Jump to content

Arci

Korisnik
  • Broj objava

    138
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Arci objavio

  1. pozdrav sam status Hrvatskog branitelja mnogo znaci.
  2. POZDRAV e da kolega Roda, hvala na objavi, obavijesti, pozivu i zajedništvu. Hvala braniteljskom forumu na snazi za osnivanje i zastupanje svih HB. Narode, na sitne provokacije tipa: avatar ne nasjedajte...... tražili smo konkretno e pa ono je na pladnju, dođimo, organizirajmo se, družimo se i pobjedimo. Iskreno se nadam da se vidimo.
  3. Obzirom da ti je zadnji trag Mostar (hajmo reći da sam ja ne baš blizu) al evo ti nudim mogućnost da ti ja nazovem njih ili da pošaljem upit. Javi mi na PP osobne podatke, nešto mislim da sve može biti , al da je u Upravi za pitanje branitelja u Mostaru - kočnica... to baš i ne... al eto svašta se dešava.
  4. Neka Vas obasja sunce.. u ovo uskršnje jutro neka Vam se dan smiješi i zaliječi sve tuge, i sve probleme riješi .... neka nam je svima Bog dragi na pomoći u ovim teškim kušnjama i vremenu koje nije ni malo lijepo, s toga neka nam uskrsnuće Krista i Duh sveti dâ snage da izdržimo sve nedaće i da s strpljenjem i jakosti nosimo svoj Križ, da znamo prepoznati zloću i krenuti putem Krista i ljubavi.
  5. Što ti je diskriminacija, što točno podrazumjevaš pod tim? Oprosti al me zanima, pa ako nije problem da mi rečeš. Hvala. Ja, u startu se ne bih složila s tobom, al svak ima svoje viđenje. U BiH ........... 80% ... jako velik postotak za profesionalnu nesposobnost..... negdje je kvaka... gdje , ne znam. Ne kažem da nije sve kako spada u tvom invaliditetu i pogoršanju stanja, al to mi se dvoje ne uklapa, nikako. a to, što si dobio kako reče 440,00 Kn plus invalidnina u BiH ( nekih 1500,00 kn, caa) sa tim omjerom i profesionalnom procjenom... nije malo. Zbilja, taj omjer 30%.
  6. hajde molim te, možda netko i nešto zna i reče...... tu smo svi da razmjenimo informacije........ malo pojasni, tipa: - umirovljenik kao HRVI.... po statusu HB ili po Sporazumu BiH i RH-a, - pravo na civilnu invalidsku mirovinu, u koliko ti nije uračunat staž BiH, imaš ( u BiH i ako imaš CIPS-ovu osobnu)te ukoliko imaš odgovarajući broj godina staža
  7. @ gaki nisam baš sigurna, iskreno ne znam, al evo ako se uspijem vidjeti sa nekim iz tih krugova, zasigurno ti napišem, ali ne bih baš puno očekivala.... ja sam u prijedlogu za spomenicu zahvalnosti, davne godine al i to je stalo, nisam baš puno pitala - život otišao u drugom smjeru. Eto, sad kad čitam ovo tvoje - možda otkrijem nešto i za sebe.Svakako pregledaj ovo što ti kolega Depresivac reče. Javim ti
  8. .. poduzeo si što je bilo potrebno.. imaš još dvije mogućnosti, a to je: sjest i otići u Sa ili čekati da oni to odrade. Odraditi hoćemo (ako spadaš po onom dautmu za dragovoljca) samo je gužva u prostorijama.
  9. @ Dario73 ima se pravo na zdravstvenu zaštitu po Članku 9. istog Ugovora.
  10. dopuna, da se zna: @ dobili su oni invalidi-branitelji koji su prošli komisiju 1999. godine i to koncem prošle i početkom o.g. , a ostali na čeki - kada budu osigurana sredstva u proračunu.
  11. Mislim da je rok za podnošenje zahtjeva prošao i da se naknadno po istom sporazumu ne može podnijeti zahtjev, ide samo dopuna s dokumentacijom..... rok je bio 01.7.2006. do 31.7.2006. godine, ali neka provjeri naravno ako ispunjava ovo gore što si naveo .
  12. Nemaš status Hrv.branitelja ..... definitivno ono što imaš ti je opisano u Međ.državnom sporazumu RH-a i BiH, 26.12.2005.godine. Pročitaj....
  13. Sory, uočila sam ali nemam mogućnost brisanja postova, pa stoga Vi to uradite, privi izbrišite, a htjela sam samo nešto nadodati... hvala.
  14. ... ugovor je takav kakav je.... istina da je nedorečen i da ima dosta propusta, ali je korektan. ....odbijenicu dobije i za teško ranjavanje....prva crta bojišnice... široko polje,ali jednostavno.... nemoj ga zbunjivati, jer je decidno objašnjeno tko ima pravo, a ti koji su po tebi dobili odbijenicu gdje su bili 92 kada se dečkima smjena nije mogla napraviti, ... i kada su ih kupili ispod kreveta svojih žena u hotelima RH-a. Sory, ali samo pravne savjete molim.
  15. kasno se uključila ali ipak da se oglasim. sve što ti je kolega Duro naveo je točno, orjentira radi, osim ako imaš čin tada će i inv. mirovina biti veće od tih 1375,00 kn naravno za umanjenje os.invalidnine iz BiH. I da za status HRVI isto je točno, Mi ostajemo RVI HVO-a F BiH i s tim rješenjem ostvarujem po Međudržavnom sporauzmu pravo na in.mirovinu i to je sve i dovoljno. Hvala Hrvatska. Sory, ako je copy, ali morala sam
  16. Vidi, Čl. 1.stavak 1. točka 7, glasi: osobe, pripadnici HVO koji su stradali na teritoriji BiH te ostvarili status RVI (što kažeš da imaš) po osnovu ranjavanja ili zatočeništva (isključivo) u koliko su državljanji R Hrvatske, Tako glasi narečeni članak, e sada Ti se nađi u te dvije opcije, ako pak nije jedna od te dvije, onda slijedi borba. A ovo dvoje si trebao predati prilikom podnošenje zahtjeva (rješenje RVI, na temelju čega i stjećeš pravo i domovnicu), s r e t n o
  17. A Vi bome, kao da ste u šetnji pa bi prešli u Opću nesposobnost za rad. Nije to ulica pa sad sam na lijevoj strani pa bih malo prešao i na desnu. E, ne ide to tako. Opća nesposobnost je, kako sama riječ i kaže da si opće nesposoban. Za ostalo kolega Duro je rekao, pa da se ne ponavlja.
  18. Otiđi u svoj Ured za obranu u kojem se vodiš i reci neka ti daju potvrdu o pripadnosti postrojbe i naglasni da ti treba za reguliranje statusa dragovoljca i otiđi u Udrugu veterana i dragovoljaca DR u kojoj se vodiš i neka ti i oni daju potvrdu, s te dvije potvrde mislim da možeš regulirati status dragovoljca. A čuj, ako su i zatražili iz Sarajeva potvrdu a ovi nisu dostavili otiđi i do njih, ali ponesi potvrdu o pripadnosti postrojbe ili vojnu knjižicu, gdje ti je zasigurno uveden datum pristupanja postrojbi. Ganjaj i sretno Što se tiče čina, mislim da je datum za čin (u koliko je dodjeljen) 20.travnja 1996. godine, a ako ne, onda ti se i ne obračunava po činu.
  19. Sve najbolje u godini novoj pridružujem se i ja sa svojom obitelji
  20. Evo meni padoše na pamet osobe koje boluju od kronične bronhijalne astme, jako nezgodna bolest praćena nedostatkom zraka, te uporabom različitih pumpica. I za njih je upitno kada će sam napad doći, mada ako se pravilno liječi, malo teže, ali ipak opasnost postoji
  21. Da bi izvadio BiH dozvolu treba ti važeća vozačka dozvola iz države iz koje dolaziš, zato požuri se. A da , još i ovo: ne znam koju težinu ima liječničko uvjerenje za vozačku dozvolu i koju sve proceduru obuhvaća, a zasigurno znam da u BiH da prolaziš veoma jaki kreteriji i psihologa i psihijatra i ne samo jednog nego dva u timu. PS: Samo orjentacije radi Pa evo i ovo nije za zanemariti: na svom volzilu dobićeš brojeve umjesto grba, sjeti se i toga kada budeš vadio vozačku. S r e t n o.
  22. Pokušat ču ti ja objasniti zašto je tako kako jeste, ali svejedno otiđi do svog referent i zasigurno će i dati obrazloženje. Najveće odluka je pala na samu procjenu radne ne sposobnosti i omjer je mali, a obzirom da Ugovorom nije obuhvaćen postotak koji se daje na okolnosti izvan rata, ostaje ti dakle samo tih 20%. O iznosu mirovine ti je to odlučilo. Drugo, Ti imaš status RVI s pravomoćnim II rješenjem iz F BiH i na temelju njega si podnio zahtjev za ostvarivanje mirovine po Ugovoru. Meni samo ovo zadnje nije jasno, iz kojeg razloga nemaš mogućnost isplate zaostataka, a trebao bi imati, da li od trenutka podnošenja zahtjeva (kao ja) ili datumom izlaska na vještačenje. Na tome poradi obvezno. A da, i još nešto provjeri zašto je mirovisnki faktor 0,5, mislim da bi trebao biti 0,8 profesionalna nesposobnost, ja toliko a evo sačekat čemo da se još netko oglasi i da savjet. S r e t n o.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija