Jump to content

zijahsokolovic

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zijahsokolovic objavio

  1. Od kolega koji su već bili na takvim seminarima, zanima me da li je vrijedan tih novaca, odnosno koliko seminar zbilja može pomoći u pripremanju seminara? Pitam ovo jer cijena seminara nije baš mala i iznosi gotovo cijelu vježbeničku plaću pa me zainima što plaćam? Unaprijed hvala...
  2. Zanima me što je bolje za početak, dakle gdje ću prije steći znanje potrebno za uspješan nastavak karijere? Također me zanimaju pojedinosti o radu u ŽDO, dakle radno vrijeme, plaća, da li se bavim samo kaznenim ili i drugim granama prava... Unaprijed hvala!
  3. Mislim da mladu kolegicu ne ubijamo u pojam, ako joj kažemo kako stvari zbilja stoje. Po mom osobnom sudu, prije joj pomažemo da se puno ozbiljnije prihvati traženja posla, nego što bi to učinila da nema informacije o tome kakva je situacija. Dalje, apsolutno se slažem s tobom da je razina edukacije na PF nedovoljna, međutim današnji odvjetnici su također završili isti fakultet i dobili sličnu razinu znanja kao i mi, ali je za nihovu edukaciju netko imao živaca i još ih je k tome plaćao. Ne tražimo ništa više od onoga što su oni imali. Također mislim da 3500 kn uopće nije ogromna plaća za nekoga tko je 4 godine bubao pravnu materiju i koji na kraju krajeva tu svotu i krvavo zaradi, jer često radi 10 sati i više dnevno. Što se tiče Zagreba, njega sam spomenuo u kontekstu posljednje mogućnosti, dakle kad se iscrpe sve mogućnosti zaposlenja u Splitu, mada se opet na slažem da je bolje raditi u ST dzabe, nego u Zg za plaću. Za kraj želim mladoj kolegici sve najbolje u traženju posla i da bude jedna od rijetkih koja će naći posao odmah! Pozdrav!
  4. Draga kolegice, moja osobna iskustva sa traženjem posla u Splitu su blago rečeno katastrofalna. Počnimo prvo s odvjetnicima, veliki broj odvjetnika u Splitu radi u vlasitom stanu, dakle ne uzimaju vježbenike jer nemaju gdje s njima, neki ih ne uzimaju jer ih nemogu plaćati, neki koji ih pak mogu plaćati i imaju velike urede, dakle mogu ih smjestiti, a opseg posla im je toliki da im je vježbenik (čitaj pomoć) neophodan jednostavno ih ne uzimaju iz meni zbilja nepoznatih razloga. Dakle ostaje mali broj onih koji uzimaju, ali među njima su rijetki koji plaćaju.Plaćaju ti samo doprinose, a plaću ti povećavaju postupno, tako da počnu sa 200, 300 kn, a kad vide koliko radiš, oni koji još uvijek imaju osjećaj srama povise tu crkavicu međutim to nikada ne dostigne iznos koji nam po zakonu pripada. Ako nemaš nikakvu vezu, oboružaj se strpljenjem! Moj savjet ti je da im šalješ mailove s molbom i životopisom, zoveš ih , kucaš im na vrata, dosađuješ im na sve moguće načine, jer bez obzira na lošu situaciju, još uvijek postoje oni koji cijene upornost i aktivnost. Ovo ti se može činiti glupo, međutim situacija je toliko loša da, ako nemaš vezu, lako može proći godinu i više dana da ne nađeš posao. Posao se može naći i na sudu i u odvjetništvima (ODO, ŽDO), ali ako nemaš dobre ocjene i opet, naravno, vezu tu nemaš što tražiti. Ostaje volontiranje, međutim i tu je situacija kolmplicirana. Moraš naći tvrtku koja će te zaposliti i plaćati ti doprinose koji iznose oko 1500 kn, s tim da volontiraš samo par sati dnevno. Kod volontiranja postoje još nekakve kombinacije, tako da bi bilo dobro da to još malo istražiš. U svakom slučaju, neovisno o optimističnom tonu nekih kolega (mst), situacija je katastrofalna, Na kraju balade ostaje Zagreb, grad u kojem je ma što o njem mislili, uz određene kvalitete pojedinca koji traži posao, PUNO PUNO lakše na pošten način naći posao, govorim opet iz vlastitog iskustva!
  5. Ma najbitnije je da proporcije nisu misterij, za njih bar znamo da su idealne!
  6. Blago njemu! Ali bez obzira na to zanimaju me prije navedene informacije, ako ih imaš bio bih ti zahvalan da ih proslijediš.
  7. Ima li neko možda konstruktivnijih informacija od prije navedenih? Mislim, lijepo je znati da je kolegica zgodna, lijepa ... međutim to definitivno nije razlog zbog kojeg bi taj ured odabrao za rad u istome. Dakle, ponavljam informacije tipa uspješnost ureda, odnos prema vježbenicima, uvjeti rada mnogo su korisnije od studentskog posla i proporcija dotične kolegice. Dakle, ako tko ima takve informacije, molim da se javi. Navedene informacije, zbilja su mi porebne. Unaprijed hvala.
  8. Tražim savjet, od iskusnijih kolega! Dakle, jednom kad saznate da su određeni odvjetnici u potrazi za vježbenicima, bilo da ste tu informaciju dobili od odvjetnićke komore ili iz nekog drugog izvora, da li je dovoljno da im se pošalje mail s molbom i životopisom ili bi bilo uputno da ih se i nazove? U slučaju da bi, kako da im se pristupi i da li takav pristup oni možda smatraju prenapadnim? Tema se nekom može učinit smiješna i naivna međutim još sam prilično neiskusna i svaka pomoć je dobro došla. Unaprijed se zahvaljujem!
  9. Hvala na obavijesti! Inače, ako koga zanima, također potvđujem sve prije navedeno, radi se o mladoj i izninmo ugodnoj ekipi odvjetnika koji su na mene ostavili izvanredan dojam. O novcima nismo razgovarali, međutim istina je da traže perfektno znanje engleskog. Ponavljam radi se o iznimno ugodnim ljudima, tko god kod njih pokuša neće pogriješiti. Pozdrav
  10. Zanimaju me pojedinosti o navedenom odvjetničkom društvu, dakle uvjeti rada, nešto više o njima samima, koliko su uspješni etc. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija