Jump to content

Astra

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani kupujem nekretninu u iznosu 60.000eur. Prodavatelj inzistira na gotovini. Smije li se to ili mora biti bankovna transakcija? Hvala lp
  2. Postovani, Htjela bih otvoriti salon za njegu pasa. Kako sam shvatila za tu djelatnost nisu potrebni min tehnicki uvjeti. Za rad sam iznajmila garazu koju sam opremila. U uredu za gosp sam dobila odbijenicu za otvaranje jer garaza nije poslovni prostor. Kad sam rekla da za moje poslovanje nisu potrebni min tehnicki uvjeti rekli su da je za otvaranje opcenito Obrta potrebno imati poslovni prostor. Moze li u ovom mom slucaju garaza biti poslovni prostor ? Molim Vas pomozite
  3. Zanima me da li je moguće dobiti uvjetnu na uvjetnu i da li prekršenje uvjetne znači direkt zatvor ? Zbog obiteljskog nasilja moj rođak je dobio uvjetnu na 1 god koju je prekršio, ponovno mu je suđeno te je u dogovoru sa sucem ponovno dobio uvjetnu ali ovaj put na 2 god. Sad je drž. odvjetništvo diglo tužbu da ne može uvjetna na uvjetnu i da hoće zatvor!
  4. Moj muž je naslijedio prije sklapanja našeg braka imovinu od pokojnih roditelja koju je prodao i u nasem braku za nju kupovao nekretnine i pokretnine. Zanima me da li se ta novo - stečena imovina u braku (nekretnine i pokretnine) smatraju stečevinom u braku?
  5. Da,da radilo se o blažoj verziji kao npr vrijeđanje i maltretiranje ali nikad udarac. Ne mogu vjerovati da se za to dobiva 1,5 godina zatvora. Koliko ima slučajeva da muž premlati ženu pa nikome ništa... Znači da su sanše velike da se ponovno dobije uvjetna ?!
  6. Naravno da je ovjeren kod javnog bilježnika. Zanima me da li ga on smije prodavati dok je taj stan pod našim ugovorom.
  7. Zanima me može li ići uvjetna na uvjetnu.... Naime radi se o obiteljsko nasilju u kojem je dobivena uvjetna pa se ona prekršila i automatski se dobio zatvor. Rađena je žalba na zatvor i sud ju je odobrio međutim sad drž tužilaštvo traži žalbu na presudu i opet traži zatvor !
  8. Kod javnog bilježnika smo muž i ja ovjerili ugovor o doživotnom uzdržavanju (nisam radila zabilježbu u zk odjelu). Zanima me smije li muž bez mog pristanka prodati taj stan koji mi je darovan ugovorom? Tražila sam odgovor pod drugim upitima ali nitko još nije postavio to pitanje. Ljubazno molim odgovor-hvala.
  9. Kako izbjeći plaćanje poreza na dohodak (25 - 35 %) od prijevremene prodaje nekretnine ( 3 god ). Naime u toj nekretnini smo stanovali više od godinu dana i od prvog dana smo prijavljeni na toj adresi ?
  10. Moj muž i ja smo se posvadali jednom prilikom i ja revoltirana sam nazvala policiju. Nije bilo fizickog nasilja vec verbalnog i on je za to dobio uvjetnu. Međut?im za vrijeme uvjetne opet je policija bila prisutna (sin je nazvao) i sud je muzu odredio kaznu zatvorom od 1,7 god. Na to je rađena žalba koja je prihvacena opet uvjetnom, međutim drž. tužilaštvo je opet uložilo žalbu sa inzistiranjem na zatvoru! Mene sada zanima kako izbjeci zatvor s obzirom da je u tim slucajevima vecinom verbalno nasilje nikad udarac (nema medicinskog kartona niti za jednu modricu a kamoli ogrebotinu) Da li uopce slučajevi obiteljskog nasilja imaju zastaru ?
  11. Zanima me da li se nakon što dijete napuni 18 god, tj , nakon djetetove punoljetnosti mora i dalje uplaćivati alimentacija na majčin žiro račun? Može li dijete otvoriti svoj žiro ? Što kaže zakon o tome? P.S. Majka laže non stop djetetu da otac neredovno uplaćuje alimentaciju. Djete će uskoro 19.
  12. Ali zasto nam je nasa odvjetnica rekla da u slucaju muzevljeve smrti ja kao sadasnja zena dobivam polovinu imovine a djeca iz prvog braka drugu polovinu koju oni kasnije dijele na pola? Strogo nam je rekla da se imovina ne dijeli na tri dijela
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija