatnici koju sam dobila 9.05. Tko bi platio trošak? Zašto mi VIP nije poslao OPOMENU PRED OVRHU, već obične OPOMENE sa uplatnicama i zašto mi je uopće nakon 22.04 i slao opomene, iako je pokrenuo ovrhu. Što sada? Niti mogu niti želim platiti tih 800 kn. Ima li šanse da se izvučem? Napominjem da navedeni d. koji je ovršenik nema nikakve imovine i da nikada nije ni radio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija