Jump to content

sutina

Korisnik
  • Broj objava

    59
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Imao sam tri ročišta u svezi donošenja odluke s kojim će roditeljem djete živiti i na zadnjem ročištu sud je odredijo 19.03.2009 god.za objavu rješenja. Poziv nisam dobijo dali moram zvati protokol na sud ili je mjerodavan zapisnik za zadnjeg ročišta gdje piše datum za objavu rješenja.
  2. Drugo ročište supruga je tražila novo psihološko vještačenje za mene i suprugu iz razloga nije bila zadovoljna sa prvim vještačenjem.Sutkinja se složila sa tim i naložila da uplati predujam od 2400 kuna,predujam nije uplatila za vještačenje niti smo išli na novo. Centar prilikom nadzora nije imao nikakvih primjedbi u centru mi je rečeno da zadovoljavam kao skrbnik malodobnoj kćerki i da sa tim izvješćem će ići prema sudu. Napomena supruga ne živi s nama ima sedam mjeseci iz razloga što ima psihičkih problema i sutkinja je na prvom ročištu zamolila suprugu da se iseli iz stana. Sada živi u drugom gradu sa roditeljima.
  3. Danas sam dobijo poziv za treće ročište u svezi skrbnišva. Centar je mene predložio za skrbnika na prvom ročištu. Moje pitanje dali mogu očekivati konačnu odluku ili će još biti koje ročišta.
  4. Bio sam u Cenrtu sa pravnicom koja mi je rekla da je upoznata ali da je bolje da napišem dopis prema centru i sudu. Zanima me u dopisu šta napisati i šta tražiti:::
  5. Hvala na odgovorima i danas sam imao isti problem sa suprugom,kćer je došla iz škole sve je bilo uredno dok nije supruga nazvala na telefon,tad su pričale u početku sve normalno a poslije je kćerka počela vikati,plakati hodati po stanu ja sam je provao smiriti ali kćer je počela vikati i na mene. Tribalo mi je desetak minuta da je smirim ovo se događa skoro svaki put kad se čuju na telefon. Znam da sam nesmim zabraniti komunikaciju između supruge i kćeri. Sutra planiram otići do centra i ispričati što mi se događa kad se čuju na telefon ili da napišem jedan dopis i predam na protokol centra,neznam šta bi bilo pametnije...
  6. Predao sam zahtjev za skrbništvo za mal.kćerku na sud po preporuci centra. Prošli smo psihološka vještačenja supruzi piše da triba na tretman koji nije htjela provesti uz izgovor da je ona normanla. Prvo ročište na sudu centar je dao prjedlog sudu da ja budem skrbnik na što je supruga imala primjedbu,sutkinja je naložila supruzi da napusti stan zbog problema koje je radila meni i malodobnoj kćerki,po čitavi dan je vikala,tukla se sa kćerkom i molila boga. Drugo ročište je bilo i supruga je tražila novo psihološko vještačenje a sutkinja je naložila supruzi da uplati predujam od 2400 kuna u roku od mjesec dana,ročiste završena. Po mojim informacijama supruga nije uplatila predujam. Došli su školski praznici-polugodište i kćer nije htjela iči kod mame uz izgovor da se boji biti sa njom. Djelatnica iz nadzora me zove prije par dana zašto nisam pustijo kćer mami a ja joj objasnim iz kojeg razloga i dam da priča sa kćerkom koja je to isto potvrdila da ne želi ići mami iz razloga što se boji biti s njom. Supruga je zvala policiju da ne kuham i da sam pijan totalno,policija dođe i utvrdi da su optužbe supruge neutemeljene. Supruga svaki dan zove kćer i maltretira je rječima napustala si svoju mate sram te bilo. Moje pitanje je kako zaštiti moju kćerku od maltretiranja njene mame koja svaki put rasplaće kćer. Neznam kad će treće ročište a ja ovo stanje teško izdržavam a tako i moja kćerka.
  7. Dao sam zahtjev za skrbništvo nad malodobnim djetetom na sud. Bilo je prvo ročište i centar je dao prjedlog sudu da ja budem skrbnik.Supruga se nije složila da ja budem skrbnik,koja je otišla živjeti kod matere u drugi grad. Na drugom ročištu supruga je tražila novo vještačenje-obiteljskih sposobnosti kod psihijatra naime ona se ne slaže sa vještačenjem koje smo već obavili i tražila je novo vještačenje za mene i suprugu,sutkinja je rekla da može ali da mora uplatiti sudu 2400 kuna na što je supruga rekla da nema novca.Ročište završeno. Pitanje dali ja moram ići na novo vještačenje ili to mogu odbiti ako supruga uplati novac za vještačenje i šta mogu očekivati na trečem ročištu.
  8. Ovo što se piše u svezi ratnog puta je tragedija za hrvatsku. Zapovjed je došla da se do 30.06 1996 napišu za sve pripadnike postrojbi ratni putevi a izgleda da se to nije napravilo. Sad je i dalje lovljenje u mutnom-primjer u ovoj temi čovjek sam sebi piše ratni put pa gdje to ima. Sam sebi postavljam pitanje ako je čovjek bio u dom.ratu a nema ratni put 2008 godine gdje je bio ovih trinaest godina. Svi sad naglo dobijaju ptsp poslije trinaest godina pa gospodo dali vas je sram
  9. Moj slučaj je bio isti centar je uputijo suprugu i mene na procjenu obiteljski sposobnosti a naše djete kod psihologice. U to vrijeme meni je bilo to malo čudno ali sada vidim da to je imalo smisla iz razloga što je djete odgajano u okolnostima koje nisu u skladu sa obiteljskim zakonom. Svrha vještačenja je da se vidi dali djete-djeca imaju posljedica zbog navedenih okolnosti,ako ima da se poduzmu mjere po naputku psihologa...............u mom slučaju centar je snosijo troškove vještačenja.
  10. Biljana gdje radiš ili dali radiš,vaš muž je bio u domovinskom ratu i ima navodno PTSP i još sada radi na baušteli.Taj isti vaš muž dao je najbolje godine i svoje zdravlje za domovinu HRVATSKU i šta još triba raditi na baušteli i tebi dati mirovinu djete i stan.Biljana kako te nije sram postaviti ovakvo pitanje. Primjer moja supruga je htjela uzeti mi malu mirovinu i stan po nagovoru svoje majke a završila je na psihijatriju možda se to i tebi desi....... :baba:
  11. moje je iskustvo pozitivno imao sam ročište prije par dana u svezi skrbništva nad malodobnim djetetom,centar je predložio mene za skrbnika. Ja sam imao sličnih problema policija pritvori samo triba strpljenja. zašto je supruga uzela djete i ošla mamici s kojim pravom i po kojim člankom zakona...
  12. Centar je napisao mišljenje-prijedlod sudu da se kćer dodjeli meni iz razloga što sam prošao sva testiranja. Čak sam morao vaditi krv da se uvjere da nisam alkos. Brojim dane kao nekad u vojsci do datuma odluke. Supruga je dosadila i centru i policiji u namjeri da me zatvore,da mi uzme sve ali sam izdržao bar tako mislim.
  13. Pridao sam zahtjev za skrbništvo na sud koje će se održati 18 09 2008 na nagovor centra za socijani rad. Supruga je neko vrime bila kod svoje mame i sad se vratila,ponovo nam radi probleme vikanje,omalovažavanje moja kćer ne želi da ostane sama sa mamom jer se boji iste te mame,u zadnje vrime priti sa noževima da će me priklati prid mojom kćerkom redovno bižimo iz stana kad dobije napadaje. Napomena-----bili smo na vještačenju kod psihologa ja i moja supruga. Suprugi je napisano da mora na psihijatrijski tretman a ona to odbija uz izgovor da meni triba tretman. Više puta bio sam u centru oni mi odgovaraju da su oni svoj dio odradili i da su servis sudu. Zvao sam doktoricu od supruge i ispričao sve šta se dešave a ona ima odgovor da centar pošalje nalaz od vještačenja da će tek onda ispisati uputnicu za psihijatrijski tretman. Centar ne šalje nalaz od vještačenja da je to neka tajna. Neznam šta napraviti i kako dalje do 18 09 2008 kad je zakazana rasprava.
  14. Dali ima ogledni primjerak na kojoj stranici na netu,kako ide zaglavlje,predmet....
  15. Pod nadzorom sam centra i živim sa kćerkom sam,supruga se odselila u drugi grad kod mame ima petnaest dana. Odselila se iz razloga što je morala ići na psihijatrijski tretman po nalogu psihijatrice koja je radila provjeru obiteljski sposobnosti, supruga ne želi ići i priča da ja tribam ići pošto sam bio u ratu i imam invalidnost-napomena meni je nalaz bio uredan. Od dana kad se odselia svaki dan mi primi pravnicima,novinarima,policijom provjerava šta kuham gdje izlazimo zove susjede i.t.d. Zvala je centar svaki dan da mi oduzmu djete iz neznam koji razloga. Centar me danas nazvao i rekla je da pod žurno tribam dati zahtjev za skrbništvo za malodobnu kćer na sud i kopiju pridati u centar rok utorak. Neznam kako napisati dali mi može tko pomoći ili da tražim pravnika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija