Jump to content

brm

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je brm objavio

  1. Da se uključim! Koliko vidim Branku niste odgovorili! Mislim da sam shvatio o čemu se radi, jer ja imam isti problem. Predsjednik kriznog štaba me stavio na spisak. Ovo s upravnim postupkom i nekim drugim načinom da se to dokazuje, ja nisam čuo! Ovo o borbenom djelovanju ne stoji,jer kao što veli BRANKO, vidi se da je nekima sve priznato bez obzira što nisu imali kontinuitet. Baš bi me veselilo ds nam netko napiše neki suvisli odgovor. Bok
  2. Ako je moguće, molim odgovor! Hvala Nekak mi se čini da imam pre teška pitanja što mi je potpuno razumljivo. Ipak bi bilo ljepo da onda umjesto odgovora dobijem neki "smile" ili slično. I vreda bi bila bolja od ignoriranja. U svakom sličaju zahvaljujem.
  3. Sve pohvale i zahvale na trudu i želji da se odgovori na moje pitanje. Tih nekoliko mjeseci naprosto je proletjelo! Svaka čast!
  4. Puno ste mi pomogli!Hvala! Samo ću još malo pojasniti situaciju,pa molim za mišljenje. Naime,pod pretpostavkom da je znak zaštićen,razumijem prava i mogućnosti vlasnika znaka.Jasno i razumljivo je da može naplatiti korištenje znaka u proizvodnji npr. kapa ili majica. Međutim ono što mene zanima je tkz."druga ruka". Npr.Varteks proizvodi majice sa znakom i prodaje ih u veleprodaji i maloprodaji. Da li su kupci koji kupuju te majice za daljnju prodaju(svoju maloprodaju)od Varteksa, dužni plaćati naknadu za prodaju, vlasniku znaka? Ne zvuči mi logično, jer bi tada vlasnik znaka od dva i više subjekata naplaćivao, pravo na vlasništvo znaka.
  5. Ma radi se o klubu za koji ne znam da li su mu znak i ime zaštićeni, a volio bih saznati.
  6. Lijepo molim odgovor ukoliko je moguće jer mi je jako hitno. Zahvaljujem
  7. Na žalost ne kužim! Ne znam kaj gdje treba upisati.Htio bih provjeriti znak i ime jedne udruge. Ako može pomoć bio bih zahvalan.
  8. Nadam se da sam u dobrom topicu. Zanima me: 1.Da li vlasnik zaštičenog znaka(loga)može prodavati korištenje tog znaka i ukoliko može,koja je ta cijena i tko je određuje? 2.Da li vlasnik tog znaka naplaćuje korištenje znaka od proizvođača tj. od onoga tko znak koristi u svojoj proizvodnji? Npr. od proizvođača kapa na kojima je spomenuti znak(logo)! 3.Da li vlasnik znaka smije naplaćivati taj znak i od ostalih subjekata u prometu takve robe? Npr. od nekoga tko je kupio takve kape od proizvođača,platio ih i prodaje ih u maloprodaji? Nadam se brzom odgovoru. Hvala
  9. Nadam se da sam u dobrom topicu. Zanima me: 1.Da li vlasnik zaštičenog znaka(loga)može prodavati korištenje tog znaka i ukoliko može,koja je ta cijena i tko je određuje? 2.Da li vlasnik tog znaka naplaćuje korištenje znaka od proizvođača tj. od onoga tko znak koristi u svojoj proizvodnji? Npr. od proizvođača kapa na kojima je spomenuti znak(logo)! 3.Da li vlasnik znaka smije naplaćivati taj znak i od ostalih subjekata u prometu takve robe? Npr. od nekoga tko je kupio takve kape od proizvođača,platio ih i prodaje ih u maloprodaji? Nadam se brzom odgovoru. Hvala
  10. Gdje na Vašim stranicama je moguće to provjeriti i kako? Hvala!
  11. Ili sam nestrpljiv ili su moja pitanja nerazumljiva!???????
  12. Kakve su sankcije i kolika je moguća kazna ukoliko se svjetleća reklama postavi bez propisane dokumentacije u gradu Zagrebu?
  13. Iskreno zahvaljujem na odgovoru! Upravo zbog različitih tumačenja sam postavio ovo pitanje! Naime,poznato mi je da se ugovor o djelu sklapa na određeno vrijeme i za određene poslove. U ovom slučaju: 1.Nemoguće je odrediti vrijeme toga rada, jer se radi o periodima koje se ne može predvidjeti. 2.Radi se o povremenom radu za pultom, a ne o npr.farbanju,čiščenju ili lakiranju parketa. 3.U slučaju kad je u pitanju invalidska mirovina koja je dobivena zbog potpune nesposobnosti za rad, nekako mi nije logična mogućnost sklapanja ugovora o bilo kakvom radu(djelu). I dalje moje pitanje ostaje, u nadi da ću saznati što treba sadržati taj "dobro sročen" ugovor. Isto tako mi se čini nevjerojatnim da dučan mora biti zatvoren kad njegov jedini uposlenik mora otiči kod doktora,na poštu,u banku ili u neku nabavu. Pozdrav
  14. Ljubazno molim odgovor,jer ovako ne znam da li je moje pitanje glupo,da li nitko ne zna odgovor ili je u pitanju nešto treće! Hvala!
  15. Ljubazno molim odgovor,jer ovako ne znam da li je moje pitanje glupo,da li nitko ne zna odgovor ili je u pitanju nešto treće! Hvala!
  16. Pital sam,ali valjda su još na moru ovi kaj meni trebaju!
  17. Izgledada ni tu nema nikoga!
  18. Poštovanje! Molim odgovor ili objašnjenje! Moj sin ima privatno poduzeće i jedini je zaposleni u njemu. U sklopu poduzeća je i trgovina (maloprodaja) gdje radi. Ja sam u invalidskoj mirovini i zanima me da li mu povremeno smijem pomagati radeći u dućanu! Ako ne smijem, a ipak pomažem, zanimaju me sankcije, a ako smijem molim da mi objasnite na koji način je to moguće. Isto se odnosi i na moju suprugu koja je u stalnom radnom odnosu! Zahvaljujem!
  19. Hvala! Ali mislim da moje pitanje nema veze sa obrtom! Radi se o poduzeću d..!
  20. Izgleda da nema nikoga!Jako mi je važno.................!
  21. Poštovanje! Molim odgovor ili objašnjenje! Moj sin ima privatno poduzeće i jedini je zaposleni u njemu. U sklopu poduzeća je i trgovina (maloprodaja) gdje radi. Ja sam u invalidskoj mirovini i zanima me da li mu povremeno smijem pomagati radeći u dućanu! Ako ne smijem, a ipak pomažem, zanimaju me sankcije, a ako smijem molim da mi objasnite na koji način je to moguće. Isto se odnosi i na moju suprugu koja je u stalnom radnom odnosu! Zahvaljujem!
  22. Molim lijepo detaljniji odgovor vezan za deklaracije.Naime 1.Što učiniti ukoliko na proizvodu koji je uvezen, ne piše naziv proizvođača ni zemla porijekla pa ni zemlja iz koje je proizvod uvezen. 2.Gdje je moguće dobiti informacije o tome obzirom da Državni inspektorat ne daje nikakve informacije. Hvala! P.S. U OVOM SLUČAJU RADI SE O SPORTSKOJ OPREMI
  23. Zahvaljujem i na žalost najradije se ne bih složio iako očito moram. Znam da je situacija specifična,pa ću se samo kratko osvrnuti. Naime u mom slučaju radi se o novcu koji je stečen prodajom naslijeđenih nekretnina(jedne koju je naslijedila supruga i jedne koju sam naslijedio ja). Novac od naslijeđene nekretnine moje supruge sada je u banci,a novac od moje naslijeđene nekretnine smo zajedno potrošili. Na žalost,za vrijeme trošenja tog(mog) novca bilo je teško uočiti razliku između mog naslijeđenog novca i novca stečenog radom koji je bračna stečevina. Zahvaljujem još jednom i zaključujem da sam zapravo i ja svoj novac odd nasljedstva trebao ostaviti u banci ili sam potrošiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija