Jump to content

virgilcole

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je virgilcole objavio

  1. Poštovani, 27.04.2023 podnesen zahtjev za ˝STATUS RODITELJ NJEGOVATELJ˝ do danas rješenje nije doneseno pozitivno niti negativno. Zanima me dali postoji kakav zakonski rok u kojemu rješenje mora biti doneseno?
  2. Znači ne treba ni u CZSS dostavljati novu potvrdu o zaštićenom računu sve ostaje isto?
  3. Pozdrav, prijatelj je bio u blokadi prije dva dana je deblokiran u postupku jednostavnog stečaja potrošača, no isto tako mu je prije deblokade došla nova opomena od porezne za neplaćena dugovanja. Na istu se žalio no žalba je odbijena neminovno da će ponovno biti pod ovrhom pošto nije u mogućnosti platiti dug. Njega zanima dali mora ponovno ići u FINU otvarati zaštićeni račun ili ne? Napomena da su primanja koja trenutno prima su izuzeta od ovrhe u cijelosti (status roditelj njegovatelj).
  4. Pa taman se potrefilo da jedna od uskoro bivših radnih kolegica ide na GO koji je dogovorila prije ovoga svega pa poslovođa kaže da ne može. Mene zanima dali po zakonu oni nju mogu prisiliti da odradi otkazni rok a da ne iskoristi preostali GO u toku istoga?
  5. Pozdrav,supruga mjenja posao sad se postavlja pitanje otkaznog roka od dva tjedna i godišnjeg odmora kojeg ima 8 dana neiskorišteno. Zanima me dali ona može taj godišnji iskoristiti u otkazanom roku,ili mora odraditi taj otkazni rok a poslodavac bi joj za neiskorišteni godišnji isplatio naknadu.Njena je želja ako ima pravo da iskoristi GO u otkazanom roku . Napomena da prelazi na puno bolje radno mjesto i novom poslodavcu je bitno da ona s kod njega krene što je prije moguće.
  6. Pozdrav, dali status roditelj njegovatelj podliježe ovrhama ili je izuzet od istih?
  7. Poštovani, dobio sam sudsku presudu za prometni prekršaj u iznosu od 2200,00kn plus 200kn troškova . U rješenju se navodi da : Temeljem članka 33.stavak 10 Prekršajnog zakona okrivljeniku se određuje plaćanje izrečene novčane kazne u vremenu od šest mjeseci u šest obročnih otplata.... Nadalje piše : Ukoliko okrivljenik u ostavljenom roku plati dvije trećine izrečene novčane kazne, sukladno članku 152. stavak 3. Prekršajnog zakona izrečena novčana kazna smatrati će se plaćenom u cjelini. Moje pitanje je dali se rok za otplatu dvije trećine kazne odnosi na šest mjeseci ili pak na onih 7-8 dana ?
  8. Ometaju samo nas , a roditelji njima kao ne smeta ta tenkovska tutnjava a u biti im smeta samo ne žele reći. Ipak je to sin , ako me razumijete? A opet u drugu ruku ne možemo se iseliti jer smo uložili u kuću tj. stan znatnu sumu novaca , a oni nas ne mogu isplatiti jer se love nema....
  9. Poštovani ,živimo u kući sa tri stana kojoj su vlasnici roditelji moje supruge ,u kući živi ajmo reći tri obitelji. Na prvom katu smo mi ,drugi su suprugini roditelji i na trećem je suprugin brat sa svojom obitelji. Problem je u tome što djeca od supruginog brata stvaraju jako veliku buku do kasno u noć a oni ne žele na njih utjecati . To već sad dosta dugo traje i već smo umorni jer ustajemo rano ujutro zbog posla (ja u 5h a supruga u 6h) a gospoda gore su besposleni (radi samo suprugin brat) i spavaju do tko zna koje doba dana. Pitanje dali zakonski postoji rješenje o nekakvom kućnom redu ? Moramo pronaći nekakvo rješenje jer smo već stvarno umorni a i roditelji smo djeteta s PP pa nam još i to iziskuje dodatan napor . Samo želimo mir i tišinu poslije 22 h .
  10. Poštovani,dali je moguće dobiti otpis dugovanja za obaveze prema HZZ/HZMO dugovanje je starije od 12 godina?
  11. Ja i supruga živimo kod punice u kući tj napravili smo si zsaeban stan u suterenu kuće uložili smo 100000-150000 kuna e sad počinju nekakve svadjice pa sad pitanje što ako ona nama jednog dana kaže izvolite van iz kuće koja su naša prava,imamo li ih uopče?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija