Jump to content

Jumper07

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani...dugo me nije bilo, morao sam se baviti i sa vlastitim problemima koji naravno nisu ni blizu ovih, ali su realni. Da ne filozofiram previše, moj kum je uzeo odvetnika razgovarao je sa njima i rečeno mu je da se ne brine, da se smiri i opusti, da će sve biti OK. Naime, odvjetnici kakvi jesu, iznimno su sposobni od buhe napraviti slona, ali u pozitivnom smislu i sve se čini vrlo....lakše. Zapravo tako se čini i ispada da će sve biti dobro, ali potrebno je čekati odgovor DORHa i zapravo tada će se klupko početi odmotavati i vidjeti ćemo što će biti. Nitko nemože biti 100% siguran u ništa što misli, jer misliti nije znati! Sve karte su u špilu i te tek treba početi dijeliti...tako da svašta može biti, a dali će biti ili ne biti....pitanje je sad! Dopet pestanem filozofirati i da se osvrnem na konkretni odgovor...iskreno se nadam daće biti tako i da je stvarno dolšla situacija takva da nema puno brige. Nadam se da će ipak ispasti tako jer situacija nije jednostavna, nije crno bijela...ima tu raznih boja. Javit ću se opet kad budem imao konkretne odgovore...hvala svima još jednom, hvala "PravnaPomoć420"...u sam, neide namo, vratit ću se...
  2. OK, kužim za forum "tražim odvjetnika"...ali što je to PP i kako to koristim. Može i link pa ću pročitat.
  3. Pozdrav Sivko, jučer sam radio cijeli dan pa vam se nisam stigao javiti. Da to je to, to je taj slučaj, dobro si našao. Znači može se prijaviti i web stranica, tj. ti koji su je napravili. Na stranicama stoji da se može koristiti samo u znanstvene i istraživačke svrhe i domena je na .org, znači nije unuar RH. Možeš li mi preporučiti dobog odvjetnika u Rijeci? Znam da se nesmiju navoditi imena, a nisam ni siguran dali smijem navesti svoju email adresu pa bih te molio da mi objasniš kako ćemo to izvesti.
  4. Budući da je situacija takva, mislim da nebi otišao tako daleko da "cinka" nekoga. Već je odlučio da se mora odseliti. Živi u malom gradu, zimi svega 5000 stanovnika. Ja sam se od tamo odselio ima 4 godine. Poslušat ću savjet...sinoć sam ga zvao, misleći kako još uvjek ima nade da neće u zatvor...kasnije ste mi javili da baš i nije izgledno da neće u zatvor...pustio sam ga da bar tu noć odspava. Ništa, javit ću mu kako stoje stvari i bit ću uz njega cijelim putem.
  5. Pozdrav svima...da nastavim priču, sjeme je kupljeno putem interneta, na određenom internet portalu, nema se koga prijaviti, a ionako to nebi ni učinio. Zapravo možda i bi da ga se "stisne" neznam, nije mu lako. Znači, nije baš u nadi spas tj. gotovo sigurno će morati u zatvor???!
  6. Baš šteta, zatvor mu neide na ruku...dali bi bilo korisno odmah naći odvjetnika ili čekati riješenje DORH-a, pa onda krenuti u pravnu borbu? Postoji li ikakva mogućnost da to ipak bude uvjetna kazna ili društveno koristan rad s obzirom da stvarno nije diler tj. nikada prije nije prodavao. Čovjek ima posao, dijete, stvarno nije kriminalac. Radio je to sve zbog sebe, a toj osobi je dao dva puta, da bi ovaj svojom voljom predložio da mu nešto nešto da za uzvrat. Zapravo on je čovjek s PTSP-om, koji je navodno izgubio živce i prijavio je i neke druge, navodno je i prijetio ubojstvom...čovjek je, eto spletom okolnosti takav kakav je, moj prijatelj mu je samo htio pomoći. To mora imati neku težinu na onoj vagi pravde. Zapravo, što dalje činiti, koji bi bio najbolji potez? Još jednom hvala, stvarno sam oduševljen s portalom i nemogu vjerovati da je još nekom stalo i da je spreman u ovako kasne sate odgovarati na pitanja, hvala G-man. Za večeras bi bilo i više nego dosta, hvala još jednom, laka Vam noć.
  7. Ovako...vidim da spominješ 3 kaznena djela, a na određenom portalu koji su objavile novine stoji 4 kaznena djela. Što bi to četvrto moglo biti? Još jedno pitanje, što to znači "djelomična uvjetna osuda"?
  8. Sivko, puno hvala što si me "uzeo za ruku" i prošetao kratko i jasno kroz portal. Mislim da sam dobio sve odgovore na pitanja koje sam postavio. Mislim da će frend dobro proći jer je već na policiji sve priznao i nije ništa negirao, dobrvoljno je predao ostatak stvari koje je imao u stanu. Nije nikada prije bio optuživan niti je bio priveden zbog takvih ili sličnih djela, vrlo korektan, inteligentan i dobar dečko, otac, suprug i pošten radnik. Naravno ostat ću prisutan na portalu i pratiti daljne odgovore i sugestije. Hvala Sivku i svim ostalima koji su ovdje prisutni i stoje drugima na usluzi.
  9. Sada sam se čuo sa optuženim, koji kaže da je osoba koja ga je prijavila (radi se o jednoj) dobrovoljno to napravila, ima 45-50 godina, a rekao je da mu je dao dva puta po 5 grama, a treći put je prodao, ali zapravo nije prodao jer su razmjenili usluge. Kakve točno nezna jer se ne sjeća točno što je rekao policajac. Uglavnom policajac je rekao i da postoji mogunost da neće doći do suda ali naravno to sve ovisi o državnom odvjetništvu.
  10. Poštovani, prije svega želio bih se svima zahvaliti, što su mi 2013.g. dali odgovore na temu koju sam tada postavio. Ponovno vam se javljam u svezi slučaja koji se dogodio mome najboljem prijatelju. Naime, dotični gospodin je u svome stanu uzgajao biljku kanabis, zapravo dvije biljke visine 15 i 18 cm i kako je policija ustanovila, oprema je bila ručno spojena i ne radi se naprednom laboatoriju, već o sistemu spojenom za vlastite potrebe. Zapravo policija nije ustanovila da je za vlastite potrebe već samo da je "ručno spojeno". Prva stvar koja me interesira je pretres stana koji je napavljen po metodi, došli smo u svezi auta koji je možda sudjelovao u nesreći, a nije, da bi zatim bili pušteni u stan, koji su odmah počeli pretresati tj. već su znali gdje je što. Nadalje, suprugi te osobe su dali na potpis papir po kojem nije bilo potrebo biti prisustvo svjedoka, a ona ga je potpisala. Dali je pretres napravljen po propisima? Još sam želim reći da je policija bila vrlo profesionalna i cijeli proces je prošao vjerojatno najugodnije koliko taj događaj može biti ugodan. Drugo pitanje koje imam je u svezi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tereti ga se, da je u dva navrata dao na uživanje, a u jednom prodao, kontroliranu supstancu. Zapravo njega je "cinkao" gospodin koji boluje od PTSP-a, i koji u najmanju ruku nije stabilan, a pomagalo mu je. Mene zapravo zanima kakvu kaznu može očekivati i dali postoji mogućnost da ta kazna nebude kazna zatvora tj. kakva je trenutno praksa u HR???
  11. Ja vas u potpunosti shvaćam i prihvaćam da je zakon crno i bjelo, a stvarnost je nešto sasvim drugo, stvarnost dolazi u obliku boja. Činjenica je da se zakon u toj situaciji krši i da je to protupravno! Ali dali je moralno i pravično zatvoriti sve place u Hrvatskoj??? Mislim da tema nadilazi zakon na suprotnoj razini, pitanje je koju ćemo stranu odabrati? Hvala.
  12. Zahvaljujem na stručnom odgovoru, mislim da sam shvatio o čemu se radi...dakle, ljudi, ako vam policijski službenik dođe na vrata, nemojte otvarati u slučaju kada ne kršite "Čl. 74. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima" znači ne želite ubiti ili ozljediti svoje ukućane, ako niste sami ili je vaš stanodavac to izričito tražio i ako ne postoji nalog za vašim uhićenjem. Nadam se da će protuprovalna vrata odraditi zadatak na "razini", monetarne vrijednosti, u slučaju da ipak odluče napraviti suprotno. U principu ako se ne bavite dilanjem i proizvodnjom veće količine "zabranjene tvari" možete biti sigurni, zato što mislim da policija ima pametnijeg posla od traženja jedne biljke "na balkonu". Budući da stvarno postoje medicinski razlozi za korištenje iste (podočnjaci do poda, nemogućnost mirnog sna, anksioznost itd.) mislim da bi trebalo dozvoliti uzgoj barem jedne "dotične" pa čak i ako je to zabranjeno zakonom, zato što Policija sprovodi zakon i naša sudbina je u Njihovim rukama. S obzirom da se u današnje vrijeme sve više prepoznaje kvalitativna vrijednost navedene mislim da bi najbolji način borbe protiv kultova mafije, većih pa i manjih dilera bio način da se dozvoli osobni uzgoj jer iskreno, najiskrenije JA ne želim davati novce za bombe i oružje u meksiku, NE želim podupirati mafiju i crno gospodarstvo, NE ŽELIM davati novce za svjesno ubojstvo djece, žena, građana planeta Zemlje. Mislim da postoji daleko jednostavniji način za borbu protiv narko miljea i mislim da sam u pravu kad kažem dozvolite nam da se borimo protiv ovih pa usuditi ću se reći "Gadova" koji koriste lijek za svoju osobnu zadovoljštinu, crne poslove i profit. Nadam se da ćete me ispraviti ako sam u krivu, ali ovo je moj stav i moje uvjerenje i ne želim nikome zlo, naprotiv, iznimno sam poštena, dobra i susretljiva osoba i smatram da je jedini način borbe protiv ove vrste kriminala onaj jednostavniji. Naravno nećemo dozvoliti ljudima da se "gruvaju" u žilu, tako da odmah skratim i odvedem ovu temu s onog skeptičnog, kompliciranijeg puta, a to je sve ostalo što se nikako nemože povezati sa ovom temom, apsolutno sam protiv svega ostaloga i želim svima poručiti DROGA JE ZLO, "dotična nije" Želim vam sreću, ljubav i puno puno zdravlja!
  13. Poštovani, interesira me, hipotetska situacija...policija dobila nalog za pretres stana, zbog sumnje na uzgoj "zabranjenog lijeka" i dotični se pojave na adresi, uljudno kucaju, ali ja ne otvaram. Pitanje, dali imaju pravo u svakoj situaciji razvaliti vrata?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija