Jump to content

anchi22

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zamolila bih vas nekoliko informacija. Partner ima s bivsom plan zajednicke skrbi prema kojem treba dolaziti tri dana u tjednu, sto je zbog povecanja putnih troskova i daljine ( cca 240 km u oba smjera )postalo tesko pa ode nekad 2 nekad 3 dana u tjednu. Sto u ovom slucaju napraviti jer prijeti kako ce ga prijaviti da ne dolazi. Moram napomenuti da je ona godinu dana krsila plan , branila mu dolaske , stalno nesto uvjetovala. U Centru se ne zeli dogovoriti , pa preostaje samo sud i tuzba. No kako to rijesiti do tuzbe i suda? Takoder, zanima me postoji li clanak zakona po kojem je ona duzna pripremiti djetetu stvari za vikend kada i ako se uspije izborit da dijete dolazi njemu. Hvala .
  2. Vjerojatno se on složio jer mu je bilo stalo da dijete bude s majkom, ali poduzeti ćemo sve korake da dođe ocu s obzirom na to da majka nema osnovne uvjete, nezaposlena je, žali se da nema novaca, da joj je teško, stalno kuka, s toga će on tražit dijete na skrb kad je njoj već sve teško Rado primamo kontakt odvjetnika ukoliko imate nekog
  3. Mislila sam da pitate dal je neka mjera prema ocu usmjerena kao zabrana, to nije. Sudskom odlukom je sve donešeno, ali majka se nijedne stavke ne drži. Ona bi samo alimentaciju i da on dolazi dijete vodit na vježbe u 8 h jer kaže da nije sve njezina obaveza. Kad treba ispoštovati plan dolazaka, izmišlja razne razloge. Dobio je pravne savjete pa dalje više nije niti bitno 😊 hvala na odgovorima
  4. Ona se ne drži tog plana, izmišlja razne razloge za ne dolazak, ucjenjuje oca itd tako da će otac svakako dati majku na sud otac se NE MOŽE držati nečega što mu se brani 🤣
  5. Naravno da je bitno da je doma, ima vremena i ništa drugo ne radi, otac radi smjene i vikende / praznike, pa ne može doć bilo kad. Naravno, terapije su u 8, ne znam na koji način bi otac trebao dolazit 120 km da bi dijete doveo na vježbe a mama će uzet alimentaciju i češat se doma No hvala na odgovoru, ona bi i ovce i novce, ali to tako neće ići 😊😊 Nije uvedena nikakva mjera, dogovor je odnosno njezina uvjetovanja i dogovori sami sa sobom. Jer nju zanimaju samo novci.
  6. Pozdrav, Zamolia bih neko pomnije objašnjenje koje su točno obaveze oca prema djetetu osim alimentacije i dolazaka? Naime radi se o zajedničkom skrbništvu, dijete je željom majke isključivo kod nje. U toku trudnoće odlučila je kako je njoj najbolje samoj. Sada kada otac djeteta želi da dijete dolazi i kod njega, majka govori kako nije to nije jedina obaveza oca, da je on dužan voditi dijete doktorima i na terapije. Uz napomenu da je majka nezaposlena, doma je, a otac radi, ne može uzeti bolovanje tek tako.. Pa me zanima, ako je dijete kod majke, da li je otac stvarno dužan dolaziti 120km da bi dijete odveo doktoru, a da je ona pritom doma..
  7. Znate li možda što točno znači djelomična skrb, odnosno djelomično skrbništvo? Nigdje ne nalazim točno objašnjenje. Koliko je pametno da otac pristane na to?
  8. Njima je to predstavljeno od strane CZSS-a da je sve i dalje dogovor između njih, da nije uklesano u kamen. Sami su pisali plan, ali kao, vi se odgovarajte. Tako da ona to koristi onda u svoju korist kako se trebaju "dogovarat" ali isto tako uvjetuje koliko će to biti subota mjesečno.
  9. Centar je njima to predstavio kao "pro forme" i neka se oni dogovaraju, ali je to s njom moguće samo kad njoj odgovara
  10. On se drži, uz njezina uvjetovanja. recimo piše svaka subota od 15 do 19, a ona njemu kaže, šta ćeš ti meni tu smetat svaku subotu, imaš max 2 mjesečno. Isto tako nije dovoljno reći na sudu on dolazi samo 2x tjedno i želim eto zbog toga samostalno skrbništvo? Žena se uglavnom inati i nije ju previše briga dobrobit djeteta. Samo brine tko koliko daje novaca i tko vodi doktoru. Smatra da se on ne brine jer ga ne vodi doktoru, ali isto tako ne uzme u obzir da je ona doma i ne radi, za razliku od njega. Čovjek se boji da ona ne krene svašta izmišljati samo da on nema nikakva prava.
  11. Nisam sad u te neke detalje upučena, ali on dolazi u skladu sa financijskim mogućnostima, jer daje 1300 kn na alimentaciju i još toliko na gorivo mjesečno da bi išao njemu. Uz kredit i ostale troškove nije u mogućnosti nekad doći više, što dotična okreće u svoju korist kako se "samo ona brine, njega nikad nema i tu je 2 x tjedno, di je on kad treba doktoru" Ona je doma, nezaposlena, a on radi. Na radnom mjestu je gdje radi i vikende i blagdane. Tako da zapravo ona smatra da je to, što on kao premalo dolazi, dovoljan razlog da traži samostalno skrbništvo. Čim on zauzme stav, ona se pogubi, prijeti, ucjenjuje.. Jer zna da nema šta prigovoriti pa nalazi gluposti za prigovor.
  12. Otac se brine, zove, dolazi, plaća alimentaciju, dodaje kad nešto treba, ali eto ona smatra da je 2x tjedno premalo i da njega nikad nema i želi na temelju toga samostalno skrbništvo . Radi se udaljenosti od 100 km između njih, tako da je jednostavno financijski ne moguće da dolazi više koliko god bi on to htio. Zapravo me zanima da li je stvarno dovoljno reći na sudu " meni nije dosta 2x tjedno želim samostalno skrbništvo ." Jer sve drugo ispunjava i trudi se koliko može. Pritom ucjenjuje oca na razne načine, želi da je sve po njezinom, ne želi se nimalo prilagoditi. Ne poštuje plan zajedničke skrbi i ima tu još svega... Dakle on želi zajedničko skrbništvo, želi donositi odluke, želi da dijete kad poraste dolazi na vikende / praznike.. Ali onda nastupa ona sa svojim ucjenama, nikad te nema, nisi tu itd. (njezina odluka da bude sama u svemu , kad je saznala da je trudna tajila je 5 mjeseci to od njega, prekinula s njim..) čisto da ne bi bilo da ju je ostavio trudnu i jadnu.
  13. Poštovani, zanima me pitanje oko zajedničkog skrbništva. Postoji li ikakva izjava u socijalnoj skrbi u kojoj se otac odriče prava o odlukama oko djeteta? Naime majka traži ( točnije ucjenjuje) oca da potpiše kako ona jedina može odlučivati o svemu što se tiče djeteta (navodi samo upis u vrtić, ali i ostalo što bi moglo biti bitno). Otac se ne želi odreći zajedničkog skrbništva niti ikakvih prava oko dolazaka, viđenja i ostalog. Dakle zanima me postoji li išta takvo u kojem se izjava daje isključivo u svrhu takvih stvari da ne treba njegov potpis ili je plan dotične prešutno preuzeti samostalno skrbništvo jer ju ionako samo zanima alimentacija i ništa više. Hvala
  14. da. Ali on prijeti da ako njemu ne žele ići da će ih prijavit. Ne znam šta je nebriga za dijete ako ona ne želi , a i ovaj im je 150 km daleko i našli bi nešto bliže jer su shvatili da ovaj u Zagrebu nije ništa bolji od bilo kojeg drugog. Po tome je nebriga za dijete ako ne žele njega pa doživotno moraju ići baš njemu?
  15. Po čemu je to nebriga ako cura više ne želi ići?? ima 15 godina i ne želi ići više kod njega. Ja tu ne vidim razlog njegovoj prijetnji, jer se to njega ne tiće... Ako oni više nežele ići njemu, to je valjda njihova odluka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija