Jump to content

filipgracian

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. apropo mupove izjave, nadam se da su u pravu što te košta probati, slovenija je pristupila šengenu, odi do slovenije pa vidi na granici ili nazovi granicu, telefonski provjeri, ako je tako što moguće? ako te ne puste, pričam o zakonu od prije 10 g. moraš izvaditi talijansku vizu (koju ti talijani neće izdati!) što vodi do promjene prezimena... sretno
 2. o bože mili, dosadan sam si već, zabranu sam dobio prije 11 godina ili ti 2002. dakle, 10 godina zabrane ulaska u šengen, jel to sol na rani?! nakon slične potrage koju ti sad vodiš, hrvatske ambasade i privatne tužbe nisu rješavale ništa, saznao sam da je promjena prezimena jedina mogućnost. od tad prešao granice, bio kontroliran bar 50 puta bez iakakvih problema. gdje sam pritom u pravnom smislu "boravio" nije mi jasno, ali jesam li riješio problem, svakako jesam!
 3. favola, tnx. na ignoru i ne zaslužuješ, no izvoli i ovo, osobno poznajem neke njemce koji su na nekim demonstracijama bili deportirani iz italije i dobili zabranu ulaska u šengen, da tako je u šengen! mada su i tad bili sastavnim dijelom i eu, i šengena, zemljom su legalno mogli samo u švicarsku. njemačko (lijevi) odvjetnički timovi su bili vezanih ruku, nisu ništa uspjeli, a naš sivko i sl. (bez uvrede) je tu još nemoćniji, jeli tako sivko?
 4. ok, osim što sam iz sasvim drugih pobuda objavio post, hajde i da odgovorim, možda i pomognem prestrašenim skepticima. 2002. sam u molfaconeu dobio zabranu ulaska u šengen. razlozi su blago rečeno bili smiješni, švercanje u vlaku. prvo sam pomislio da sa se radi o šali od 10 godina?! naime, talijani su me pokušali deportirati u sloveniju, a slovenci me nisu htijeli. nakon povratka talijanima, dobivam tretman 24 satnog tandrkanja po raznim vozilima i zadržnoj stanici, da bi me u jednim trenu naprosto izbacili na nekom poljskom putu s netom dobivenom putovnicom i dotičnim dokumentom. u času mi se učinilo da su me ilegalno uveli u sloveniju, ali evo auta nazad, i viču mi da moram napustiti zemlju u 4 ili 5 dana?! kese se i odlaze, ništa mi više jasno, gdje sam, slovenija, italija? ipak sam u bio u italiji. nakon par tužnih dana vlakom iz venecije, gdje sam inicijalno i krenuo na karneval, ulazim u sloveniju, nitko ne provjerava dokumente i najnormalnije ulazim u hrvatsku gdje tražim pravnu pomoć. zovem hrvatsku ambasadu u italji od kojih dobivam odgovor, oni zabrane dijele šakom i kapom i tu se nište ne može. sve mi se još uvijek čini kao šala, radim novu putovnicu i krećem prema austriji, policajac me na gradnici zaustavlja uz objašnjenje, želiš li ući u austrju moraš imati talijansku vizu! ok, dakle istina je. naime uzmite u obzir da sam tad bio klinac i sve to činilo nestvarnim! nakon nekog vremna i pomirenja s činjenicom od 10 godina, u puli srećem djevojku s istim, no bivšim problemom. kaže mi, pa promijeni prezime, ja jesam i najnormalnije putujem. ostatajem skeptičan, no hajde, što mi preostaje? u matičnom uredu uzimam majčino prezime, mijenjam adresu, sjetimo se da jmbg-a tad i nije bilo u putovnicama, a i znači li jmbg (danas oib), što strancima? i na avion za berlin, noge mi klecaju, njemac me gleda ispod brka, prolazi cijela vječnost... vadi žig i lupa u putovnicu, dobrodošli u šengen, mislim u sebi. i od tad, nikad problema. a jeli to danas otišlo u zastaru, nije me briga
 5. Promjenite prezime, ako sad nosite očevo Vuković, uzmite majčino, npr. Lisac i šmugnite u Europu. Naj bezbolnije provjerena metoda! Poz.
×
×
 • Napravi novi...