Jump to content

igoric

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je igoric objavio

  1. Viza je odbijena. Ali svejedno idem raditi samo necu putovati put Sjedinjenih americkih drzava. Rekli su mi kad se sud zavrsi da dodem ponovno po vizu. pozz svima
  2. bez obzira na ishod vize, ja cu se ukrcat na brod. A u anrednoj buducnosti sigurno ne bi hitio da zivim u ovakvoj drzavi ili nedaj boze da moja djeca odrastaju u ovakvom sistemu. Prvom prilikom kad budem mogao, odlazim iz ove drzave i nevracam se nikad osim na ljetovanje. A mozda ni tad.
  3. A cujte ta da Vam kazem, katastrofa. jednom rijecju najlakse obrazloziti. kada vidim nezainteresiranost sutkinje i sutskog vijeca za odrzavanje sudenja nakon tri godine odgadanja, muka mi dode. naravno da cu obavijestiti sud o mom odlasu, sad dal na C1d Visu il bez nje. Od mjeseca maja cu imati 26 godina pa stoga moram poceti placati i zdravstveno kao redovan student, a odkuda, da platim to kad posla nema. bio sam na birou 3-4 mjseca i eto sta su mi ponudili 1600 KN naknade s biroa. E kojim dijelima pridaodaju vaznost, neznam, ali znam da ja nisam nikakv diler il smugler, ja sma imao to malo trave, nisam imao tonu il 5 kila, nema dokaza da sma prodavao nikome, da je tome tako vec bi bio u zatvoru odavno. Uglavnom napisati cu ishod intervjua, cim obavim. Po meni kad je nakon tri godine, doslo do odgode, sutikinja je trebala zakazati glavnu raspravi dmah u roku tjedan dana. a ne moze bubam 12.11. - javlja se odvjetnica kaze ja nemogu, ok moze onda neznam bubam 20.11. javlja se drugi odvjetnik ja nemogu, a j*bote. Kakvi su to poslovi meni nije jasno. Da li su oni nesposobni stvarno, ili ih abs boli briga, pa kad zavrsi ce zavrsit. ja iskreno vise nemogu cekati, ne zivim ja za dolaske na nesposobni sud.
  4. Nisu trazili nista, da razlika je, ali u razgovoru s konzularnim casnikom iz ambasade dobio sam informaciju da ne postoji razlika u proceduri izmedu turisticke i tranzitne vize. C1D visa, mogucava moje zadrzavanje kao hrvat do 30 dana na kopnu. U americkoj ambasadi su mi trazili dvije potvrde, o osudivanosti i nekaznjavanju. Neznam, vise sta da mislim, znaci vase misljenje je da ce mi vjerojatno odbiti zahtjev za visom?
  5. Pa svjestan sam ja toga. Ali gledajte, ja vec godinama dolazim na sud, takoder sam ovo ljeto dobio kinesku vizu i proveo u Kini mjesec dana. Znaci nije mi zabranjeno izlaziti iz zemlje. A ako su mi kinezi izdali vizu, onda ce i amerikanci. Jer da sam htio pobjec mogao sam ostat na tibetu i nestat s lica zemlje. Ja sam dao sve od sebe da sudenje dode do kraja, ali to je izgleda mission impossible. Uostalom ja nisam kriv dok mi se nedokaze. Stoga vjerujem da ce mi odobriti vizu. Hvala na sreci, trebat ce mi.
  6. U potvrdi o osudivanosti nista ne pise, medutim ja imam uplatnice koje sam platio kao novcanu kaznu. medutim buduci da je proslo vec preko 3 godine, otislo je u brisanje iz evidencije. nemam sta lagat niti skrivat na intervjuu. a na drugoj potvrdi pise da je podignuta optuznica K-23-13 (K-71-10). Znaci nemam nikakve presude, ja mislim da ce to proc, ako ne, dobit cu neki drugi brod, koji ne plovi u usa. Uglavnom, je ne zivim da bih dolazio na sud, ja ne izbjegavam sud, ja dolazim redovno vec 3-4 godine. Ja nikada nisma kazneno osuden za nikakvo dijelo, smao prekrsajno. a kazneno je podignuta optuznica 2010. godine, danas smo skoro usli u 2014. godinu, a sutikinja i sutsko vijece se ponasaju kao da je pred tri dana podignuta optuznica. Cista komedija od sudenja. jos kad se sjetim odluke o nenadleznosti, pa odluke o mjesnoj nenadleznosti, pa odluke vrhovnog suda, o stvarnoj nadleznosti, pocinje mi se povracati. A da ne spominjem, ispitivanje u policiji, istrazni postpuka, gdje je istrazni sudac odbio pozvati dvojicu koji su bili samnom, koji su rekli da je kupljeno za nas tri. Ja sam u 4 godine bio preko 20 puta na sudu, a sudenje nije ni pocelo. Prosle godine sam izostajao redovno svaki mjesec sa fakulteta radi sudenja koje bi svaki put bilo dogodeno, kao da smo svi skupa retardirani, takav dojam sam dobio. jos jednom lijep pozdrva zupanijskom sudu u Rijeci, i zelim im srecu sa predmetom, da ga dovedu do provstupanjeske presude, u anrednih 10setak godina.
  7. prosle godine sam odlucio sacekati ipak da zavrsi sud, medutim doslo je do fatamorgane. Dosao sam u desetom mjesecu, pa je odgodeno za 11. U 11-tom mjesecu je opet odgodeno, i to opet za 9.1 (kada ce vjerojatno padati snijeg kao i prosle godine, pretprosle). Mislim ovo sudenje vec prelazi u parodiju na sudenje. Neznam samo kako zupanijski sud moze biti tako, neozbiljan. Ipak je to dijelo iz 2009. Stvari stoje ovako, dobio sam posao, dobio sam ukrcaj 6.1. Dobio sam garantno pismo od komapnije, prikupljam sve podatke potrebne za intervju. I tako krajem mjeseca idem na intervju, pa cu ovdje napisati kako je proslo. moje misljenje je da njih samo zanima, presuda, koju ja nemam, niti cu je imati kako je krenulo narednih 5 godina. Sta bih ja sada treba cekati doma, jos dve tri godine, da se sud udostoji rijesiti problem. necu i ne planiram. nadam se da ce mi viza biti odobrena,u suprotnome, cu morati moliti kompaniju neki brod koji ne plovi u podrucje amerike. lijep pozdrav svima, a takoder glavnom drzavnom odvjetniku u Rijeci (Stranka ž.). ja neznam o cemu tja covjek razmislja i sta taj radi, ali cini mi se da prima placu i ostale blagodati, tog posla. A sto se tice konkretnog posla i efikasnosti samoga kao drzavnog odvjetnika, necu ni komentirati. ovo je smijesno. objaviti cu javno rezultat moje aplikacije za C1D vizu, cim se vratim s intervjua. LP
  8. Zasto na prekrsajnom sudu imam presudu koja je ista za ovo sta su mi dignuli optuznicu, mogu reci da sam vec osuden za to I da cu se tako braniti na sudu. Mozda bi imali razumjevanja ipak je optuznica dignuta 2010. Skolovan sam, imam Pismo kompanije, mislite da mi nebi odobrili vizu? Imate iskustva nekog u takvim slucajevima ili samo nagadate?
  9. Na potvrdi mi pise, da je podignuta optuznica koja je postala pravomocna, I broj predmeta K .. 2010. Znaci nista od moje vize?
  10. presuda sa prekrsajnog suda ima klauzulu pravomocnosti, a potvrda ce mi biti gotova sutra. Cujemo se jos, ako budete imali vremena, pozdrav.
  11. Prije podizanja optuznice na zupanijskom sudu, platio sam kaznu na prekrsajnom sudu za isti slucaj i imam uplatnice. Bas cu sutra otici zatraziti potvrdu na opcinski sud. Hvala Vam puno na odgovoru.
  12. Trebam predat, 1. POTVRDU O OSUĐIVANOSTI koja se izdaje u Zagrebu za sve građane Republike Hrvatske (neovisno o mjestu prebivališta) - nisam nikada osudivan osim na prekrsajnom sudu za prometne prekrsaje, a i za posjedovanje iste marihuane za koju me navlace sad godinama na ova dva suda 2. UVJERENJE DA NIJE U TIJEKU ISTRAŽNI POSTUPAK, DA NIJE PODIGNUTA OPTUŽNICA, IZREČENA NEPRAVOMOĆNA OSUĐUJUĆA PRESUDA ILI KAZNA ZATVORA. (Vadi se u kaznenoj evidenciji općinskog suda prema mjestu prebivališta.) http://sudovi.pravosudje.hr/osri/img/File/OS%20Rijeka/molba%20za%20uvjerenje%20o%20nekaznjavanju.doc Neznam dali je to ta potvrda, ili se na temelju rezultata te potvrde izdaje pozitivna ili negativna ocjena? Na ovoj potvrdi pise pod a) u tijeku istražni postupak - NIJE - ZAVRSIO JE. b) podignuta optužnica koja je postala pravomoćna - PODIGNUTA JE, da li je pravomocna, pretpostavljam da je? c) izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda za kaznena djela za koja je zapriječena novčana kazna ili zatvor. - NIJE. 3. PRESUDA NADLEŽNOG SUDA O POČINJENOM KAZNENOM DJELU ILI PREKRŠAJU (u slučaju kada ste osuđeni za počinjenje kaznenog djela ili prekršaja). Čak i u slučaju da je nastupila rehabilitacija, tj. u slučaju da je Vaša presuda brisana iz evidencije OBAVEZNI STE DONIJETI PRESUDU.) - Imam presudu prekrsajnog suda za ovo gore sta mi pise da je podignuta optuznica, isti prekrsaj istog dana i iste godine na istom mjestu.
  13. Ovako stoje stvari, protiv mene je u 12. mjesecu 2009.god. podignuta optuznica KZ clanak 190. st.2 tocka, radi posjedovanja 100grama marihuane radi daljnje preprodaje, bez obzira sta sam osuden za to isto dijelo na prekrsajnom sudu. U trecem se mjesecu ove godine Zupanijski sud proglasio stvarno nenadleznim za taj slucaj radi promjene zakona I prebacio spis na opcinski sud. Opcinski sud je rekao da je za to nadlezan zupanijski sud pa je spis zavrsio na vrhovnom sudu da donesu odluku o nadleznosti. Mene zanima, buduci da je podignuta optuznica, I da se nezna kad ce taj sud poceti niti na kojem sudu da li ce se meni odbiti zahtjev za C1D vizom. Zavrsio sam pomorski fakultet, kompanija rijesava sve ukljucujuci i vizu, ne bi htio prihvatiit posao pa da mi se odbije zahtjev za vizom. Moze li me netko uputiti sta da radim, ako ist mogu napraviti? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija