Jump to content

pahuljiva07

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poz svima! Zanima me da li se netko prijavio za ovaj posao i da li je dobio poziv za testiranje, te koji zakoni tu ulaze. Također me zanima radi li već tamo netko na stručnom kao pravnik (jer to smanjuje šanse, a ja živim dosta daleko, nemam baš para za put i tako). Mislim znam već kako to ide, budimo iskreni. Hvala unaprijed!
  2. Evo kako sam obećala mislim baš tebi da ti kažem kako je bilo na posebnom djelu jer je i mene to najviše mučilo. Pismeni usmena pitanja. mislim da ih je bilo 4 i imaš nekih pola sata za rješavanje. Ja sam imala prava u sustavu soc skrbi osoba s invaliditetom, zajamčena minimalna naknada, usluge soc skrbi, samo nabrojiti i još nešto ali ne znam što...ne mogu se sjetiti. Uglavnom pismeni je potpuno besmislen i nepotreban, znači sve prepisuješ, ljudi se maltene dogovaraju, nitko te ne kontrolira i na kraju nitko, čini mi se ni ne čita to napisano, ali naravno moraš napisati Usmeni je bila neka žena, sad ne znam ime točno, Marija nešto čini mi se i super je...odlično! Više kroz priču, pitala me korisnike soc skrbi, jednokratnu i da li stranci mogu primati socijalnu skrb u Rh (to je i mene i jednu curu pitala isto). Ali sve kroz razgovor, opušteno, super. Ja sam se bazirala na novi zakon o soc skrbi to ti je garantirano dovoljno! Uglavnom sretno!
  3. Hvala na odgovoru. Ja sam ovu literaturu našla u pravilniku o polaganju stručnog ispita za vss - pod posebni dio. Obiteljski zakon je ta nekakvu dr kategoriju, sad nisam ni sigurna više. Imam ispit 15.2. i prošla sam sve, sada samo ponavljam. Ali i ja smatram da je najbitniji zakon o soc skrbi (ja sam prošla i stari i novi ), ali me opet brine što bi moglo biti na ispitu-da li je na pismenom djelu pisanje rješenja ili što, pa ukoliko je netko polagao da mi javi. Helci11 poslije 15.-tog ti javim što je bilo na posebno djelu
  4. pozdrav. molim vas ako netko ima kakvih informacija o dsi posebni dio SoC. Skrb (stručni sam obavila u CZSS-u), tj. koja su bila pitanja i što je bilo na pismenom. Totalno sam pogubljena u tom posebnom djelu, ne znam kako bi to trebalo izgledati Inače učim Zakon o soc skrbi, humanit. pomoći, prof rehabil. plus još tri pravilnika, sve ono što je navedeno u kao da treba za taj posebni dio. Hvala puno unaprijed.
  5. Pozdrav! Da li Vam je netko možda poslao skriptu? Ja sam također pravnica u czss pa ako može da mi proslijedite. hvala. hlavaciva@gmail.com
  6. Hvala na odgovoru! Obitelj je prijavila boravište u mj. Y. Međutim radi se o tome da je maloljetni član obitelji počinio kazneno djelo u mj. Y te je sud donio rješenje o privremenom smještaju u ustanovu mjesta Y. Mlt je tamo i smješten. Postoji li neka odredba na temelju koje zbog takvih okolnosti Czss Y mora dalje postupati u tom predmetu. Meni nema smisla da se slučaj prebacuje k'o ping pong loptica pošto je već smješten tamo, roditelji imaju tamo prijavljeno boravište. (Mjesto x i y udaljeni su 200km).
  7. Pozdrav! Imam pitanje vezano za konkretan slučaj. Jedna obitelj ima prijavljeno prebivalište u mjestu X, međutim živjeli su jedno vrijeme u Njemačkoj, a sada žive (nisam sigurna, mislim oko 3mj.) u mjestu Y. Došlo je do nekog problema koji treba rješavati Centar za soc skrb, međutim CZSS mjesta Y ne želi rješavati jer se proglašava mjesno nenadležnim, a mjesto X je dosta udaljeno (druga županija) od mjesta Y tako da CZSS mjesta X ne može obaviti posao kako treba pošto je toliko udaljeno. Kako najbolje riješiti ovaj slučaj (nadam se da nisam previše zakomplicirala pitanje). Zhvaljujem unaprijed!!
  8. Pozdrav. Zanima me kada zamoljeno javnopravno tijelo može odbiti pružanje pravne pomoći (od strane drugog javnopravnog tijela). ZUP navodi "samo kada je to zakonom propisano". Molila bih nekoga tko zna da mi kaže koji su to slučajevi konkretno. Hvala puno unaprijed!
  9. Pozdrav! Na stručnom sam osposobljavanju u Centru za socijalnu skrb, završila sam pravo. Zanima me koja mi točno literatura treba za polaganje dsi, te kada trebam prijaviti ispit. Naime u pravilniku stoji ,čl. 17. "vježbenik koja polaže stručni ispit može podnijeti prijavu za polaganje SI nakon završetka vjež. prakse, a dužan je prijaviti najkasnije tri mjeseca prije isteka vjež. staža" Taj članak mi je potpuno nejasan. Puno hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija