Jump to content

rmna17

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rmna17 objavio

  1. Trenutno je važeća druga odluka, od one koja se primjenila u izdanom (i poništenom) rješenju. Odluka o naplati komunalnog doprinosa primjenila se retroaktivno, tako su pisana rješenja, bez obzira što u samoj odluci nema članka o retroaktivnosti. Po sistemu, ako upali-upali. Rijetko se tko žali, jer je nemoguće pratiti odluke. Opomena pred ovršni postupak poslana je sa referencom na poništeno rješenje. Knjigovodstveno nije izbrisan teret, bez obzira što je rješenje poništeno.
  2. Poštovani, molila bih Vas savjet. Lokalna samouprava šalje opomenu pred ovrhu za naplatu komunalnog doprinosa (rok za plaćanje je 15 dana), po osnovi Rješenja koje je drugostupanjsko tijelo poništilo u 2 navrata, jer nije bilo osnove za naplatu. Znači, postoji teret na račun fizičke osobe, bez obzira što je Rješenje o naplati poništeno. Komunalni doprinos se za ovo vremensko razdoblje naplaćuje protuzakonito, po osnovi odluka koje se donesene i primjenjuju se protuzakonito. To je dokazivo, ali zbog načina kako se sve događa na vremenskoj crti, dosta komplicirano. Bez obzira na okolnosti, moram razmotriti i tužbu protiv JLS i ovlaštenih službenika, zbog protuzakonitih dokumenata i lažnog terećenja. JLS je poznata po raznim smicalicama tipa retrodatiranja rješenja i slanja takvih rješenja po kuriru bez evidencije prijema, zadržavanje rješenja bez slanja obveznicima i slično. Kako biste postupili? Mogu li još nešto poduzeti, osim tužbe, budući da je problem nevjerodostojne dokumentacije trajan i utječe i na druge mještane? Trebam li pokrenuti zahtjev za ispitivanje zakonitosti odluka JLS istovremeno? Hvala na svakom odgovoru
  3. Poštovani, Molila bih Vas za savjet. Radi se o postupku priznavanja diplome za stranog državljanina na privremenom boravku. Nakon donošenja negativnog rješenja kod akademskog priznavanja diplome, dokumenti su mu vraćeni tek na traženje i pritom je najvjerojatnije izgubljen original diplome. On najvjerojatnije neće moći dobiti novi original na svom fakultetu jer je tamošnji propis da se diploma izdaje jednom u originalu. Trenutno ne može nigdje aplicirati za nastavak studija jer mu je diploma zagubljena u hrvatskim uredima, a kopiju originala ne može dobiti. Trenutno uredi međusobno prebacuju odgovornost. Zanima me koja je odgovornost ureda koji dokumente zaprima (dokumenti se trebaju slati isključivo poštom, međutim očito je da se ne zaprimaju propisno niti postoji određeni protokol kod slanja dokumenata iz ustanove u ustanovu)? Nakon gotovo dvije godine, sada sumnjamo i u sam postupak priznavanja diplome. Vjerojatno institucija koja je izdala rješenje nije bila nadležna, a u spisu ne postoji nikakav zapisnik komisije. U slučaju da službenici ne pronađu zagubljenu diplomu, morat ćemo prijaviti ured koji dokumentaciju zaprima, pa me zanima, zna li netko koliko bi procedura vremenski mogla trajati? I što možemo konkretno tražiti da bi postupak bio što precizniji i brži? Svaki savjet je dobrodošao..hvala.
  4. Još ništa nije stiglo, kada stigne, sigurno ću uložiti prigovor. Javim.. Nažalost, iz iskustva znam da takav pingpong pojedinca s birokracijom odnosi vrijeme i novac, a vremenom i živce. Ali povremeno se prigovori trebaju pisati, čisto za kondiciju, jer će nam slične vježbe sve više trebati u državi s ovakvim zakonima.
  5. Hvala svima na odgovorima, evo strpljivo čekam rješenje, poziv ili sl, a angela guardiana ću, Lakonogi, zamoliti da bude tu negdje.. Puno pozdrava i mira..
  6. Molim Vas za savjet: dobila sam dvije opomene na ugovorne kazne od strane zg parkinga za prekoračenje dopuštenog vremena parkiranja. U slučaju neplaćanja opomene, naravno, prijeti se sudskim postupkom. Jednu sam kaznu platila jer u tom trenutku nisam imala vremena za 'natezanje', dok se drugom želim pozabaviti. Zanima me..slijedeće..ukoliko mi netko iz prakse može odgovoriti.. Pokreće li zg holding u slučaju neplaćanja zaista sudski postupak i trebam li onda automatizmom platiti kao tužena osoba nekakvu sudsku pristojbu, za odgovor na tužbu ili sl? ili..šalju rješenje o ovrsi pa se onda imam pravo žaliti? ili.. koja je daljnja procedura u slučaju da ne platim ovu ionako neustavnu i protuzakonitu kaznu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija