Jump to content

petra89

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je petra89 objavio

  1. E, upravo to me zanimalo. Hvala Vam na brzom odgovoru.
  2. Čitajući Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike vidjela sam da se u članku 28. spominje pravo na plaćeni dopust u jednoj kalendarskoj godini u trajanju od 5 radnih dana za rođenje ili posvojenje djeteta. Može li mi netko reći kada točno državna službenica može to pravo koristiti kada se po rođenju djeteta ionako nalazi na rodiljnom dopustu (a, kasnije i na roditeljskom dopustu)?
  3. Pozdrav, radim u državnoj službi i prema kolektivnom ugovoru imam pravo na naknadu za bolovanje duže od 90 dana u koje ulaze i komplikacije u trudnoći. Sad me samo zanima ulaze li u tih 90 dana i vikendi i neradni dani ili se računaju samo radni dani?
  4. Razumijem, to nas je i zbunjivalo jer nismo znali postoje li druga pravila za jednostavne građevine neovisno o prostornom planu i pravilima gradnje stambenih jedinica.
  5. Hvala na odgovoru. Ma, od početka je on znao što radi kako ne bi platio komunalni i vodni doprinos na cijelu površinu nego riješio garažu kroz pomoćnu građevinu kao što je znao i da mu građevinska neće biti izdana ako se smjesti na manje od 3m od međe što je bio jedan od uvjeta za izdavanje dozvole. Jedino što nas muči je to ima li sada pravo s tom pomoćnom građevinom biti na 1m od međe.
  6. Nalazim se u situaciji u kojoj ne znam koja su moja, a koja susjedova prava. Naime, susjed i ja smo trenutno u fazi gradnje kuća. On od početka ima 2 projekta što smo shvatili nedavno. Jedan koji je predao da bi dobio građevinsku i koja nam je kao susjedima dana na uvid u gradskom uredu za graditeljstvo, a drugi realan koji pokazuje stanje koje će u konačnici i biti, koji naravno nije pokazivao nikome. Planira, kada izgradi kuću, dograditi garažu 6x4m bez otvora prema našoj čestici čiji krov bi imao pad prema nama i koju bi smjestio na 1m od međe jer očito to planira provesti kao jednostavnu građevinu. Urbanističkim planom određeno je da udaljenost od međe mora biti minimalno 3m što smo mi i učinili. Zanima me ima li na to pravo jer taj plan ima od početka pošto je ostavio i izlaz iz kuće točno na mjesto gdje će doći garaža kako bi povezao garažu s kućom. Nalazim razne odgovore u Zakonu, GUP-u i po internetskim portalima, pa ne znam više što je istina. Unaprijed zahvaljujem na pomoći Unaprijed zahvaljujem na pomoć
  7. Pozdrav svima! Imam jedno pitanje na koje mi savjetnik na burzi ne zna odgovoriti (jer kaze da javni rad ne utjece na ovu mjeru), pa mozda mi ovdje moze netko moci. Imam ukupno 6 mjeseci radnog staza na javnima radovima (popis stanovnistva). Nasla sam poslodavca (privatnika) koji me odlucio primiti na strucno osposobljavanje za knjigovodu. Imam zavrsenu srednju ekonomsku i ostao mi je diplomski do kraja VŠS (sto je ovdje nebitno jer se vodim jos pod SSS). Treci put mi je osposobljavanje odbijeno uz recenicu "na strucno osposobljavanje mogu se primiti osobe koje se vode u evidenciji nezaposlenih dulje od 30 dana (sto jesam) sa zavrsenim srednjoskolskim obrazovanjem u obrtnickim zanimanjima u vezanom obrtu i zanimanja u kojima je obavljanje poslova uvjetovano clanstvom u strukovnim udrugama osnovanim sukladno posebnim propisima" i to sve skupa podcrtano kao razlog odbijanja. Jesam li ja tu luda li su ipak oni? Nagledala sam se hrpe natjecaja gdje su se trazile ekonomska, upravna ili birotehnicka SSS, a sad odjednom ovakav odgovor!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija