Jump to content

Dux

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uh ... mislim da mi žena baš ne će biti sretna s tim odgovorom ... radi kao trgovačka radnica i baš se u njezinoj smjeni dogodila ta "nezgoda" s kupcem! Enyway ... hvala!
  2. Prigodom prodaje skupocjena kristalna srdca poznate tvrdke "Christoffle" kupac jer svojom nepažnjom razbil to "srdce"! Rečeno mu je da mora platiti to što je razbil, međutim kupac se počel prijetiti "Udrugom za zaštitu potrošača", novinarima i TV-om i rekal je da toga nigdje nema u svijetu ... da se u slučaju oštećenja robe prigodom razgledavanja to mora i novčano nadoknaditi! Postoji li kakav zakon ... na koji se trgovci (trgovački djelatnici/radnici) mogu u takvom slučaju pozvati, čisto da sebe zaštite od naplate! Molim Vas da mi pomognete savjetom ili me uputite na web stranicu gdje je to detaljno objašnjeno!! Hvala!
  3. Ovak ! Svima kojima su mirovine prevedene automatski (ovih dana su dobivali rješenja na kućnu adresu), neka provjere jesu li te mirovine prevedene u skladu s činjeničnim stanjem u Vašem osobnom spisu pri HZMO. Postoji mogućnost da Vam nisu uzete u obzir najpovoljnije obcije za izračun mirovine! Razlike mogu biti osjetne, a ako ne podnesete žalbu u roku od 15 dana od primitka rješenja ... bye, bye! Mirovine koje su automatski prevođene, prevođene su bez otvaranja osobnoga spisa, samo po podatcima u računalima! E tu može doći do nesklada s Vašim podatcima u osobnom spisu! Toliko od mene! Bog daj!
  4. Bog dečki! Pardon ... Bog i curama ak su tu! Bil sam u HZMO i predmet ide ponovno u obradu ... hoću reči već je u obradi! Prvo, pošto su radili ''automatsko prevođenje'', uobće nisu otvarali osobni spis, pa onda nisu uzeli u obzir vrlo važne stavke! Zakinut sam bil za status dragovoljca (nekim ''čudom'' su me utrpali pod pričuvni sastav ...????), a uz to i sa statusom HRVI imam pravo na polazni faktor 1.85, a ne 1.50 kako je pisalo u zadnjem rješenju! Drugo, pri ozračunu mirovine uzeli su u obzir samo moj djelatni čin (poručnika), ali ne i dužnosti koje sam po pisanim zapovjedima i postavljenima obnašal! Po provedbenim odlukama, HZMO je dužan koristniku mirovine obračunati najpovoljniju obciju, a to je ipak razlika jer sam obnašal dužnost zapovjednika satnije i etc.! Uglavnom, obračun t.j. prevođenje mirovine nije bilo u skladu s papirima u mojem osobnom spisu! Eto ... to bi bilo to ukratko! Vidjet ćemo kako će sad izpast! Još jednom hvala na savjetu! Pozdrav! Dux
  5. Dečki, puno hvala na pomoći! Idem sutra tam, pa ćemo vidjet! Bog!
  6. Poštovani g. Mrljavac! Molil bi Vas za jednu uslugu! Umirovljen sam 2006. godine u činu poručnika! Dragovoljac sam DR-a, HRVI sam s 40 % oštećenja trajno, i invalidnost i opća nesposobnost za rad je nastala 100 % u svezi s okolnostima u ratu! Tijekom rata bez obzira na relativno nizak časnički čin, obnašal sam dužnosti zapovjednika satnije (sklopni čin natporučnik-satnik), a zadnja dužnost pred umirovljenje bila je nastavnik u DČŠ. Sklopni čin za tu dužnost bil je natporučnik-bojnik! Nedavno sam dobil rješenje o prevođenju mirovine od HZzMO-a gdje su mi kao polazni stavili 1.50! Novi iznos mirovine (s povečanjima) iznosi 5594,83 HKN! To mi je sad malo čudno jer moje kolege koie su otišli u mirovinu po novom zakonu o braniteljima, a imaju isti ili tekar jedan čin veči, i obnašali su i niže dužnosti i imaju mirovinu preko cca 6 i pol tisuća (neki i nešto malo više) HKN! Molil bi Vas, ako možete, približan izračun moje nove mirovine po trenutačno važećoj tabeli i na koje točke i paragrafe se mogu pozvat u slučaju da sam zakinut! Unaprijed hvala! Dux
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija