Jump to content

Marina Sabljak

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imaju li svi javnii bilježnici jednaku tarifu naplate ili se ona razlikuje od ureda do ureda? Naime, mene zamina koliko bi koštala solmizacija kredita u Zagrebu u iznosu od cca 33000 eura?
  2. Vlasnički list se dobiva u roku cca 2 dana, tako su nam bar rekli. Nije li samim time što se navodimo kao suvlasnici jasno da je polovica nekretnine moja, a druga plovica njegova? Mislite da treba navoditi da on kupuje npr. kat i garažu, a ja prizemlje i drugu garažu. I takvu informaciju smo čuli, ali čini mi se besmislena jer mislim da suvlasništvo govori da smo oboje vlasnici dijela kuće.
  3. Mislite da na jednom kupoprodajnom ugovoru, gdje piše KUPAC upišemo njegovo i moje ime? Moramo li navoditi što kupuje on, a što ja? Hvala
  4. Poštovani, zaručnik i ja kupujemo kuću od cca 200 m2 stambenog prosora. Postoje i dvorišne zgrade. Na kupoprodajnom ugovoru navedeni smo i jedan i drugi kao kupci nekretnine. I jednom i drugom je to prva nekretnina. Znam da sam oslobođena plaćanja poreza na prvu nekrtninu (jer mi ona to doista i je) od 50 m2 stambenog prostora. Također, pročitala sam u Zakonu da se od poreza kod kupnje prve nekretnine osobi od ukupne kvadrature oduzima 50 m2 stambenog prostora + 15 kvadrata stambenog prostora po članu uže obitelji, a na ostatak se plaća 5% od vrijednosi. Što je u našem slučaju, imamo li olakšicu od plaćanja poreza i na njega? Koliko sam upoznata, Zakon o porezu NE POZNAJE izvanbračnu zajednicu. Imate li ikakav savijet kojim bi se i njemu priznalo oslobađanje za plaćenje poreza (dijela), jer je i njemu ta nekretnina prva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija