Jump to content

Melly 1965

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon devet i pol godina bio je pokrenut postupak za ovrhu...Dobila sam prijedlog ovrhe od suda sa sadržajem koji je napisalo odvjetničko društvo koje radi za banku U njemu je datum dotičnog sudskog rješenja od prije devet i nešto godina bio napisan sa krivim datumom...Točnije sudsko rješenje je donijeto 15.6.2003.g, a u prijedlogu ovrhe pisalo je da je datum tog rješenja 15.6.2013.g.. Napominjem da sam prijedlog ovrhe primila 13.4.2013.god. Dakle ovaj datum iz prijedloga ovrhe još se nije ni dogodio u stvarnosti...Žalila sam se i na to , ali nije mi jasno da nitko nije reagirao zbog tog detalja, jer da je, , dok bi odvjetnički ured napisao ispravan prijedlog ovrhe, u međuvremenu bi prošlo dest godina od sudskog rješenja...Istina , ja sam dobila od suda rješenje da pokrenem parnicu radi poništenja ovrhe zbog zastare, ali nije mi jasno da li to sud šalje reda radi jer sam se žalila na prijedlog ovrhe ili stvarno imam neke zakonske osnove za to ?????
  2. Dakle, ipak su oni u pravu, al imam još jedno pitanje, naime tražim slamčicu spasa...Da li prijedlog takve ovrhe mora biti apsolutno točno napisan ? Jer kad sam ga dobila, u njemu je datum sudskog rješenja bio pogrešno napisan , trebao je biti od prije devet i nešto godina, a u prijedlogu ovrhe je pisalo da je sudska presuda bila tog i to dana, a to je bio datum koji još uopće nije bio0 , tj. kao da ti netko danas napiše da je sud donio odluku 10.9.2014 godine, tj datum koji još uvijek nije ni bio...
  3. Imam ovrhe koje su u evidentirane u FINI i koje se skidaju već dulje vrijeme po redosljedu kako su došle. Sada mi je banka poslala prijedlog ovrhe koja je postalo pravomoćna i nakon toga su mi počeli po njoj oduzimati u firmi, direktno sa plaće gotovo jednu trećinu plaće i uplaćivati banci, a za sve ostale ovrhe uplatili su jedan manji iznos FINI i sada se one otplaćuju tek iza ove koja je zadnja došla ? Da li imaju pravo ovi iz banke imati prednost pred svim ostalim ovrhama iako je njihovo rješenje o ovrsi postalo pravomoćno tek iza svih ostalih ?
  4. Molim Vas da mi pomognete...Pravomoćnim sudskim rješenjem bila mi je dosuđena kazna zatvora i vraćanja duga u novčanom iznosu za koji su me teretili. Nakon određenog broja godina nastupila je zastara za kaznenim progonom, tj. za odsluženjem zatvorske kazne. Mislim da je za to rok bio 5 god. Da li je autamatski tada nastupila i zastara po gore navedenom dugovanju ? (iako je rok zastare za to 10 god)
  5. Poštovani, 02.08.2012 podnijela sam tužbu za utvrđivanje alimentacije koju otac mom djetetu do onda nikada nije sam dobrovoljno želio plaćati. 14.12. Sud je donio rješnje da je otac dužan plaćati za dijete 1,100 kuna mjesečno, te da mi je dužan platiti sve zaostale alimentacije od dana podnošenja moje tužbe. Kako sam nezapslena i nisam si mogla priuštiti odvjetnika, tek sam naknadno saznala da možda imam pravo dobiti alimentacije unatrag 5 godina zajedno sa pripadajućim kamatama. Da li je to točno, i ima li svrhe ovoga časa podići tužbu za plaćanje unatrag tih 5 godina jer moje rješenje još uvijek nije pravomoćno s obzirom da se otac žalio .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija