Jump to content

bunny

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bunny

    Skripte

    Dragi svi, budući da sam u vrijeme učenja imala sreće da je stranica radila, masu toga sam skinula pa čak i aktualizirala, pa neka se samo nađe dobra duša i da prostor na koji ću do dignuti...
  2. bunny

    Skripte

    ljudi, što se dešava sa stranicom na kojoj su skripte. Uredno sam ju posjećivala dok sam učila za pravosudni, a sad kad mi treba za posao ne mogu se spojiti.
  3. po mom mišljenju i dojmu presude ne služe da te izmore već puno humanijem razlogu. Lijepo tamo dođeš i u iznenađujuće ugodnoj atmosferi (da na pravosudnom) upoznaš ljude, koji su s tobom u istom košu. i onda shvatiš da svatko od vas zna nešto bolje, a nešto gore od onog drugog, za koga si, btw, siguran da će proći. Pa ako će proći on/a, što ne bi i ti. Te dane, osim pitanja ispitivača i tako nemate što pametnije ponavljati pa se lijepo naspavajte i najedite (jer ćete se u protivnom prepiti od one jedne, 2,3,... koju ćete ići skupa popiti kad svi prođete) i samo hrabro, sa ljudima s kojima ste si već super, na usmeni dio.
  4. dok kod Vas nitko ne tuži, nemate brige
  5. pročitaj Ustav, a za ostalo ti je dosta skripta.
  6. a kojim se to rješenjem izriče dugotrajni zatvor, utvrđuje činjenično stanje ili zamjenjuje oslobađajuća presuda osuđujućom?
  7. budući da je stan kupljen u braku on je suvlasništvo na jednake djelove Vaše majke i oca. Prvo je potrebno provjeriti u zemljišnim knjigama na koga je stan upisan. Ukoliko je upisan na oca, nažalost on će ga moći prodati kome god želi, jer će ga taj steći na temelju povjerenja u zemljišne knjige. Taj ugovor Vaša će majka moći pobijati na sudu, ali to će Vam zadati previše muke. Ne znam kako stoji sudska praksa po tom pitanju, ali smatram da bi trebala postojati mogućnost da Vaša majka traži od suda da se utvrdi njezino suvlasništvo na stanu pa da se temeljem takve odluke upiše u zemljišne knjige kao suvlasnik u 1/2 dijela. Naravno da će Vaš otac moći prodati svoju polovicu, ali tko bi bio lud kupiti idealnu polovicu stana.
  8. Dragi moji, znam da će sada uletiti drvlje i kamenje, ali ja zaista nemam ništa protiv 5 godina vježbeništva. Naravno, to bi trebalo pratiti odgovarajuće povećanje plaće, kao što će to 100% pratiti i odgovarajuća zaduženja u uredu. Radim u jednom uredu u kojem se sve temelji na 90% ovrha i to su uglavnom predmeti koje odrađujemo mi vježbenici, ali moram priznati da se preostalih 10% pravilno raspoređuje na nas, tako da svatko proba sve. Uz to nam dopuštaju, ako to i raspoloživo vrijeme dopusti, da razvijamo afinitete za određena područja pa ih polako prebacuju na nas. ipak, nisam sigurna da bi za kojih godinu dana mogla bilo kome reći: Dođi kod mene, ja sam rješenje za sve tvoje probleme. Za neke stvari je ipak potrebno višegodišnje iskustvo, a posao ne smijemo odbiti. Možda bi bilo dobro naći neko kompromisno rješenje, u kojem bi se postajalo odvjetnik u nečijem društvu za tri godine, a samostalni za pet ili slično. I opet ističem UZ ODGOVARAJUĆE POVEĆANJE PLAĆE!!!
  9. prijateljica je bila kod njih na razgovoru za posao i bila je oduševljena. Mladi, ugodni , zabavni, a opet ostavljaju profesionalni dojam. Bila je na dva razgovora i prevodila je neki ugovor na engleski jezik. Nažalost trebalo im je previše vremena da odluče pa kad su ju pozvali raditi, već je našla drugi posao, ali po njezinom dojmu, čine mi se stvarno o.k. Koliko sam shvatila plaća je u početku po komori, a dalje po zaslugama i bave se uglavnom trgovčkim pravom i dosta rade sa strancima. Uzmi sve sa rezervom jer je ipak iz druge ruke. pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija